| vladlove123 a întrebat:

Urgent TPU, am o unitate Dell optiplex gx260 si ieri mi-am cumparat o placa de sunet creative 7.1 eu aveam calculatorul aprins si am zis sa nu il mai opresc si sa conectez placa asa cu el aprins dar din greseala prima si a doua oara nu bagasem bine placa in slotul pci, iar a treia oara cand am bagat-o tot nu intrase bine si cand am tras sa o scot pur si simplu monitorul a intrat in standby iar unitatea a ramas aprinsa toate coolerele functionau. Imediat am scos unitatea din priza si cand am bagat-o la loc acelasi lucru unitatea porneste, toate coolerele se invart, ( eu cand apasam pe butonul de la unitate sa o aprind cand functiona se facea verde iar acum se face portocaliu spre rosu) iar pe monitor nu apare nimic. Becul de la placa de baza se aprinde. Cineva mi-a spus ca am facut scurt la placa de baza ca am bagat placa de sunet cu pc pornit. Dar eu cred ca placa de baza nu s-a ars pentru ca becul ei se aprinde iar cand ii dau drumul mousul si tot ce am eu conectat pe usb se aprinde pentru cateva secunde adica apas pe butonul de la pc sa il aprind iar atunci becurile de la tastatura si de la mouse se aprins si dupa aia se sting. Am scos si memoria RAM si degeaba ori ca e bagata ori ca nu este conectata vreo placuta este acelasi lucru.AM facut si reset de bios si degeaba. CE credeti ca s-a intamplat? Dau funda. Scuze de greselile de ortografie dar am scris repede. PS: Placa video este onboard

Răspuns Câştigător
8 răspunsuri:
| Богдан a răspuns:

Esti cam bou, placile PCI nu sunt hotswap sa le poti conecta live. Sigur ai facut scurt pe placa, ai ars vreun condensator sau alte componente integrate.

| vladlove123 explică (pentru Богдан):

Se mai poate repara placa?

| vasirapp a răspuns (pentru vladlove123):

Reparata...nu,dar merge schimbatahappy

| vladlove123 explică (pentru vasirapp):

O placa de baza buna pana in 200 lei pentru pentium 4?

| vasirapp a răspuns (pentru vladlove123):

Ai ddr sau ddr2?

| vladlove123 explică (pentru vasirapp):

Ddr

| vasirapp a răspuns (pentru vladlove123):

Placa de baza noua, nu prea are rost sa pui pe el, sunt foarte scumpe... daca vrei ceva second hand iti pot recomanda

| Богдан a răspuns (pentru vladlove123):

Te costa mult mai putin un calculator nou. Cu 1000lei faci un quad-core AMD mult mult mai bun. Decat sa dai cel putin 200 lei pentru o placa de baza compatibila cu sistemul tau. Iar in 2 ani configuratia de pe gx260 o sa fie insuficienta pentru aplicatiile noi.