anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vreau sa plec peste cateva saptamani in Grecia in vacanta. Intrebarea este urmatoarea: ca sa trec din Romania in Bulgaria, masina trebuie sa fie pe numele meu neaparat? Ca am mai auzit chestii de genul ca nu te-ar lasa daca masina nu e pe numele tau. E pentru prima data cand vreau sa merg in Grecia si vreau sa ma interesez mai intai de astfel de chestii.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este necesar sa fii proprietarul masinii dar trebuie sa ai dreptul s-o folosesti.
In acest sens este bine sa inchei, la un notar public, un contract de comodat (imprumut gratuit de folosinta) si apoi poti pleca fara probleme.

5 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns:

Proprietarul masinii trebuie sa iti faca un contract de comodat. Adica iti da autoturismul in folosinta gratuita pentru o perioada determinata.

anonim_4396
| Anonim explică:

Multumesc pentru raspunsuri. Si ca taxe ce trebuiesc platite pe drum am inteles ca ar fi urmatoarele: taxa de pod cand treci in Bulgaria, vigneta pentru Bulgaria si autostrada in Grecia. In afara de astea mai trebuie platit ceva?

| mihai69 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă treci pe la Giurgiu sau pe podul nou - taxa de pod. Altfel, plătești bacul. Vinieta la bulgari (ia pe o lună ca să nu ai grijă să iei alta nouă la întoarcere, dacă stai mai mult de 7 zile). La greci plătești taxe pe autostradă la puncte fixe de taxare (între 1 - 3 €). Sau mergi pe drumurile naționale și nu mai dai nimic, dar faci de două ori mai mult pentru că mergi cu viteză mai mică. Părerea mea e că mai bine renunți la bere și dai banii pe autostradă, decât să faci 5-6 ore în plus pe drumuri.

| Anonim explică (pentru mihai69):

OK! Multumesc.

| Ionescunicuadrian a răspuns:

Eu odată chiar si cand era mașina tatălui meu m-a acuzat ca e furată.