| LaElly11 a întrebat:

Ca și român, cum te simți când vizitezi Republica Moldova? Te simți ca în România? Te înțelegi cu oamenii fără a întâmpina dificultăți in timpul comunicării? Urmează sa vizitez Moldova și as vrea înainte sa aflu și părerile altora.

Răspuns Câştigător
| FreddieM a răspuns:

Am fost la Chisinau, difera putin accentul dar nu in asa masura sa nu intelegi. Oamenii cu care am interactionat, hotel, taxi, magazine, resaturante etc, sunt identici noua. Apropo, sa mananci la,, La Placinte'', super mancarea, si neaparat sa mananci placinte.
Vei auzi cum converseaza si in rusa, se cred,, speciali' ', la fel ca romanii care stiu engleza.
Am vorbit cu ei, inima lor e romaneasca, mai ales vechile generatii.
Preturile OK, servicii asemantoare noua. Au si dificultati destule, manifestri, coruptie, ineficiente toate planurile, cam aceeasi chestii ca la noi.
Cam darapanata capitala, transportul in comun e deservit de autobuze si trolibuze. Taxi e ieftin, trebuie sa descarci,, Yandex'', e Uberul lor local.
Cheers

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca sunt binevoitori te intelegi cu ei... daca nu le place de tine o dau pe rusa

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu cred avea probleme
E ca si cum ai merge in alta zona a tarii.De exemplu eu cand am fost in Cluj fiind din Bucovina cand am intr-un magazin sa cer ceva m-a si depistat pentru ca aveam alt accent.

| Zuzu1991 a răspuns:

Eu nu am fost, dar percep ideea ca si cum m-as duce la niste rusi care vorbesc romana, chiar pe aici e unu' care ridica in slavi rusii si comuismul si ignora ultimul minim de bun simt si tot pe imbecilitatea lui o tine

| Digikey a răspuns:

Deja cand trec granita cu Buzau incep sa am ceva dificultati.

| MrSpooky a răspuns:

Sunt cativa care pot defini "flegmatici" la aflarea faptului ca esti roman/romanca, dar in general nu ai treaba cu nimeni.
O alta mica chestie, inevitabil o sa te izbesti de niste fraze foarte dubioase si s-ar putea sa te intelegi mai greu cu anumite persoane(2-3 cuvinte romanesti, 2-3 rusesti) laughing