| smarip a întrebat:

Bună ziua! Am un telefon mobil Samsung S5610 vechi. Nu mai are SIM, dar în el am niște poze și fișiere audio pe care aș vrea să le descarc în calculator. Când îl conectez la calculator îmi arată doar (pe telefon) că este încărcat, adică doar se încarcă. Cum aș putea face să mi-l vadă? Trebuie să-i pun un nou SIM? Cu număr sau fără număr?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Am gasit doar manualul de utilizare (romana), dar in care nu am gasit referire la descarcarea pozelor si alte fisiere din memorie.
https://downloadcenter.samsung.com/......140819.pdf
In principiu, la aceea generatie de telefoane, inregistrarile s-au putut face pe cartela de memorie, care putea fi citit printr-un cititor de card-uri, conectat la un calculator /laptop.
Pentru a comunica intre memoria telefonului (150Mb) si un calculator, au existat cateva cai:
- prin Bluetooth (3.0)
- prin cablu de date (nu de alimentare! ) conectat, uneori fiind nevoie si de instalarea in calculator a unui program de accesare
Pe telefoane nu totdeauna apare meniul complet, daca nu este introdusa si o cartela SIM (poate fi si una expirata, dar sa nu fie defecta sau cu cod Pin).
La conectarea cu calculator, trebuie urmarit ecranul telefonului, fiindca deseori se cere confirmarea admiterii conexiunii.

3 răspunsuri:
| adryang78 a răspuns:

Nu are legătură SIM-ul. În momentul conectării, pe telefon ar trebui să apară un mesaj, dacă permiți folosirea lui ca mediu de stocare, adică să fie văzut ca un stick sau hard extern. Dacă nu apare, înseamnă că nu este recunoscut de calculator/laptop.
Încearcă să cauți niște drivere pentru el, sau încearcă pe un PC/laptop cu sistem Linux.

| Standt a răspuns:

Cand il conectezi, nu apare un mesaj in care te intreaba ceva de genul
-numai incarcare
-descarcare/copiere fisiere/documente
- /idem/ poze
?
Bifezi pe copiere/descarcare poze. Si atunci le vezi si in calculator si le poti descarca.
La fel pentru audio, vezi care din cele doua optiuni (in afara de incarcare) ti le arata.

| nevermind1234 a răspuns:

N-are bluetooth? Sau acces la wifi ca sa trimiti totul pe mail?