| 9eMMy3 a întrebat:

Am luat un bilet la Tarom si la bagajul de mana am vazut ca dimensiunile sunt: 55x40x20, numai ca eu am 60x45x14. este o cutie de monitor in care vreau sa pun laptopul, hardisku estern, "mausul", si cablaraia. trebuie sa fac si chechinul online peste putin. numai ca nu stiu daca ma lasa sa trec cu cutia asta ca bagaj de mana. e o cutie dreptunghiulara si are manerul ei.
Ce ziceti?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia o geanta normala pentru laptop. In general companiile de linie, gen Tarom nu considera laptopul bagaj de mana precum low costurile.

| mihai69 a răspuns:

Nu te lasă - există un cadru metalic în care ești rugat să pui bagajul pe care îl declari „de cabină" - dacă nu intră acolo => merge la cală. Cu costul aferent (mie mi-au luat 50 de Ł la Londra). La controlul de securitate, după check-in, orice aparat electronic mare trebuie prezentat separat. E bine să ai ceva în baterie, unii vor dori să vadă dacă dispozitivul chiar merge.
Există destule genți și rucsacuri pentru laptopuri - de ce nu iei una din aia?!?
Later:
PS chestia cu „ai voie cu un laptop ÎN AFARĂ de bagajul de mână" e relativă - exact asta am pățit eu pe Heathrow (tot cu Tarom) şi, cum zisei, am mai plătit un bagaj de cală! Bagaj care de fapt ar fi trebuit să stea cu mine, în cabină... Din fericire, a ajuns cu bine, altfel îmi scoteam de mai multe ori banii plătiți în plus aiurea pentru că o funcționară BA avea ochelari de cal pe o minte de catâr. Și ştiu din surse sigure că NU trebuie să te iei cu ei în gură - ți se poate refuza îmbarcarea şi chiar nu are rost.

| catanavip a răspuns:

Sigur ca te lasa cu cutia e bagaj de mana nu specifica ca bagaju de mana trebuie sa fie geanta sau orice alt ceva, cat de spre dimensiuni sunt minore no sa stea aia cu metru sa til masure. si sus in avion sa vezi daca iti intra acolo ar fi problema in rest nu. Bon Voyage

| mihai69 a răspuns (pentru catanavip):

Omule, dacă nu știi despre ce vorbești, nu mai răspunde aiurea!
Privește te rog poza de mai jos:
http://goo.gl/IUhvi7
Dacă bagajul nu încape, scrie acolo ce se întâmplă cu el, clar?

| catanavip a răspuns (pentru mihai69):

Daca nu incape da incape coicidenta faca e si eu o sa plec pe 26 si exact cu ryanair catre dublin. e diferenta mica nu e vreo problema acum nah deca dsa mearga cu suspiciunimai bine isi ia alta geanta