Întrebare recomandată |

Se poate rezilia si un abonament si daca am inclus un telefon mobil? Abonamentul meu de la Telekom a fost foarte convenabil pana cand au inceput sa imi bage niste sume ametitoare ca plata ( aprox. 640 lei) de la un abonament de 87 lei happy. Nu ma gandesc sa nu achit factura actuala de 640lei, dar vreau sa o achit si dupa gata! Nu vreau sa mai continui abonamentul... Help Please?!

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Despagubire nu se plateste si daca cer asa ceva ii reclami la ANPC. Excista lege pentru asa ceva: art. 4 di Legea 193/2000 cu modificarile ulterioare.
http://www.dreptonline.ro/......0_2008.php
Trebuie platit doar costul telefonului si abonamentul pe ultima luna.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Platesti telefonul si ultimul abonament. Trebuie sa-i anunti cu 30 zile inainte. Daca refuza iei legatura cu ANPC: http://www.anpc.gov.ro/articol/575/date-contact

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ma tem ca, din 640 lei de pe factura, peste 500 lei sunt depasirile tale, peste cadrul abonamentului (telefoane, internet mult).
Daca vrei sa reziliezi contractul, va trebui sa platesti despagubire pentru firma, precum si pretul si costul telefonului, primit cu abonamentul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Din ce am citit pe Internet, trebuie sa platesc doar costul abonamentului (87 lei) + diferenta pentru telefon. Despagubirile pentru firma (pentru reziliere) nu sunt necesare datorita Legii161/2010 privind modificarea art.84 din Legea 296/2004privind Codul consumatorului si al Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DinDej22):

Ai dreptate, dar ei pot ascunde despagubirea inclusiv in pretul abonamentului sau a telefonului. Ambele trebuie sa fie trecute in contract. Pot sa-ti pretinda sa platesti intregul abonament pe toate lunile ramase din contract.
Oricum, mergi pregatit la ei si negociaza cat poti, iar restul achita pe loc, integral, dar cere dovada scrisa ca s-a anulat contractul si nu mai au nici o pretentie ulterioara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Salontanul):

Sunt destul de sigur ca trebuie platit atat costul telefonului cat si abonamentul restant pe toata durata contractului. Iar din punct de vedere legal este corect pentru ca apare informatia in contractul pe care se presupune ca il citesti si apoi semnezi. Daca tu refuzi citirea contractului nu poti face trimitere la abuz din partea lor, mai degraba neglijenta din partea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcareajuta):

Nu stiu de ce mi-ai spus mie ca n-am intrebat nimic!? Oricum, e bine ca lamurim un aspect: in lege scrie ca orice prevedere contrara legii face contractul nul de drept. In aceste conditii ei pot sa scrie si 10.000 lei pe minut ca este ilegal. Deci, acest om poate sa stea linistit. Nu va plati nimic si nu este singurul. Eu cand i-am amenintat cu protectia consumatorului (ANPC) si-au bagat coada intre picioare si m-au lasat in pace. Invatati (macar voi tinerii) sa nu mai bagati capul intre umeri si sa scoateti pieptul in fata. Aia cu capul plecat, sabia nu-l taie nu este adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Ai foarte mare dreptate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste contractul de abonament! Scrie acolo in ce conditii poti sa il inchizi? Daca e fixat pe un termen, atunci inseamna ca ai cumparat blana ursului din padure. Din pacate asa e cand iei produsul acum si platesti altadata.
Verifica in ce constau "sumele ametitoare". A crescut abonamenul de la 87 la 640 lunar?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ALGator):

De fapt era un abonament de voce, mi s-a facut o oferta la un telefon si l-am luat... Nu e vorba ca vreau sa evit plata, vreau sa platesc suma actuala si dupa sa reziliez contractul big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ALGator):

Se poate inchide prin plata ultimului abonament si contravaloarea telefonului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează