| andreeac15 a întrebat:

Buna.De o perioadă ma confrunt cu niste probleme familiare care nici acum nu au trecut.Nu stiu ce să mai fac.Deci,ăm,eu am 16 ani și va dati seama ca la adolescență vrei sa fii independent,sa nu mai depinzi de părinți deloc si încep să tip,urlu la ei sa ma lase in pace,am facut-o pe mama in toate felurile cum am vrut eu (de nervi!)si mi-a intrat in minte gândul că ea vrea să fiu o fata proasta, care nu este crescută bine.Ea a crescut intr-un mediu mai sărăcăcios si a învățat, dar la maturitate se comporta la fel ca în acel mediu si pe mine asta ma enervează si cand vine la mine în cameră enervandu-ma imi apare gândul că ea asta vrea, sa fiu proasta ca ea.Pentru ca eu cred ca ea gândește ca daca ea e sa fie si fiica mea nu numai eu.Si asa nu am gândul ăsta de o lună.Va rog ajutati-ma.La psiholog merg abia 1 pe sapt si nu da sfaturi asa bune.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| PandoraV a răspuns:

Draga mea, actionand cu insulte si crize de nervi asupra parintilor tai, nu vei reusi decat contrariul: sa-i faci si mai rezistenti la cerintele tale.
Iti inteleg frustrarile dar nu iti justifica in nici un caz comportamentul.

Mai ai putin pana la 18 ani.
Tine-te de scoala si de invatat iar la 18 ani te vei putea duce la facultate si sa te muti singura in gazda sau chirie.

Pe lumea asta sunt copii si adolescenti care se confrunta cu probleme familiare serioase, cum ar fi violenta fizica si verbala, la tine nu e cazul, tie iti trebuie o maturizare mintala si emotionala pe care, probabil, o vei capata de-a lungul vietii.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca la 16 anisori ai gura mare si iti jignesti parintii, atunci ar trebui sa ia masuri disciplinare cu tine, ca nu-i normal asa comportament.
Sunt mama si am crescut 2 copii mari, intr-un mediu occidental, nu comunist si nici cu batul.
Nu sunt adepta bataii, dar crede-ma ca o palma peste gura ai merita instantaneu cand ai ridica vocea la mama ta, ca sa intri in pamant de rusine, ca ai indraznit sa ridici vocea la unica fiinta de pe pamant caruia ar trebui sa-i saruti mainile si picioarele, pentru ca te-a adus pe lume si ti-a daruit atatea.
Daca maine da un cancer peste ea, sau covidul si o pierzi, vei avea regrete toata viata.

Eu i-as propune mamei tale sa te pedepseasca sever: sa-ti ia telefonul pentru 1 luna de zile, sau sa-ti inchida internetul si accesul la site-urile de socilizare pentru 2-3 saptamani, ori sa nu te mai lase nicaieri afara pana la vara.
Nu uita: ai numai 16 ani si esti minora, inca sub tutela parinteasca si inca depinzi de parntii tai.

Psihologul nu va rezolva nimic cu un copil rebel si prost crescut, ca tu nu ai probleme psihice si nici proasta nu esti, dar esti egoista si nu ai pic de respect pentru parintii tai.
Educatia se face acasa, de cand incepi sa mergi in picioare si mama ta a fost mult prea blanda cu tine, probabil pentru ca te iubeste prea mult, dar respectul tau fata de ea, lasa de dorit.

| Strwberrs a răspuns:

Buna! Stai calma! Dar sa stii ca nu e chiar bine cum procedezi. sad
Mama ta ar trebui sa realizeze ca esti mare si poti face anumite lucruri fara acordul ei. big grin
Insa nu trebuie sa ajungi sa iti insulti parintii, deoarece, totusi, sa nu uitam ca ei te-au nascut si asta e o mare responsabilitate pentru ei. Daca tu patesti ceva, ei sunt in belele.
Faza cu mama ta vrea ca tu sa fi o fata proasta, nu cred ca este adevarat. Adica...niciun parinte nu isi doreste ca fiul/fiica lui sa fie prost/oasta. Te pup! Sper ca te-am ajutat. Paahappy