anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati fost vreodata in SUA si daca da, ce parere aveti despre americani si tara lor?

13 răspunsuri:
| antonia09 a răspuns:

Inca nu am fost in SUA, si nu poti sa iti spun care este parerea mea despre tara lor, insa pot sa iti spun ceea ce simt pentru populatia lor.
Am avut deosebita placere sa cunosc foarte multe persoane originare din SUA si sunt foarte incantata de cum vorbesc depre patria lor. Sunt oameni simpli, civilizati si iubitori de natura.

| Cretaker a răspuns:

New York-ul e prea plin... dar merita.

| bittersweet a răspuns:

Eu am fost anul acesta. Ce pot sa spun despre ei este ca sunt mereu grabiti, nu se holbeaza la tine cand treci pe langa ei (fiecare cu treaba lui), isi cer scuze din cele mai neinsemnate lucruri (eram la magazin, si am intins mana sa iau restul, iar tipul de langa mine de abia daca ma atinsese si incepe "oh, i'm really sorry, i didn't mean to...").
Am stat in New York... oras rece de altfel, datorita cladirilor imense, peste tot numai beton, totul gri, in schimb n-am vazut pic de praf sau gunoaie.

Din perspectiva mancarii, nu as mai pune piciorul acolo. Poate pentru cei care locuiesc acolo este altfel, deoarece au o casa unde isi pot prepara mancare gatita. (eu una nu prea mananc ciorbe sau supe. si dupa 10 zile de stat acolo tipam ca vreau acasa sa-mi faca mama ciorba laughing eram satula de atata fast-food, junk-food & co)

Traficul este un lucru laudabil. Masinile pe banda lor, masinile de transport in comun pe banda lor. Nu se crede nimeni mai "smecher" sa o ia pe unde nu trebuie si nici nu se claxoneaza disperatii in intersectii.

Ce-as mai putea sa spun... thinking Per total mi-au facut o impresie buna si m-as mai intoarce pentru ca nu am apucat sa vizitez tot ce-mi propusesem. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, foarte grabiti, insuportabil de deconectati si politicosi, corecti, respectuosi, traiesc ca si noi cu indiferenta fata de politica si guvern si tot ce inseamna el. Se munceste din greu, orele de pauza sunt traite intens. Datorita progresului electronic intelectul lasa de dorit, istetime sub linia de plutire. In rest tot confortul necesar dar este poezie ca peste tot, nu-si permite decat cine lucreaza (adica cateva procente doar ), restul vegeteaza dintr-o pensie de ajutor mascat sau pensia mamei tatalui fratelui, etc. Exista si la ei programe de protectie economica. Personal nu mi-a placut, nici un petic de iarba, sunt parcuri dar fara vegetatie, bancile pe asfalt, cladirile fara pic de pamant totul betonat, fiecare centimetru.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, dar cel mai arzător vis al meu este acela de a vedea New York-ul...

| dizzyizzy a răspuns:

Am fost in SUA pe hartawinking
iar tara "lor". mi se pare mult mai dezvoltata decat tara "noastra" happy
...probabil vom ajunge si noi la fel ca ei peste 50 de anioh go on

| gaga_5261 a răspuns:

