| Ibrahimovic a întrebat:

Un telefon HTC 510 nou necesita acea incarcare a bateriei de 12 ore de 3 ori? Sau il pot incarca de la inceput ca pe un telefon normal?

Răspuns Câştigător
| spiridus25 a răspuns:

Încărcarea și descărcarea bateriei, dăunează durata de viață și autonomia acesteia. Specialiștii măsoară asta în „cicluri de încărcare", iar termenul se referă la încărcarea completă. Adică la încărcarea de la 0% la 100%. Din acest motiv este recomandat să încărcăm bateria smartphone-ului și tabletei ori de câte ori avem ocazia! Da, chiar și atunci când e descărcată doar 10%. Și nu, asta nu-i va afecta autonomia sau durata de viață, iar explicația o aveți la punctul următor.
Pe dispozitivele actuale (adică nu mai vechi de 4 ani), menținerea smartphone-ului sau tabletei conectate la încărcător n-ar trebui să reprezinte o problemă, iar asta deoarece aceste dispozitive decuplează automat alimentarea externă atunci când nivelul de încărcare al bateriei ajunge la 99%. Chiar și așa, vă recomand să evitați menținerea încărcătorului cuplat mai mult de 24 de ore.
Atunci când cumpărăm un smartphone sau o tabletă, observăm că bateria acestora este încărcată la jumătate deși noi am fost primii care i-au desfăcut ambalajul. Explicația e simplă: acesta este nivelul ideal de păstrare a bateriilor Li-Ion. Așadar, dacă știți că nu veți utiliza smartphone-ul sau tableta o perioadă mai lungă de timp, înainte de oprirea și punerea lor la păstrare, asigurați-vă că nivelul de încărcare al bateriei se află între 40% și 60%.
Evitați încărcarea bateriei de la altă sursă decât cea oferită de fabricant! Iar asta e foarte important! Dacă pentru cunoscători e vorba de A și W, pentru ceilalți există o explicație mult mai simplă: USB-ul calculatorului nu oferă aceeași putere de încărcare precum cea oferită de încărcătorul original, acesta fiind și motivul pentru care bateria se încarcă mult mai rapid de la încărcător. Desigur, această problemă ar putea fi remediată în curând cu un accesoriu precum The Practical Meter, dar asta e altă poveste…
Nu încărcați bateria folosind o sursă de încărcare cu mai mulți amperi decât cei ai încărcătorului original chiar dacă mulți insistă că aceasta este o metodă de încărcare mai rapidă. E complet fals! Limitarea se face chiar de hardware-ul dispozitivului, iar un încărcător mai puternic, cel mult poate provoca incendierea dispozitivului.
Descărcați complet, măcar o dată pe lună, bateria smartphone-ului și tabletei. În acest mod „îi amintim" acesteia când este descărcată șau încărcată complet. Procedeul se numește calibrare și este necesar pentru o interpretare mai bună a informațiilor de către dispozitiv. Și mai simplu: e posibil ca telefonul să vă indice că bateria este descărcată în proporție de 80%, dar în realitate procentajul să fie altul.
La încărcarea zilnică, încercați ca nivelul de descărcare al bateriei să nu treacă de 80%, iar aici repet sfatul de la primul punct: reîncărcați bateria ori de câte ori aveți ocazia, dar evitați ciclurile scurte! Adică nu cuplați încărcătorul dacă știți că-l veți deconecta în următoarele 5-10 minute.
Feriți dispozitivul de căldură și frig. Adică nu lăsați smartphone-ul în soare vara, sau în buzunarul exterior, iarna.

2 răspunsuri:
| ANDA135 a răspuns:

Se incarca ca un telefon normal

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Bateriile de la telefoanele/tabletele noi, NU se mai formatează!

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Ion la linkul :
http://www.f64.ro/......009new.pdf

http://www.epasystems.ro/incarcarea-acumulatorilor

Vezi instrucţiunile de folosire a acumulatorilor Li-Po la linkul :
http://www.phoenixmodels.ro/LiPo.htm


Toate cele bune!