anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cât de scumpă este viața în SUA? Se merită să trăiești acolo sau trebuie să ai un buget serios?
Cât costă o operație de apendicită dar, o extracție dentară?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Viata unde in SUA? Ca realizezi ca nu sunt aceleasi costuri in NY cu vreun orasel de prin centrul SUA. La fel cum nu sunt aceleasi costuri in SF LA sau Casper, Wyoming.

NY si SF au niste costuri astronomice la chirii sau parcari spre exemplu.

Si la urma urmei daca ajungi in SUA probabil vei avea un job acolo si asa cum traiesc cei 300mil de americani vei trai si tu.

Sistemul medical e exagerat de scump, citez din sfantul google

"Average tooth removals cost: $75 to $300 for non-surgical, gum-erupted tooth extraction. $150 to $650 for a surgical extraction utilizing anesthesia. $185 to $600 for soft-tissue and complicated surgical extractions"

"A 2009 study showed that appendix removals around the U.S. can range from $1, 500 all the way up to $180, 000. On average, the surgery costs about $33, 000. "

5 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Este o întrebare mult prea generală ca să poți primi un răspuns concret.

În SUA locuiesc 330 milioane de oameni, de la cei mai bogați oameni ai planetei până la oameni care nu au ce mânca. Există zone în care-ți poți cumpăra o casă cu 10 000 $ și zone în care un singur metru pătrat costă 10 000$. Există zone în care poți trăi decent cu 1000$ pe lună și zone în care cu 5000$ abia reușești să supraviețuiești.

Serviciile medicale sunt scumpe, de genul (zeci de) mii de dolari pentru o operație de rutină și câteva nopți de internare. Din acest motiv asigurările medicale sunt extrem de importante. Evident, cu cât asigurarea acoperă mai multe probleme, cu atât este mai scumpă. Din acest motiv, angajatorii care oferă angajaților asigurări medicale de calitate sunt foarte căutați.

Dacă merită să trăiești acolo? Asta depinde numai de tine. Cu cât ai mai multe competențe căutate și muncești mai mult, cu atât ai mai multe șanse să o duci bine.

Dar este o mare greșeală să crezi că acolo umblă câinii cu covrigi în coadă și o vei duce bine numai pentru că ai pășit pe solul american. Cu alte cuvinte, nu confunda "oportunitatea" cu "certitudinea". Există oportunități, dar nu-ți bagă nimeni bani în buzunar.

| StrongHeart a răspuns (pentru johnnny123):

Singura certitudine pe care o vad eu, mai ales pentru tinerii romani e sa faca ceva in tara si cu timpul sa faca tranzitia spre sua, de exemplu prin intershipuri sau sa ai niste bani stransi de o parte+un skill cautat.
Cred ca e mai convenabil sa muncesti in Europa la inceput ca e mai "la indemana".
Ah da..si e destul de usor sa ajungi in Canada acum.
Intotdeauna va exista problema costului de trai si nu poti sa sari trepte aici, trebuie sa incepi de jos usor usor..Cred eu

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

De vreme ce americanii merg in Mexic pentru stomatologi si chiar vin in Europa in vacante pentru diverse operatii, tu ce crezi?
Cel mai bine uita-te la cineva care a trait acolo:
https://www.youtube.com/......tps?/watch