| Intrebariiiisksm a întrebat:

Deci …. Sunt înebunit dupa Canada. si vreau sa ma mut acolo de tot dar am tot auzit ca e cam imposibil… deci ajung în depresie la cat de mult iubesc tara asta si simt ca cedez psihic, ma uit mereu la oameni de acolo la tot si nu stiu. as da orice sa ajung acolo… spuneti mi si mie va rog ce ar trebui sa am si sa fac înafara de bani multi ca sa pot sa ma mut acolo pas cu pas? (dau funda)

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De cate ori ai fost pana acum in Canada sa vezi realitatea la fata locului?

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru a emigra in Canada ai nevoie de: bani foarte multi sau de o profesie pe care ei o cauta si iti deschid portile, primindu-te.
Trebuie sa intri pe site-ul guvernului canadian si sa vezi listele de profesii cautate.

Dar pana sa ajungia colo trebuie sa ai termianat o facultate si eventual un masterat in domeniu, ca sa ai sanse la emigrare.
Evidnet ca testul obligatoriu si eliminatoriu este scris, citit si vorbit fluent la lb engelza (sau franceza), depinzand de zona unde vrei sa emigrezi.

Poate stii sau nu, dar Canada are ierni foarte grele si friguroase, si multi chiar din zona de sud a Canadei se plang ca au aproape 6 luni de frig. Ca sa nu mai vorbim de cei din nordul Canadei, care au o vara extrem de scurta si friguraosa, in rest frig cumplit.
Noi am ales Australia, care are viata calitativ superioara Canadei, iar clima este de vis.

| Violleta2022 a răspuns:

Aici ai linkul Guvernului Canadian pentru emigrare si vize:

https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html

| Violleta2022 a răspuns:

Am uitat sa-ti spun:
Atentie cu depresiiile si bolile psihice, ca nu treci de testele medicale, care sunt foarte serioase!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am ajutat oameni fără nici o șansă, lipsă bani, relații, cunoașterea limbii, să emigreze în țări mult mai dificile. Adaugă-mă la prieteni pe TPU, să discutăm în privat.

| relian a răspuns:

Pas cu pas, poti emigra, Canada are program de emigrare, asa ca te poti informa la ambasada Canadei in RO. Cindva cunosteam o romanca in Canada, se ocupa cu asa ceva, dar nu stiu de mai am numarul, ei sau daca se mai ocupa.
Stiu sigur ca am vorbit si am dat nr ei unor romani care au si ajuns acolo prin ea.
Adica tipa iti facea toate actele, tu doar te prezentai la ambasada la interviu.
Initial discuta cu tine, iti punea ceva intrebari sa vada cine esti si ce sanse ai, nu se baga daca nu era sigura ca vei ajunge, ca vei fi admis.
Pt ca ea pentru serviciile ei te taxa, nu era cine stie ce suma, dar nu se baga daca stia ca nu prea ai sanse, pentru ca nu mai dadeai bani.

Banii ii dadeai acolo cand ajungeai in Canada sau nu mai stiu ce intelegerea se facea.
Eu atit stiam, aveam nr ei de la ceva colegi de scoala, nu o stiam eu personal, era nasa sau fina unor colegi de scoala ce eram eu cu ei prieteni, dar cum am spus 2 oamenii ce i-am dat, ambii au ajuns acolo.

Poti si fara nimeni, mergi la ambasada, intrebi acolo ce conditii trebuie, ce este nevoie, aplici pentru emigrare si cam aia e ce poti sa faci.

Din ce stiu, fara facultate in Canada nu prea ai mari sanse sa ajungi, asa prin emigrarea asta, plus experienta in ceva munca ce ai fac ut la facultate aia.

Cum ai mai putea ajunge? Prin casatorie, cu un cetatean canadian, dar asta presupune sa gasesti pe cineva care sa stiu si eu sa te ia de barbat, ori mai stiu eu ce intelegere sa faci in sensul asta.

O alta chestie referitoare la emigrare, se intra mai usor pe partea franceza, in Quebec, tipa de care spun acolo era, nu stiu ce idei mai au si aia de tot ii trag cu franceza.

Deci la interviu daca mergi pentru Quebec se vorbeste in franceza, cel putin cel care aplica, aplincantul principal, asta daca ai familie, ala trebuie sa stie franceza.

Ai da orice sa ajungi acolo? Candaienii ar da multe sa poata ajunge in SUA laughing nu mai vorbesc de romanii care is deja acolo si is cetateani canadieni ar da orice sa poata ajunge in SUA laughing

In primul rind in Canda e frig de te ca...ci pe tine laughing juma de an iarna, ce nai vazut tu vreodata prin RO temperaturile de minus 40 grade is ceva f obisnuit.
Nu am fost acolo, dar am o colega de scoala, ajunsa acolo cam in acelasi timp cand am ajuns si eu in state.
Eram prierteni f buni, era maritata din RO, ei miau povestit.Veneau in vacanta in state vara la plaja.

Bine ca nu stai in strada, dar zic ca idee, mai toti se cam pling cai frig, majoritatea viseaza sa ajunga in state laughing

Asa ca eu ce iti propun daca nu ai o facultate facuta, dar ai macar un liceu.
Acu luna ce vine in octombrie, se deschide programul de emigrare pentru SUA, asa ca poti si tu aplica, se face online, aici nu te intreaba nimeni daca stii limba, poti sa nu stii absolut nici un cuvint, nu trebuie sa ai nici o experinta de munca nicaeri, doar liceul cu diploma de bac luata, asa poti aplica.

Cind faci aplicatia aia, se trece acolo doar nume, unde locuiesti, daca ai nevasta, copii, etc, si o poza, cam atit se trece.
Apoi la anul prin mai, afiseaza aia cei care au fost extrasi. De aplicat poate aplica f multa lume, dar exista un nr limitat de vize care se dau, asa ca un calculator extrage din cei care au aplicat asa la intimplare un anume numar de ciastigatori extrasi.

Din cei extrasi nu toti vor ajunge, pentru ca se dau doar nu mai stiu exact undeva la 50 mii de vize, deci vize nu cistigatori extrasi.

Din aia 50 de mii nu stiu cit revine RO, putine locuri, alea 50 de mii is pentru toate tarile care pot participa la programul asta.

Dar ai o sansa pe care o poti folosi.Asa le-am spus si la prietenii aia ai mei, sa aplice, chiar daca erau in Canda nu are a face, daca esti extras ajungi in state.

Daca ajungi in state, dupa te duci in Canada si orice alta tara ca la tine acasa laughing ai inteles ideea?

Eu ca american ma duc in canada cand mi se scoala, stau acolo cit vreau.
Dar un canadian nu vine aici, decat cu o viza si poate sa stea doar nu stiu cit timp pe an, daca sta mai mult, la revedere ii pun astia interdictie.

Daca esti american te duci si in Alaska laughing mai frumos ca in Canada.

Cam astea ar fi posibilitatile sa ajungi acolo.
-Emigrare Canada
-Emigrare SUA
-Casatorie cu cetatean candian sau american.

| Hyperion7 a răspuns:

Nimic nu e imposibil daca chiar vreiwinking
Caută procedura, interesează-te și se rezolva.Sa intri in depresie nu e o soluția, din contra, e o scuză happy
Cheers!