|

Se poate mentine securizat Windowsul fara antivirus? Adica virusul e un program sau un proces, dar nu se poate sterge manual?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti. Dar fara sa folosesti CD/DVD-uri, stick-uri USB sau orice alt dispozitiv prin care ar putea sa intre un virus. Si, desigur, stai cit mai departe de internet sau orice retea de calculatoare. Ceea ce nu e prea convenabil, nu?
Un virus e un program, dar nu e de ajuns sa stii doar atit despre el. Exista programele de care stii probabil (Firefox, Chrome, Word, Excel, BSPLayer, VLC), si de care te folosesti, dar mai exista si altele, care ruleaza in Windows, dar tu nu ai treaba cu ele, ele fac ca intregul sistem sa functioneze, daca vrei sa le vezi, le poti vedea la Task Manager, la procese, acolo fiecarui proces deschis ii apartine un program, iar virusii sunt ca si acelea, insa se ascund si au capacitatea de a se multiplica. Iar daca vrei sa ii stergi, nu prea poti, odata ce un program are nevoie de dezinstalare. Poti sterge un virus doar in cadrul unui antivirus, ti se ofera optiunea de a-l sterge sau a-l baga in carantina, asta inseamna ca programul e inchis sa nu poata actiona, si e retinut pentru ca atunci cand alta amenintare similara apare, sa fie imediat recunoscuta si respinsa. De aceea e mai indicat sa bagi virusul in carantina decat sa il stergi, daca antivirusul iti ofera posibilitatea asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Teoretic il poti mentine.
practic...nu prea
sunt virusi ce se pot sterge insa cu ajutorul programelor antivirus, antimalware, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se poate metine si fara, daca ai grija cum folosesti internetul, e un program care se ascunde si se lasa mai greu sa il stergi. Eu cand am calaculatorul foarte virusat imi reinstalez windows-ul, si e ca nou, nu folosesc antivisrusi, consuam prea multe resurse.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează