| GreenOrange a întrebat:

Cum formezi bateria unui iPhone? Maine ma duc sa cumpăr unul si nu vreau sa ii formez bateria la fel de prost ca la actualul telefon *Samsung*. Sfaturi de la utilizatori?

Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Chestia cu "formatul" bateriei nu mai e valabila de vreo 10 ani. Exista cateva sfaturi pentru ca sa ai grija de bateria telefonului tau precum: sa nu il tot pui si scoti de la incarcat, ar fi bine sa-l lasi sa se descarce (aproape) de tot inainte sa-l pui la incarcat si sa-l lasi acolo pana se incarca 100% si sa nu il folosesti in timp ce e la incarcat. In rest fiecare baterie are durata ei de viata, normal ca odata cu trecerea timpului o sa tina tot mai putin.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu formatezi nimic, bateriile cu tehnologii noi nu se mai formateaza de cativa ani de zile

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Bateriile de la telefoanele/tabletele noi, NU se mai formatează!

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Ion la linkul :
http://www.f64.ro/......009new.pdf

http://www.epasystems.ro/incarcarea-acumulatorilor

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Po la linkul :
http://www.phoenixmodels.ro/LiPo.htm


Toate cele bune!

| danutzu96 a răspuns:

Am mai explicat pe forum ca bateriile li-ion si li-polymer nu se formateaza. Ele vin incarcate din fabrica 50%. Il utilizezi de proba pana ajunge sub 20% si il incarci normal. Chestia cu formatarea a ramas de pe vremea cand bateriile telefoanelor erau din celule ni-mh sau ni-cd care intreadevar se formatau.

| GreenOrange explică (pentru danutzu96):

Cand mi am luat iph nu a venit incarcat 50%.l am luat din carrefour din Italia, era 0%. am observat ca atunci cand il incarc, primul procent trece cel mai greu dar apoi se descarca pe parcurs destul de repede, chit ca nu l folosesc non stop.

| danutzu96 a răspuns (pentru GreenOrange):

Trebuia sa fie incarcat. Bateriile neincarcate se distrug repede chiar daca nu sunt folosite. Deci se poate sa fi dat peste un acumulator deteriorat.

| iMophis a răspuns:

Salut!
Smartphone-urile nu mai au nevoie de formatarea bateriei deoarece ele vin direct din fabrica cu bateria formatata. Formatarea bateriei era in trecut.
Sper ca te-am ajutat.