America e o alta planeta. Nu se aseamana cu Europa, nu e Turcia sau Grecia unde atitia Romani isi cauta norocul, sau sansa. Este alt ceva.
Am vazut oameni care au ajuns aici, cu un green card, si care dupa 6 luni au plecat inapoi in Romania, dezamagiti. Cunosc oameni care au venit aici din Romania si nu au reusit, dar nici nu vor sa se intoarca in Romania, unde le-ar fi mai greu, sau le este rusine. Ultima categorie e de oameni care reusesc. Reusesc mai mult ca in Romania, si de multe ori mai mult ca Americanii de aici, care pote nu vor avea realizarile acestor Romani. De ce toate astea?
Simplu. America, desi este atit de mare, este totusi o tara insulara. Mentalitatea si psihologia este diferita. Ei precep lumea "din afara" diferit de noi in multe aspecte (unele in bine, altele in mai putin bine). Aici munca este cheia succesului. Daca ai venit din Romania cu o mentalitate de "smecherii" e mai bine sa te intorci cit mai repede, altfel socul revenirii in tara e mai mare. Ce imi place aici? pai in primul rind masinile! mari, comode, eficiente, si mai ales benzina ieftina. Imi place ca sint tratat ca om, nu ca "rrom roman" cind ma duc in Europa, si ca accentul meu e "funny", nu de Roman, sau rrom. Imi place ca desi exista si aici destula coruptie, nu e generalizata ca un cancer, ca in Romania. Imi place ca strazile sint curate (in mare parte), imi place ca nu sint furat de stat si de tot felul de "privatizati" cind cumpar sau vind ceva...in general imi place sa fiu tratat decent si fara ifosele unor "shmecheri" ajunsi, fie in politica, fie in afacerile Romanesti. Imi place ca exista o reala cerere si oferta de tot felul, si imi place Las Vegasul noaptea.
Ar fi multe lucruri care imi plac, dar nu avem nici timp nici spatiu. CE nu imi place? Lipsa de timp, lipsa de prieteni din Romania, lipsa de umor a multor americani - sa ridem? sau asta poate fi interpretata? Nu imi mai place politica (care ca si in Romani e murdara)...si multe altele. Dar daca ar fi sa pun in balanta ce imi place cu ce nu imi place, pot spune ca mai mult imi place.
America nu este o tara pentru oricine. Nu oricine se adapteaza aici, sinu oricine rezista aici. Multi sint niste neadaptati si dupa 20 de ani, si traiesc cu nostalgii, si cu amintiri. Multi se adapteaza instant. Oricum ar fi, este o tara unica si fascinanta, si are multe lucruri bune, comparind nu numai cu Romania, ci si chiar cu Europa.
Cam asta e parerea mea, azi.

| GoSsip GiRl a răspuns:

Sincer eu sunt inascuta acolobatting eyelashes sunt inascuta in Statele Unite, New Hamacher in orasul Manchester dar nu am mai fost de vreo 8 ani straight face dar cand mergem inainte era foarte linite acum mi s-a zis ca este mare galagie straight face infine o sa ma duc vara asta poate happy

Byelove struck

| GoSsip GiRl a răspuns:

Si app acum am 14 anihee hee deci nu mai merg de cand aveam vreo 6 anibatting eyelashes la 6 ani a fost ultima data cand am fosthappy dar cum am zis cred ca o sa ma duc vara astabatting eyelashes

Re Byehee hee

| 123456_7231 a răspuns:

Cel mai mare vis al meu e sa ajung in USA am 13 ani si orice ar fi vreau sa ajung acolo, vreau sa vad cum e as face orice
Dar trebuie sa Astept am doar 13 ani, stiu engleza la perfectie de abia astept sa ating usa orice stat in afara de mexictongue VREAU IN USA

| edy17511 a răspuns (pentru 123456_7231):

Ai reusit dupa 9 ani sa ajungi in USA?

| dedey_8588 a răspuns:

Da am fost vara acesta in Los Angeles ca am neamuri acolo si e super thaarrreee.
cu toate ca lumea de acolo se cam grabeste si nici nu te observa
toata lumea de acolo se da vedeta.
cladiri imense(zgarie nori). de toate
mancarea e buna si mai ales ''sushi''
aglomeratzie maxima!
-sper sa mai merg.imi place acolo

| youngwild a răspuns:

Gosh,I'am American, im proud because my mom is from Bucuresti she can translate me all.Of course, we're very busy everyday our school is big and with some good teachers.Our food it's sometimes bad and sometimes good mean because we're so hurry and now, we need fast-food very much.That's my describtion for America, live in Bucuresti honest from 7 years ago and in Los Angeles from the when I was borned by my mom happy Hope can help you!

Întrebări similare