|

Salutare TPU! Puteti sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare?:

Am Partitia C si Partitia D(D fiind muult mai mare ca, C).Pot sa iau partitia D si sa o adaug in C, formand o singura partitie?

Va multumesc enorm.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca pe partitia D nu sunt date (poze, filme jocuri), sau daca sunt date, dar nu sunt necesare - in sensul ca se pot sterge, atunci se poate sterge partitia D, iar partitia C se poate extinde cu cat dorim.
De obicei insa se folosesc 2 partitii: C cu windows-ul si D cu date (poze, filme, jocuri) asa incat la o reinstalare de windows cu formatarea partitiei C, toate datele din partitia D sa ramana neatinse, adica sa nu fie sterse.

Daca partitia C e prea mica, atunci se poate mari cu spatiu din partitia D, daca D nu e ocupata in intregime.

E bine sa stim exact ce dimensiune au si cat spatiu liber au partitiile C si D.

Un program gratuit si usor de folosit pentru gestionarea partitiilor e partitionwizard http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

Se instaleaza, se porneste, se micsoreaza partitia D sa zicem cu 50GB in asa fel incat sa apara cei 50GB ca spatiu liber intre partitia C si partitia D, apoi se mareste partitia C cu tot acel spatiu liber.

Ar fi ceva de genul asta http://www.youtube.com/watch?v=8v1eG9Mc0l0

Daca te-ar putea ajuta cineva care a mai folosit partitionwizard ar fi mult mai bine, ca sa nu gresesti ceva si sa ramai cu calculatorul blocat.

Micsorarea partitiei D dureaza mult daca sunt date multe pe partitia D (datele vor fi mutate mai spre dreapta ca sa ramana spatiu liber in stanga lui D).

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca totusi se doreste unirea partitiilor C si D (nerecomandat, intrucat la reinstalarea windowsului e mai complicata pastrarea unor date pe hard disk), atunci se descarca AOMEI Partition Assistant Standard http://www.disk-partition.com/download-home.html
se instaleaza, se porneste, se da click pe partitia C, apoi din meniul din stanga se alege Merge Partitions, iar in fereastra care apare se bifeaza si D, se da OK, apoi Apply din stanga sus.

http://www.youtube.com/watch?v=OEKAN1Q6Fa8

Fisierele din partitia D vor aparea intr-un folder in partitia C.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da,foloseste Aomei Partition Assistant, e gratuit si rapid in 2 minute ai terminat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează