| RaisaDehelanuemma124 a întrebat:

Bună TpU! Am o problemă la un telefon, anume A5 2017(de un an și 3 luni), din data de 14 august întâmpin niște probleme cu el. Aproape toată ziua, 23, 5 din 24 se repornește singur, în momentul in care nu-l utilizez/utilizez, dar pare ca nu se stinge, doar ca se aprinde si imi arata Samsung Galaxy A5 si Samsung, in decurs de vreo aprox 10 secunde,pe lângă asta,câteodată nu funcționeaza butoanele de inapoi și aplicatii recente,și uneori,wallpaper-ul de la tel se face negru si prezinta niște linii ciudate pe ecran(Wallpaper),se deblocheaza singur chiar daca am parolă,chiar daca am amprenta, in momentul in care dau sa il pornesc nu imi apare nimic, doar se aprinde fara sa bag nici o parolă! Ajutati-ma va rog! Ofer fundă! Să mă mut pe iphone? Si nici bateria nu mai ține..., Pare asa este normal după un timp îndelungat? Mai are rost să il duc in service?
Si in plus..Cateodata imi arata ceva numit; Ui sistem s-a oprit, si dupa imi arata mai multe aplicatii cum se opresc : ex (Notite s-a oprit, vreme s-a oprit! ) Va rog spuneti-mi ce e de facut cu el?

3 răspunsuri:
| TheRealFantasy a răspuns:

Se opresc aplicatii fara nici o explicatie, apar linii pe ecran, telefonul se reporneste aleator. Hmm, astea sunt probleme software si pare ceva mai complex decat un simplu virus/malware.
Incearca sa ii faci un hard reset (revenire la setarile din fabrica).
Desigur, asta va sterge tot ce ai in telefon dar vei avea in schimb soft-ul nou-nout si 0 programe pe el; sigur ca poti sa faci un back-up la fisiere.

Asigura-te ca ai destul spatiu in telefon pentru back-up la fisiere (5-10 GB sa zicem, dezinstaleaza din aplicatii daca e nevoie) apoi intra in aplicatia Google Drive (se numeste Drive doar si o gasesti in folder-ul Google sau in meniul telefonului) si uploadeaza acolo toate fisierele pe care vrei sa le pastrezi (in aplicatie ai un buton de +, apesi pe el si creezi un folder pe care il redenumesti cum vrei; il deschizi si pui in el toate fisierele cu acel + selectand "upload"; ai o limita maxima de 15 GB).
Dupa ce iti pui toate fisierele de care ai nevoie (poze, muzica, documente, etc.) - sa te asiguri ca pui si numerele de telefon pe cartela si ca nu sunt salvate in telefon - poti sa incepi sa ii faci acel hard reset, revenirea la setarile din fabrica.
Doar il inchizi din butonul de power apoi tii apasate tasta de volum +, butonul de home si butonul de power pana apare un logo Samsung; apoi astepti putin si va aparea un meniu din care selectezi "wipe data/factory reset" si apoi "yes" si in final "reboot system now", asta inseamna ca sterge tot de pe telefon, yes aproba si reboot e practic restart. Dupa restart va sterge tot din memoria telefonului si se va reporni singur, doar trebuie sa ii dai putin timp.
Daca nu te descurci ai instructiuni aici (in engleza):
https://www.hardreset.info/......st-method/

Dupa ce se reporneste telefonul el revenind la setarile din fabrica o sa te puna sa ii pui parolele inapoi, sa introduci parola cartelei SIM sau chiar numarul de telefon; dupa ce se deschide normal si e totul ok poti intra in Google Drive pentru a descarca ce ai pus inainte de hard reset.

Daca nu merge nici asta atunci problema nu este de la soft, ci e una hardware (tine de componente) deci ar trebui dus intr-un service.
Bateria nu mai tine poate doar fiindca e foarte uzata, aia se schimba usor intr-un service contra-cost sau daca ai garantia inca la el e total moca, sau ar trebui.

| CupidonCelSexi a răspuns:

Criptează-l și apoi reseteaza-l:
https://youtu.be/_v0t2BKfXbY