| Fiona35 a întrebat:

Salut TPU, daca cineva si-a pierdut telefonul intr-un autobuz unde erau si colegii lui, iar persoana avea un cod pentru deblocarea ecranului persoana care il va gasi va putea sa afle codul daca se duce la un reprezentant Orange fara sa dovedeasca ca e telefonul lui? Detali.-Funda-

Răspuns Câştigător
| AlcatrazOne a răspuns:

Depinde.Daca e android poti sa-l resetezi din butoate, spune-mi modelul telefonului si iti spun cum il poti debloca(de obicei sunt tastele volum jos/sau sus+power+home button daca ai dar toate in acelasi timp, pret de cateva secunde apoi le poti da drumul.
Unele se reseteaza singure daca faci asta, altele trebuie sa selectezi wipe data/factory reset cu ajutorul butoanelor de pe margine volum si home button sau power).
Dar daca e Iphone...nu te pot ajuta du-te la un service de telefoane. bafta! Funda daca te-am ajutat.

| Fiona35 explică (pentru AlcatrazOne):

Telefonul e Nokia Lumia 520 si are un ecran parolat atunci cand persoana l-a pierdut. Mersi

| AlcatrazOne a răspuns (pentru Fiona35):

Ai reusit? Daca nu ai reusit fa asta1.Stinge telefonul
2. Apasa butonul power si cand vibreaza prima data apasa volom - pana iti apare un semn de exclamare
3. Apasa in ordine:volum sus, volum jos, power, volum jos
4.Asteapta pana se reseteaza si se restarteaza singur.

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Se poate să faci "factory reset" ( revenire la setări de fabrică ), sau "hard reset" cu una dintre metodele explicate la linkul :
http://www.hard-reset.org/......ard-reset/

http://factory-reset.blogspot.ro/2013/10/nokia-lumia-520-hard-reset.html

http://www.hard-reset.com/nokia-lumia-520-hard-reset.html

ATENŢIE : prin factory reset se ŞTERG toate datele personalizate ( agendă/contacte, aplicaţii/jocuri, parole, etc. ) instalate/modificate după ieşirea din fabrică...

Sau, duci telefonul la un Service.


Toate cele bune.

| OrangeHelper a răspuns:

Salut,

Codul pentru deblocarea ecranului este cunoscut doar de persoana care il seteaza. Niciun reprezentat Orange nu va putea sa afle acel cod. In ceea ce priveste procesul de resoftare, acesta se realizeaza doar daca persoana care merge in Orange Shop detine factura si garantia si este titularul contului.

Cu prietenie,
Orange Helper

| Arthiom a răspuns:

Din cate stiu eu acel cod nu poate fi aflat de catre reprezentantii unei firme de servicii mobile sau de fabricare a telefoanelor, deoarece aceste coduri sunt puse de utilizatori, nu sunt coduri standard, iar aceste coduri se pot afla doar prin logare cu contul google al respectivului(asa stiu eu: daca gresesti de prea multe ori codul sau modelul sau parola, atunci acestea pot fi resetate sau aflate prin logare in contul google de pe dispozitivul respectiv. Deci, atata timp cat cine gaseste telefonul nu nimereste codul, si nici nu cunoaste contul google, codul nu poate fi aflat. Se pot folosi totusi datele de pe cardul SD daca acesta este scos din telefonul cu cod si introdus in alt telefon, lucru valabil si pentru cartela sim daca nu are codul pin activat.) Totusi daca telefonul are localizarea activata ar putea fi gasita locatia lui si recuperat.

| HereToHelp a răspuns:

Cei de la Orange nu au de unde sa stie codul tau. Depinde de telefon, poate sa treaca peste el daca il duce in service