anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:Vreau sa merg in Bulgaria, asa ca am nevoie de niste informatii pe care mi le pot da cei care au mai fost. De ce acte am nevoie?

Trebuie sa schimb bani? Merge si acolo la ei la casa de schimb valutar sau doar aici in Romania? Am inteles ca ei au levul. Ce valoare ar avea levul in banii nostri? Iar limba...prin magazine... inteleg oare engleza? Care sunt cele mai mari atractii? Multumesc

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Au LEVA nu „levul".
Se pot schimba bani, preferabil euro. Lei mai schimbă ici-colo, dar cursul e dezavantajos. 1, 95 BGN (leva) = 1 EUR e curs fix. Desigur, la exchange o să primești ceva mai puțin, cam 1, 85 - 1, 90. Plata cu cardul este de preferat unde e disponibilă. Și tot cu cardul, la bancomat, poți să faci cel mai bun schimb valutar - cu condiția să scoți o singură dată toată suma care crezi că e suficientă.
Unii pricep engleza, alții o rup chiar și pe românește - depinde de zonă. Dacă e un loc turistic, te descurci.
Dacă te duci pe unde nu prea umblă turiștii, mai bine înveți tu limba lor. Eu așa mă înțeleg cu ei.
Ca să treci granița, ai nevoie doar de carte de identitate valabilă.
Atracții? destule. Dacă vrei mai multe detalii, spune unde anume vrei să mergi? La mare, la munte, la Sofia? în alt oraș? La schi la Borovets sau Pamporovo?

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Acte: doar cartea de identitate valabila.
Bani: Leva are curs fix fata de euro. Eu am platit cu cardul peste tot unde este posibil, asa fac si in Romania. Pentru restul am extras leva din bancomat suma corespunzatoare unui comision minim. Pentru sume mici poti schimba euro la casele de schimb dar atentie la comisioane, mare atentie sa fie fara comision.
Engleza... ca la noi: ceva mai bine prin zonele turistice si cu cei mai tineri. Pentru cei care nu stiu boaba engleza daca stii un pic de rusa ajuta. Romana doar prin zonele batute mult de romani, in rest mai putin.
Acum in functie de unde vrei sa mergi poti cere informatii specifice.