|

Bună, am o problemă. E destul de greu de explicat dar îmi place să îmi creez mie însămi motive de tristețe. Există momente când tot ce vreau este să plâng și atunci îmi creez singură impresia că tot ce spun persoanele din jurul meu (fie că mi se adresează mie sau nu) este în potriva mea. Sunt la liceu și uneori în timpul orelor simt o dorință uriașă să vărs niște lacrimi, iar din momentul ăla nu mai sunt capabilă să înțeleg nimic din ce spune profesorul/profesoara. Nu se întâmplă des la ore și mereu există câte un motiv, de exemplu: îmi amintesc de ceva trist, un coleg/profesor zice ceva, sau pur și simplu mă lovește singurătatea. Și mai e ceva, deseori îmi petrec ore în șir online încercând să găsesc cât mai multe lucruri în neregulă cu mine sau cu familia mea, etc. Nu știu ce să fac. Problema adevărată e că îmi place să mă simt ca o victimă...

Vă rog puteți să-mi dați vreun sfat cu ce aș putea să fac?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Pare o lupta de-a ta impotriva... ta. In cazurile astea, cand mintea incearca sa te convinga sa te autodistrugi este preferabil sa te vezi cu un psiholog. Stiu ca e greu sa te convingi sa faci asta. Dar un psiholog nu este inspaimantator deloc, este antrenat sa te ajute in situatii din astea. Daca atunci cand esti racita mergi la medic sa-ti dea Nurofen, atunci cand mintea are nevoie de ajutor mergi la psiholog.

Este greu sa faci pasul asta, mai ales atunci cand oamenii din jur nu iau lucrurile astea in serios. Dar vreau sa intelegi ca este normal ca mintea sa-ti faca lucruri pe care nu le intelegi, este ok, dar in acelasi timp trebuie convinsa ca are nevoie de ajutor. Trebuie sa te lasi ajutata. Cum? Vazand si vorbind cu un psiholog. Daca ai un psiholog al scolii ar trebui sa vorbesti cu el. Dar eu iti recomand sa gasesti un psiholog privat. Cei de la scoala au cu sutele de elevi, trebuie sa-si imparta timpul. Pe cand cei privati isi dedica timpul doar pentru tine. Din experienta mea, psihologul a ajutat chiar de la prima intalnire.

Ti-a fost greu pana acum, probabil va fi greu si in continuare. Dar nu trebuie sa te lupti singura. Lasa-te ajutata c:

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun, dar tu ai o problema serioasa si te sfatuiescs a mergi la o consultatie psihiatrica.

| a răspuns:

Persoanele dramatice de genul suferă de tulburare isterică. Se merge la psiholog pentru asta. Ai la scoala.

| a răspuns:

Cred ca esti plictisita si cauti drama. Ca victima, ai fi mereu cea in centrul atentiei, in miezul povestii, asa ca e logic de ce iti place sa fii una. Pur si simplu fa o schimbare in bine la viata ta. Nu e asa de greu pe cat crezi. Altii au probleme serioase spre deosebire de tine si totusi nu intra in rolul de victima, ci in rolul de luptator, venereaza acele persoane.

| a răspuns:

Buna! In primul rand as dori sa le raspund persoanelor care au raspuns intr-un fel atat de ignorant la aceasta problema incat mi-am dat seama cat de rau m-ar face pe mine sa ma simt sa aud asta, ca sunt ''isterica'' desi incerc sa caut o solutie problemei.
Nu esti isterica, nu este nimic iesit din normalitate si nu este ceva de pentru care sa fii ironizata. Oamenii sunt fiinte complexe si de multe ori se intampla ca nici macar noi sa mai intelegem de ce mintea se joaca cu noi. Imi pare rau ca treci prin asta, dar urmand sfaturile pe care YourFriend ti le-a dat inaintea mea stiu si am incredere ca te vei simti mai bine, sufleteste. Doar lasa-te ajutata! happy