| YuliaNNN a întrebat:

Cum scapam de ursi in padure? Mai ales daca acestia sunt mai tineri si vor sa isi arate suprematia? Ursii batrani de obicei nu isi pierd cumpatul si nu se arunca aiurea.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eviti sa mergi in padure, asta este cea mai simpla solutie sa nu intalnesti ursi!
De scapat nu putem scapa de ei, fiindca sunt protejati de lege si este interzis sa-i omori, sa le afci rau, sau sa-i alungi din padure.
Esti sfatuit sa nu mergi tu, acolo unde sunt ei, fiindca nu ai ce cauta in padure, acolo unde traiesc ei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să scapi de urs în pădure, faci pe mortul. Mai ales dacă emiți prostii, ca mai sus, ursul se enervează foarte tare și te mănâncă.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

La magazinele de "pescuit și vânătoare" au spray cu piper tip jet, eficient la distanță chiar și de 4 metri, dar durează cam 2 secunde până-și face efectul. Cel de tip pulverizat are efect aproape instant, dar nu la distanță mai mare de 1- 1, 5 metri. Deci dacă atacul este foarte rapid sau surprinzător, există riscul să nu apuci să scoți sprayul, așa că mai bine eviți întâlnirea prin zgomote regulate sau ce alte metode eficiente mai sunt.

| YuliaNNN explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Spray-urile de care zici sunt ca aparatele cu ultrasunete pentru caini. Exista o sansa sa il enervezi rau de tot cu sprayul...

La noi ursii probabil sunt braconati asa ca ar fi de asteptat o reactie...neasteptata a ursului la contactul cu oamenii...