| Floryn9 a întrebat:

Ce înseamnă acel "Apel Wi-Fi", cum se folosește și la ce ajuta?

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cu telefonul te poti conecta pe internet prin pachet de date sau printr-o conexiune fara fir (wi-fi).
Prin pachetul de date (primit cu numarul de telefon) esti limitat in marimea pachetului, iar depasirea este costisitoare.
Daca ai disponibil si ai acces la o retea de internet fara fir (wi-fi), atunci poti comunica nelimitat, fara suprataxa, ne-existand depasire.

Avand in vedere cele de mai sus, multi folosesc comunicarea prin internet, mai ales in tarile spre care convorbirea telefonica este scumpa. Printr-o aplicatie de "video-telefonie" (Skype, Messenger etc.) se poate purta conversatie video cu partenerii doriti, avand doua avantaje mari fata de telefonia obisnuita:
- este gratuita si nelimitata
- se poate vedea si partenerul cu care vorbim

In asemenea cazuri, daca dispunem de un router wi-fi in casa, putem vorbi cu cei dragi din oricare incapere al locuintei sau chiar din curte, iar partenerul de convorbire poate fi in oricare parte din lume.

Nu trebuie sa ne facem nici griji pentru costul convorbirilor, acesta rezumandu-se doar la costul abonamentului de internet prin cablu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Oare ce inseamna? Putina logica elementara si cunostinte de limba romana nu posezi? Apel WiFi - te conectezi frumos la un router si cand apelezi folosesti datele transferate prin el, nu consumi nici date mobile, nici minute. Wow, ce greu o fi fost...

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Multa rautate/superioritate zace-n matale, dom'le.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Absolut deloc. Ai formulat gresit. Multa stupiditate si asteptare de mura-n-gura zace in ceilalti.

| Simpatik a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Fapt pentru care si eu l-am bloca in trecut, dar cel putin a zis corect si argumentat referitor la subiect. Multi sunt habarnisti si doar jignesc nestiind sa raspunda la vreun subiect.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sau poate nu a facut omul "legatura", se mai întâmplă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Da, e grea de tot asta cu legaturile la modul in care te timpeste scoala. O zic fara a se vrea rautate, ma uit si la fiica-mea - clasa a doua, din fericire, are timp sa se mai trezeasca - cum de multe ori intelege elementele componentene ale unui rationament dar nu le poate pune cap-coada. Tragic e cand vezi adulti ca sunt pe alta planeta si efectiv te miri cum mama naibii au supravietuit pana la 30-40-50 de ani fara niste skilluri elementare.

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Scuză.ma daca te-am deranjat. Acum cativa ani, ne-am "certat" urât pe o temă de alimentație in culturism. Atunci eram un derbedeu obsedat de sala si fara suflet. Sanatate fetiței si vouă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Nu, deloc. Nu ma ofensez de la faze online, chiar daca aparent sare borsul din mine de nervi. Sa inteleg ca ti-a trecut obsesia de sala? happy Multumesc pentru urari, nici o suparare!

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eeeh, poveste lunga. Sportul încă îl practic, este singurul care mi-a rămas alături si m-a ținut în viață. Dar... in fata morții se schimba si cel mai smecher si cel mai smardoi si cel mai cel.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Eh, important e sa te simti tu bine cu propria persoana. Cu adevarat pierdut e ala care nu mai are respect de sine...

| Bizon95 a răspuns:

Https://www.orange.ro/tehnologii/apel-wifi/
"Cu serviciul Apel Wi-Fi poți efectua apeluri atunci când ești conectat la o rețea Wi-Fi, chiar dacă nu ești în aria de acoperire a rețelei mobile."

practic iti merge oriunde ai internet, nu conteaza unde esti, deci nu numai ca poti sa dai telefon de orinde NU ai semnal (in varful muntelui, in pestera, in bunker, etc.) atat timp cat ai internet pe wifi,
si poti chiar sa sa dai telefoane ca si cum ai fi in tara, chiar daca esti fizic in afara tarii, chiar in tari unde roaming-ul e crima (cum ar fi Serbia), iar apelul se duce prin internet, in continuare o sa te coste in functie de abonament (TOTUSI folosesti Orange pentru apel, chiar daca nu esti direct connectat la reteaua lor)

Întrebări similare