|

Ce atractii sunt la Bran si cat costa o excursie de-un weekend (aproximativ, sa zicem asa, grosso modo)?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Faimosul castel Bran, Prapastiile Zarnestilor, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului se pot face drumetii in imprejurimi, la Cheile Moieciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului etc. Pe site-ul Merita Citit este un concurs si poti castiga 2 nopti cazare de 4 stele la http://pensiuneatohanita.ro/.
Gasesti mai multe detalii aici: http://www.meritacitit.ro/regulament-concurs

Sper ca ti-am fost de ajutor.

1 răspuns:
| a răspuns:

Asezare - zona Bran

Bran, localizat la 25 Km distanţă de Braşov şi 190 Km de Bucureşti, reprezintă atât un loc istoric cât şi unul de legendă, fiind poarta dintre Transilvania şi Muntenia. Deşi numele Branului este strâns legat de cel al castelului, regiunea este plină şi de atracţii turistice: Cheile Moeciului, Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, Peştera Dâmbovicioara, Cetatea Râşnovului şi de asemenea Braşovul cu cetăţile săseşti fortificate din Prejmer şi Hărman.

Se pot vizita şi alte obiective
Pasajul Rucar Bran | Click pentru a mari imaginea
turistice, mai îndepărtate cum ar fi: Castelul Peleş, cetatea medievală fortificată din Sighişoara (patrimoniu UNESCO) sau Biertan, una dintre cele mai mari mari fortăreţe săseşti din Transilvania.

Dealurile şi munţii zonei oferă nesfârşite oportunităţi pentru căţărare, ciclism şi călărie.

Frumosele sate Moeciu de Jos şi Moeciu de Sus, în imediata apropriere a Branului reprezintă altă destinaţie căutată de turişti. Turismul rural se practică aici de zeci de ani, reprezentând o alternativă viabilă la cea de pe Valea Prahovei sau Poiana Braşov. Atmosfera de familie cu care este intâmpinat turistul în pensiunile agroturistice este copleşitoare şi vă îndeamnă să reveniţi.

drumeţii în împrejurimi: Cheile Moieciului, Munţii Bucegi şi Piatra Craiului etc.
vizite în zonă: Castel Bran, Prăpastiile Zărneştilor, Peştera Dâmbovicioara, Cetatea Râşnovului.

De pe netedul şes al Bârsei se zăresc de departe ruinele masive ale cetaţii Râşnov, construită pe un deal stâncos. Ridicată cam în acelaşi timp cu cetatea Prejmer, ea este amintită prima oară în documentele anului 1355. În secolele următoare este refăcută şi consolidată în mai multe rânduri.

Între zidurile cetăţii şi-au găsit adăpost şi trupele lui Mihai Viteazul, care s-a oprit aici după înfrângerea de la Mirăslău (1600). Domnul ...2004 - 2243 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează