| DDCC a întrebat:

Salutare! Caut să-mi iau un telefon fiindcă am avut un Motorola One de 4GB RAM și are display-ul spart și aș vrea să vă întreb:
1. Cum vi se pare telefonul ăsta? https://www.emag.ro/......DYLFJ0BBM/ Aș vrea dacă se poate să iau alt model de telefon, chiar mai performant dacă e posibil. La ăsta și bateria e mai excelentă decât la Motorola one.
2. De ce cam toată lumea cumpără telefoane gen Samsung? Mie mi se pare că au specificații mult mai joase decât Xiaomi sau Motorola sau Huawei iar prețurile sunt mai piperate. Uitați un telefon spre exemplu https://www.emag.ro/......DVH0VVBBM/ E mai slăbuț decât Motorola One și decât cubot ăsta.

4 răspunsuri:
| AlexSalling a răspuns:

1, Are niste specificatii foarte interesante, dar nu te poti increde. Ai putea sa incerci, dar sa nu-ti para rau dupa bani.
2, Si eu fac parte din utilizatorii de Samsung-uri, si pot spune ca sunt niste telefoane destul de bune. Eu am un J3 2017, si sunt multumit de el.

| CiobotaruValentin a răspuns:

Salut. Într-adevăr brandul Motorola este un brand vândut şi destul de bun, dar revenind la firma Cubot, este o firmă românească ca şi Mirya, Utok şi încă câteva altele care în comparaţie cu ce ai spus tu mai jos că lumea cumpără dispozitive din brandul Samsung, acele branduri au materiale atât în ceea ce priveşte desing şi exterior cât şi hardware de proastă calitate. Am avut aproape câte un dispozitiv din brandurile cunoscute şi mai puţin cunoscute, nu îţi recomand Cubot în cazul de faţă. În ceea ce priveşte Samsung, într-adevăr nu oferă foarte multe la bugetul ales de tine, dar în comparaţie cu Cubotul de mai sus, oferă un ecran SuperAmoled cu culori plăcute ochiului ca şi restul dispozitivelor din brandul respectiv care oferă ecrane bazate pe Amoled. Referitor la aceste specificaţii care par wow, în afara calităţii ar mai fi ceva cu care te confrunţi la Xiaomi de exemplu, că cu garanţia lor îl trimiţi în afară, nu te pot ajuta aici în România fiindcă aici nu au suport tehnic pentru acest brand. Pot să îţi recomand în schimb https://www.emag.ro/......DDVPCQBBM/ la un preţ decent, apropiat de suma ţintită de tine.
Sper să te fi ajutat răspunsul meu.

| DDCC explică (pentru CiobotaruValentin):

Salut! Mersi de răspuns!
Deci tu zici că alte branduri în afară de Motorola și Samsung sunt problematice.
Bugetul meu momentan ar fi undeva la 400lei, însă dacă aleg să mai aștept vreo 2 săptămâni aș putea avea buget în jur de 1000lei.
Xiaomi am avut, modelul note 4X, a fost un telefon super bun, dar avea problemă cu semnalul, îmi tot cădea, și nu cred că era din cauză că stau la munte, ci am găsit pe net că unele telefoane de acel model aveau problemă fizică, cu semnalul.
Deci aș fi între: 1. Să comand telefonul ăsta https://www.olx.ro/oferta/motorola-one-IDcTiBc.html#0a3a4a88ac care e fix ca al meu, și are 4gbram și 64gb intern
2. Altă ofertă ar fi ăsta, deși pare mai slab decât Motorola one https://www.emag.ro/......DN99FVBBM/
Acel Cubot din primul meu link din întrebare, pe care zici că nu îl recomanzi are recenzii foarte bune pe acel site.
Samsung m30 din linkul tău http://www.emag.ro/......DDVPCQBBM/ văd că are specificațiile ca și telefoanele Xiaomi și Cubot, exceptând că, Cubot are 6GB RAM.

Acum, e posibil să pun eu greșit problema privind alegerea telefonului, fiindcă eu am strict nevoie: Să țină mult bateria chiar dacă sunt pe date mobile și am hotspot pornit, să pot instala chiar vreo 20 de aplicații și să comut între 3-4 din ele fără să mi se blocheze și să se miște repede, să nu iasă din aplicații. Și dacă se poate să pot instala și alte ROM-uri pe el, deși asta e opțional.

Deci tu ce părere ai? Între recumpărarea acelui Motorola one de pe olx și alegerea unuia dintre Samsung alt tău, cubot sau acel xioami care ți se pare opțiune mai bună?

| CiobotaruValentin a răspuns (pentru DDCC):

Salut. Gusturile nu se discută, eu mi-am spus părerea argumentându-mi totodată. În ceea ce priveşte alegerea unui dintre opţiunile de mai sus, în ceea ce priveşte bugetul tău, aş spune să alegi acel Motorola, deoarece eşti învăţat cu acel model de telefon, dacă ai o nevoie urgentă. Referitor la recomandarea mea pentru Samsung M30, nu are nimic de reproşat referitor la el ca dispozitiv, te împlineşte şi din punct de vedere al duratei bateriei cât şi a celorlalte dotări. Spor în toate!
O seară bună!