|

Hey TPU,cum as putea sa o conving pe mama se ne mutam in Germania? Pot spune ca am un mic avantaj pentru ca si tata isi doreste sa se mute din tara,dar el nu vrea sa plece fara mama, iar mama spune ca putem pleca doar noi doi daca vrem si pe ea sa o lasam in tara.

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pentru ca locuiesc in Germania, iti spun ce necesita sa iei o viata de la zero intr-o tara straina.

In primul rand nu se poate inchiria o locuinta din prima zi de cand ati ajuns in Germania!

Trebuie sa va gasiti o legatura in Germania pentru a locui o perioada pana va gasiti de munca si apoi casa. Nimeni nu va v-a inchiria o locuinta fara sa aveti un contract de munca sau sa fiti inregistrati in randul populatiei la Primarie.

Alegeti-va un oras unde nu sunt preturile foarte mari la chirii, precum Munchen ori Berlin-ul sunt exagerat de scumpe. De preferat sa locuiti intr-un oras mai mic si care are in jur fabrici.
Noi locuim in Lüdenscheid (in Renania de Nord, cauta pe internet info de zona), oras cu 80.000 de locuitori, in oras cat si in imprejur avem o multime de fabrici (asta inseamna locuri de munca).

Dezavatajul Germaniei este acum, la noua lege intrata din octombrie, la firmele Life care preiau muncitori pentru a-i trimite la munca la alte fabrici trebuie sa cunoasca un minim de limba germana, cei care nu sunt cunoscatori de limba foarte foarte foarte greu se pot angaja. De exemplu la fabrica mea, o curatatorie echologica a spitalului inca se fac angajari si fara limba germana, desi conditia este sa mai fi cunoscator de o engleza, rusa, sarba, greaca, turca, poloneza, italiana (cam aceste natii lucreaza in institutie si pentru a putea sa va intelegi cu angajatii).

Trecand mai departe, conditia germanului este sa lucrezi 3 luni si abia apoi poti sa inchiriezi o locuinta. Proprietarul iti va cere fluturasii pe cele 3 luni lucrate! Sunt si exceptii cand gasesti, daca ai noroc, proprietari care te primesc dupa o luna de munca in Germania. Trebuie sa platesti 2 sau 3 chirii in avans pentru un apartament.

Ca si venit la inceput, trebuie sa mergeti la Primarie pentru a va inregistra in randul populatiei, de a va face un cont la banca, de a cauta loc de munca, sa mergeti la Finantzamt pentru a vi se da un numar (care vi se va cere la locul de ...2004 - 4701 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Problema e grea și mă tem că nu prea ai șanse s-o convingi, atât timp cât ei îi e bine aici.
Dar o idee ți-aș putea da: mergi doar tu acolo, fă școala la ei și angajează-te. Nu e exclus ca înainte să termini școala mama ta să vrea să vină să stea aproape de tine. Bine, asta dacă e tipul acela de mamă-cloșcă, căreia nu-i place să stea departe de „puiul" ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai incearca sa ii expui partile rele din tara asta, si spune-i de avantajele mutarii in alta tara.Incearca asta si tu si tatal tau, cat despre tara, nu stiu ce sa zic de Germania.Am o colega care a stat in Germania 6 luni, si s-a intors inapoi deoarece nu mai facea fata.Limba e foarte grea, avand in vedere ca ea nu auzise pana atunci vreun cuvant in germana. Poate de asta nu vrea sa se mute mama ta, poate ii e frica ca nu se va descurca cu limba, sau ca nu va cunoaste pe nimeni.Incercati si sa vorbiti deschis toti si aflati de ce nu vrea sa se mute si pana atunci poate va ganditi si la alte tari cu limba mai usoara si cu avantaje mai mari decat Germania. Sper ca ti-am fost de ajutor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru brioșicaviolet23):

Dacă germana e grea cum e chineza?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Tpuist):

Si mai grea, amandoua sunt limbi grele, dar chineza mai mult decat germana

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In vara am fost in Germania, iar tata are niste rude acolo.Mamei nu prea i-a placut tara, nici oamenii, nici limba.Ea crede ca in tara este bine...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează