|

Orange Home Pack sau Vodafone Wi-Fi Acasă?Pe strada mea, singura opțiune serioasă pentru Internet fix este RCS&RDS, dar nu pot să fac abonament la ei.

Așa că m-am gândit să caut alte opțiuni. Am nevoie de trafic intens, la viteză cât mai mare, fără să conteze prețul.

În mod ciudat, zona are acoperire 4G la toți operatorii, fiind aproape de centrul unui oraș mare.

Orange și Vodafone au abonamente cu modem fix, care merge prin 4G, dar mai mult decât ce văd pe paginile lor, nu știu mare lucru.

Folosește cineva? Se apropie de vitezele prezentate?

Poate aveți alte ponturi?

Există alte opțiuni asemănătoare (poate la Telekom)?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am pachetul Orange. Acum depinde ce semnal ai in zona. in ce retea sunt majoritatea? Pachetul meu Orange contine: Internet fix pentru acasa (nu poti pleca cu wirellesul mai mult de 100 de metri pentru ca vei fi taxat cu 3 euro pentru conexiune din alta locatie, la fel si Vodafone) cu 50 de giga trafic la 4 G, si dupa ce depasesti scade la 3G. Telefon cu abinament pantera 16 (16 euro la luna, asa este pachetul daca vrei internet mai mult) si tv cu destule canale, totul la 133, 50 lei.
Am cautat Vodafone care se lauda ca da 100 de giga trafic si optiunea happy night dar din proprie experienta stiu ca dupa doua trei luni nu se mai tin de cuvant si ai viteza de trafic mai mica.
La telekom e jale. laughing Nu au viteza mare, maxim 3G.Cand mai bate vantul te rogi sa intre in facebook.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Te mai anunt ca la Orange chiar daca depasesc traficul, tot pot vedea un film on line. navighez toata ziua pe internet si imi ajunge.Depinde si de cat timp stai la pc si ce rulezi. Youtube si filme on line bineinteles ca consuma trafic. dar nah, un film pe zi sau ceva youtube ajunge traficul.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Si da, traficul e bun, am 11-12 Mbps garantat.rareori mai scade cand e urat afara, furtuna sau mai stiu eu ce.

| explică (pentru anonim_4396):

Ai vrut sa scrii 11-12 MB/s (B mare inseamna Byte, octet, 8 biti)? Asta ar fi cat-de-cat acceptabil, as putea sa ma descurc, mai ales daca e zici ca rar trece sub.
11 Mbps (b mic inseamna bit) e mult prea putin. La viteza asta as putea sa imi fac la Telekom si sa ma rog ca intr-o zi sa aduca fibra (Daca nu au adus in 5 ani de cand a adus RDS, probabil nu o sa aduca nici anul asta).

Multumesc pentru primul comentariu.

Am citit FAQ-urile si de la Orange si de la Vodafone, dar nu am inteles un lucru esential, pentru mine: Daca dupa exirarea traficului inclus pot sa pastrez viteza, chiar daca platesc suplimentar. O sa ii intreb, evident, daca ajung sa imi fac abonament, dar poate stii tu, sa stiu la ce sa ma astept.

Nu ma intereseaza altceva decat net. Chiar faptul ca sunt obligat sa iau si telefonie fixa ma incomodeaza pentru ca e un serviciu de care nu am nevoie absolut deloc.
Treaba cu Vodafone suna a teorie a conspiratiei (: Am telefonul portat la ei cam de un an si pana acum nu am simtit 4G mai slab. Chiar din contra. Dar nu testez viteza regulat, asa ca e posibil sa ma insel.

| a răspuns (pentru vladutcornel):

