Ai şi tu o întrebare ? Pune-o aici
 
2709693intrebari
Cupio.ro
Ultimele intrebari
Twitter
micşorează boxul
Categorii
micşorează boxul
Blogul tău poate ajuta
TRAFIC
26 Iul
SATI 223.617AFISARI
93.839VIZITE
78.354V. UNICI
26 Iunie 2009
MarYoBenucci intreaba:

Cum se face inghetata? dati`mi si mie m-ai multe retete daca stiti big grin tongue



Urmareste intrebarea Adauga la favorite
Ce nota dai intrebarii?
  • Raspuns castigator
    26 Iunie 2009 13:30
    Alex_9605 a răspuns:

    Iti iei prafuri de inghetata de la magazin si lapte si citesti instructiunile de pe plic ca scrie destul de clar.Eu zic ca ar fi mai simplu sa mergi cu banutu in mana la magazin sa cumperi inghetata gata facuta.

  • 18 răspunsuri RSS raspunsuri)
  • 21 Iulie 2009 01:24
    Andreeagen a răspuns:
    Fara conservanti si alte tampenii te duci fr la piata iei un kg din fr tale pref le pisezi bine le bati acolo k mixeru k telu k blenderu k ce vre si le pui in castron pahare ce vrei u le lasi in congelator mama si ce buna iasaa sa pui si zahar daca vrei dp gust ia sa incerci k e mai buna decat aia la plictongue
  • 25 Iulie 2009 19:23
    Andreeagen a răspuns:
    Poate... depinde de care k eu dn aia la plic nu faclaughing
  • 27 Iulie 2009 22:51
    Andreeagen a răspuns:
    Nu stiu..ma mai gandesc...laughing)
  • 21 Iulie 2009 02:21
    MarYoBenucci explică:
    Andreea03 vrei sa facem aman2oi inghetata?batting eyelashes laughing
  • 26 Iulie 2009 02:13
    MarYoBenucci explică:
    Andreea03 a răspuns:
    Poate... depinde de care k eu dn aia la plic nu fac ...nu... facem de la zero aman2oi laughingwinking :*
  • 26 Iunie 2009 07:02
    Raspuns anonim:
    Inghetata de capsuni : - Ingrediente
    500 g smantana
    2 pahare de capsuni
    2 pahare de zahar
    3 albusuri de ou
    Mod de preparare
    Se sfarama fructele si se amesteca cu zaharul;

    Se amesteca apoi cu mixerul cu albusurile pana cand se obtine o spuma tare;

    Se amesteca cu smantana batuta si se da la congelator. ( 8 portii )
  • 26 Iunie 2009 07:05
    Raspuns anonim:
    Ingrediente

    350 gr fructe congelate (am folosit zmeura)
    170 gr lapte condensat

    Preparare

    1. E de preferat sa folositi fructe zemoase, in special fructe de padure (zmeura, mure, fragute).
    2. Se pune totul intr-un robot si se mixeaza cca 1 minut. Se poate servi imediat sau o puteti pastra cca 30 minute la congelator.
    3. Pe termen lung, o pastrati in congelator in bolul robotului la care lasati si lama si cand doritit sa serviti, o scoateti din congelator, o lasati 10 minute la temperatura camerei si apoi o mixati rapid cateva secunde. Apoi se poate servi.
  • 26 Iunie 2009 07:06
    Raspuns anonim:
    Inghetata de vanilie

    Ingrediente: 475 ml lapte, 1 lingurita esenta de vanilie, 6 galbenusuri, 100 gr zahar tos, 225 ml frisca lichida

    Mod de preparare: Se incazeste intr-o cratita laptele amestecat cu esenta de vanilie. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza laptele amestecat cu vanilie. Se pune pe foc si se amesteca compozitia cu o lingura de lemn pana compozitia se ingroasa usor (sa nu fiarba crema ca se taie). Se ia de pe foc crema se toarna intr-un vas rece si se acopera cu hartie pergament ca sa nu faca pojghita. Se lasa sa se raceasca. Se pune in congelator pentru 2 ore. Intre timp se bate frisca. Crema racita si inghetata si se mixeaza pentru a se sparge cristalele de gheata dupa care se adauga frisca batuta. Se amesteca usor, se pune int-un vas, se inchide cu capac si se da la congelator pentru 3 ore, pana se intareste bine.

    Varianta: cand de incorporeaza frisca se adauga ciocolata rasa si alune prajite. Se poate servi in cupe mari peste salata de fructe.
  • 26 Iunie 2009 07:11
    Raspuns anonim:
    Timp de preparare:
    10 min (complexitate redusa)

    Ingrediente:
    250 gr iaurt, 1/2 kg fructe la alegere(capsuni, fragute, zmeura)2 linguri de miere, o lamaie stoarsa de suc si 200 gr smantana

    Mod de preparare:
    Toate se pun intr-un castron si se mixseaza.Se pun in cutii de inghetata si se lasa in congelator 1 ora dupa care se scoate si se mai amesteca odata apoi se lasa 3 ore sa stea in congelator
  • 26 Iunie 2009 07:13
    Raspuns anonim:

    Inghetata de cacao

    Ingrediente:

    - zahar 150g
    - doua linguri cu faina
    - doua linguri de cacao
    - apa 250ml
    - patru oua
    - patru linguri de zahar

    Modul de preparare:

    Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
  • 26 Iunie 2009 07:14
    Raspuns anonim:

    Inghetata cu ciocolata

    Ingrediente:
    - sase galbenusuri
    - zahar 300 gr.
    - un litru de lapte
    - ciocolata 100 gr.
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
  • 26 Iunie 2009 07:15
    Raspuns anonim:

    Inghetata de visine

    Ingrediente:

    - visine 500 gr.
    - lapte 750 ml
    - zahar tos 300 gr.

    Modul de preparare:

    Spalati visinele, curatati-le de samburi si codite si pasati-le prin sita. Fierbeti samburii zdrobiti in piulita impreuna cu laptele si zaharul 5 min, amestecind continuu. Luati compozitia de pe foc, strecurati-o si amestecati-o cu fructele pasate. Turnati compozitia intr-o caseta si bagati-o la rece.
  • 26 Iunie 2009 07:15
    Raspuns anonim:

    Inghetata de piersici

    Ingrediente:

    - jumatate de kg de piersici (cat mai zemoase)
    - patru lingurite de faina
    - lapte jumatate de L
    - zahar tos 150 gr.
    - esenta de lamaie
    - vanilie

    Modul de preparare:

    Puneti la fiert Intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Se baga la frigider.

    Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care se se paseaza cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Inghetata de piersici trebuie tinuta cateva ore la congelator inainte de a fi mancata.
  • 16 Mai 2010 10:48
    Raspuns anonim:
    Nu stiu
  • 28 Iunie 2010 21:03
    Raspuns anonim:
    Inghetata rapida:
    te duci la mama si ii ceri 5 lei si te duci la magazin si ceri la doamna vanzatoare 1 inghetata cu ce vrei u.tongue
  • 17 Iulie 2010 13:54
    Raspuns anonim:
    Se ia cel putin 3 oua.Se amesteca albusul intr-un vas si galbenusul in altul. Dupa eceea se pune spuma (albusul) intr-un vas cu galbenusul si se amesteca. Pui aroma eleasa, lape (iaurt) esenta de rom, zahar si apoi o bagi la congelator.

    INDICATIE: INCEARCA SA PUI 5 GALBENUSURI SI 4 ALBUSURI SAU 3 GALBENUSURI SI 2 ALBUSURI SAU 7 GALBENUSURI SI 6 ALBUSURI etc.
    La inceput (cand faci 1 oara inghetata ) pune doar 3 albusuri si 2 galbenusuri.La sfarsit o pui intr-o caserola (vas din plastic, ori de la inchetata etc.) si o bagi la congelator cel putin 4 ore si jumatate. In loc de lapte pune iaurt, dar nu mult.
  • 17 Iulie 2010 13:58
    Raspuns anonim:
    Poti sa pui frisca pe deasupra cand este inghetata (sunt cea de sus)
  • 14 Iunie 2010 20:22
    sam_4050 a răspuns:
    Nu stim