| Meyourfriend1234 a întrebat:

Maine nu vreau sa merg la prima ora si am doua scuze. Vreau sa imi spuneti care e mai buna. Mai intai, vreau sa va spun ca am o entorsa la picior. Asta va avea legatura cu a doua scuza. Prima: Bunica mea nu s-a simtit bine si a ajuns la spital. A doua: Am fost la doctor sa imi spuna mai exact ce am la picior si am facut si analize. Sau sa dau mesaj unei colege ca ajung pe la si 30 ca sa o lungeasca cu profa? Profa oricum pune absente la inceputul orei, poate la final, daca ajung cand se suna, ma intreaba ce s-a intamplat dar nu pune absenta. REPEDE VA ROG. Dau funsita, vot, orice, nu stiu ce exact ca sunt noua aici

7 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Când eram eu la liceu nici măcar nu ne întreba de ce am lipsit, nu era treaba profesorului, intram pur și simplu la ora următoare și gata.
Nu văd de ce ai oferi atâtea scuze, fiecare om mai are probleme, ii spui ca ai avut o problema chiar dacă pur și simplu nu ai avut chef sa te duci, nu e treaba profesorului sa se bage in viața ta.

| sofisis a răspuns (pentru Bondarel99):

Exact laughing)
Ba chiar daca incercai sa le bagi vreo scuza se enervau si ziceau scurt: "nu-mi pasa, oricum ai absenta" laughing)

| Hammurabi a răspuns:

Eu zic să concentrezi scuzele în una singură : "Bunica nu s-a simțit bine și din cauza entorsei, a durat mai mult până am cărat-o la spital." laughing

| Meyourfriend1234 explică (pentru Hammurabi):

Ha ha, ce amuzant. Eu chiar am nevoie de ajutor, dar tu esti unul care nu are ce face

| Hammurabi a răspuns (pentru Meyourfriend1234):

Subliniam că-ți faci prea multe probleme.
Un simplu "Îmi cer scuze că am întârziat dar am avut o problemă în familie. Bunicii mele i s-a făcut rău" e mai mult decât suficient ca să facă înțelegător orice profesor.

| Meyourfriend1234 explică (pentru Hammurabi):

Eu nu vreau sa intarzii, vreau sa lipsesc de tot

| Hammurabi a răspuns (pentru Meyourfriend1234):

E același lucru. Înlocuiești "am întârziat" cu "am lipsit". Contează foarte mult și cât de bine îți intrii în rol când o spui. Îți iei o față tristă și o servești ca pe o informație, nu ca pe ceva la care aștepți un răspuns.