Da ai dreptate, acum am vazut eroarea de scriere. Mbps corect. Ai de ales cand faci contractul daca vrei cu aceeas viteza dar sa platesti sau optiunea Cost Control adica dupa expirarea traficului inclus iti da 3G. Da Vodafone este teapa curata.Am un modem de la ei si ma rog ca la Dumnezeu sa intru mai repede pe facebook. laughing De aceea mi-am facut acest pachet.Nu,telefonia nu este fixa in pachetul ce l-am descris.Este mobil cu telefon gratuit de la ei. Cartela SIM separat fata de internet. SIm pentru internet in wirelles gratuit de la orange.Eu sunt multumit de serviciu, am deja un an si doua luni la ei si nu am avut probleme. Am sarit si de traficul inclus si nah, pot vedea un videoclip pe yotube ceea ce la Vodafone sau Telekom nu pot vedea. Vodafone vine insa cu o oferta asa zis imbatabila, internet 3G la numai 35 de lei lunar cu wirelles cumparat la o suma modica. 3, 5 giga trafic de internet si optiunea happy night. Adica trafic nelimitat intre orele 12-6 ( sau 8, nu mai stiu bine) Dar astia sunt neserisoi,dupa doua luni,nu mai dau aceeas viteza. Sunt destui in comuna mea care uitandu-se ca este ieftin si nah,nelimitat noaptea, au facut contracte. Dupa nici doua luni, ma suna si imi spune ca sa le repar laptopurile ca se blocheaza. Am fost la ei si le-am demonstart prostia. Le-am aratat in test speed care este de fapt viteza care o da Vodafone.
Eu unul raman la Orange, pachetul tv+tel+internet, 133 lei lunar pana la expirare si apoi prelungesc la optiunea de 100 de giga trafic inclus.ma costa inca 10 lei lunar.Asta e la tara, e mai scump dar in lipsa de altceva...
RDS RCS nu va trage internet la tara daca nu exista cel putin 50-60 de cereri in fiuecare localitate. daca in loclaitatea ta exosta 80 de cereri si in celelalate localitati nu exista cereri...nu vin ei doar pentru atat ca ies in pierdere. Cu 4G pe Vodafone depinde si de zona.Eulocuiesc in Dobrogea unde sunt la nivelul marii ceea ce...Tu poate esti in alta zona unde predomina Vodafone.

| explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc pentru detalii.

Oferta de acum e cu internet și telefonie fixă:
https://www.orange.ro/abonamente/home-pack/
Nu are legătură și nici nu am eu nevoie de telefonie mobilă (cum am scris, experiența mea cu Vodafone a fost mult mai bună, dar poate depinde de la zonă la zonă). De telefonie fixă nici atât.

For the record, Eu folosesc Vodafone în București. Probabil, fiind oraș mai mare, cu mai mulți clienți, nu își permit măgării de care pomenești. Nasol e că de internetul fix prin 4G am nevoie tot într-un oraș de provincie (vreau să mă mut și să lucrez de acasă, prin remote desktop, de asta am nevoie de conexiune bună) și nu am nicio garanție că acolo nu sunt chiar cei de la Orange care fac măgării.

| a răspuns (pentru vladutcornel):

Multumesc de fundita. happy Pachetul care il am eu, nu este cu telefonie fixa si nici nu il gasesti pe internet la Orange.ro. Este un pachet luat din magazin Orange, nu este specificat in Orange.ro. Succes la lucru de acasa.

| a răspuns:

Salutare! Mai ai acest pachet Orange cu net?
Vreau sa stiu viteza exacta or care o ai atunci cand depasesti traficul, cam cat ar fi, este cea specificata in contract : cost control ofera 256 kbps? Sau merge cu 1-2-3 Mbps?
Multumesc!

| a răspuns:

Salut, iti recomand Orange Home Pack. E mult mai bun si rapid.

http://bit.ly/244WPbm cea mai buna varianta e sa comanzi abonamentul online, e mult mai avantajos si il instaleaza mai repede.

| explică (pentru elena2016):

Bună Elena, mulțumesc pentru mesajul cu limbaj de lemn, specific agenților de vânzări și linkul care trece prin 2parale întru comisionul tău, Amin.