|

Am 14 ani iar parinti mei sunt plecati in italia si vor sa ma duc la ei cu avionul si as dori sa stiu de ce am nevoie ca sa ma duc la ei! Ma refer la acte sau vreo procura facuta de ei! Va rog raspundeti-mi serios!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Raspunsul era usor de gasit pe Google. Dar oricum, citeste aici:
"1. rezervare ferma + bilet de avion;
2. pasaport individual;
3. daca minorul este cetatean roman, la plecarea din Romania trebuie sa se afle in posesia unei declaratii notariale din partea ambilor parinti, din care sa rezulte ca acesta, minorul, va calatori insotit de un reprezentant al companiei aeriene pe care ati ales-o. In cazul in care minorul este incredintat prin hotarare judecatoreasca unui singur parinte, in urma divortului, declaratia notariala va cuprinde numai acordul parintelui care il are in ingrijire.
In cazul in care minorul cetatean roman va calatori insotit de cineva, un alt adult decat parintele/ tutorele legal, atunci pe langa declaratia notarial; a din partea parintelui/ parintilor minorului, cum ca ei sunt de acord ca minorul sa calatoreasca insotit de adultul respectiv, adultul insotitor trebuie sa prezinte si cazierul la iesirea din Romania.
4. daca minorul nu este cetatean roman, atunci nu are nevoie de declaratia din partea parintilor/ parintelui.
5. Minorul trebuie adus la ghiseul de acceptare pasageri de catre un adult. Acest adult trebuie sa completeze un formular prin care solicita companiei transportatoare asistenta pentru minorul neinsotit pe durata calatoriei. In acest formular exista, pe langa rubricile referitoare la datele legate de calatorie, si 2 rubrici speciale: - una in care adultul care insoteste copilul la ghiseu isi va completa propriile date de identitate; a doua, in care este obligatoriu sa se completeze datele de identitate ale adultului care va prelua la destinatie minorul de la reprezentantul companiei transportatoare. La destinatie, minorul ''va fi predat'' numai adultului mentionat pe formularul de solicitare de asistenta, de la punctul de imbarcare.

Atentie! Toate companiile transportatoare( cu o singura exceptie) percep o taxa pentru acest serviciu. Asa ca, inca de la rezervarea locului, transportatorul trebuie informat asupra faptului ca pasagerul ...2004 - 2164 + Vezi răspunsul întreg

1 răspuns: