|

Salut.in 2 zile trebuie sa ies din tara cu avionul intrebarea mea este imi trebuie cazier? ( am 17 ani) si voi fi insotit de un angajat al firmei. azi am fost dupa cazier mi-au spus ca nu am nevoie?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce sa faci cu cazierul, cui il arati? Cine ti-a spus ca-ti trebuie cazier? Daca mergi la vreo institutie care ti-a cerut cazier (inscriere la facultate etc.), atunci trebuie sa-l ai. Altfel, daca cei de la politie ti-au spus ca nu-ti trebuie, nu suntem noi o autoritate mai competenta decat ei si-ti spunem ca-ti trebuie. Daca mergi intr-o tara UE iti ajunge buletinul, daca nu e tara UE iti trebuie pasaport si, eventual, viza pentru intrarea in tara respectiva, daca se cere si daca trebuie luata de aici dinainte si nu se poate procura de pe aeroport. Fiind inca minor, iti trebuie si acordul parintilor in forma notarizata ca sunt de acord sa iesi din tara singur, insotit de persoane de care vorbesti. Drum bun!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu tie iti trebuie cazier ci insotitorului major.
Tu trebuie sa ai carte de identitate sau pasaport si declaratie notariala autentica, data de ambii parintii, ca sunt de acord cu plecarea in tara X si indica drept insotitor major personalul de bord de pe avion.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai nevoie de cazier, in schimb ai nevoie de o procura de la notar prin care parintii, ambii parinti, sunt de accord ca tu sa parasesti tara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează