| Mdiidn a întrebat:

Mama mea vrea sa faca unghii cu gel si nu stie diferenta dintre gel si acril o stiti voi? primul raspuns bun funda... raspundeti repede.

Răspuns Câştigător
| Andreutza016 a răspuns:

Acrylul este cunoscut si sub denumirea de "portelan" si rezulta din combinarea unui lichid acrylic cu praf acrylic. Se aplica cu o pensula speciala pe unghii si se intareste la aer in 4-5 minute. Este rigid, nu se indoaie si este foarte rezistent. Spre deosebire de gel, la acryl, stratul care iti protejeaza unghia este mai subtire, prin urmare mai putin vizibil si efectul de "unghii false" nu mai este atat de evident, unghiile avand un aspect cat se poate de natural. (este recomandat pentru un stil de viata mai dinamic)Gelul se aplica pe unghie tot cu o pensula speciala, in mai multe straturi, dupa fiecare strat fiind necesara expunerea unghiilor la o lampa UV cu ajutorul careia se intareste. Rezultatul final este unul foarte reusit insa, asa cum am spus si mai sus, stratul este destul de gros. Gelul este mai elastic, se poate indoi. (este recomandat pentru un stil de viata mai static)
La ambele modalitati de aplicare a unghiilor false putem opta pentru milioane de modele(imaginatia noastra este limita); pentru ambele variante putem alege manichiura permanenta, pentru aceasta folosindu-se gelul/acrylul deja colorat.
Aceste tipuri de unghii false necesita o intretinere periodica(o data la 2-3 saptamani) deoarece unghia creste iar intre cuticula si gel/acryl se va forma un spatiu gol care trebuie umplut constant.
Daca suntem multumite de lungimea si forma naturala a unghiilor noastre putem alege sa ne punem numai protectie, lucru care este posibil atat cu acryl cat si cu gel. Acestea se aplica peste unghia naturala, formand un strat protector care impiedica ruperea, exfolierea acestora.Si in acest caz se face intretinerea periodica.
Pentru indepartarea unghiilor false e bine sa ne ducem la persoanele/salonul unde ni le-am aplicat pentru ca la ambele exista metode diferite de indepartare a lor, fara a distruge, rupe sau exfolia unghia naturala. La acryl se foloseste un lichid special care il inmoaie si apoi il face usor de dat jos iar la gel se pileste stratul pana la unghia naturala.

2 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Acryl-ul se aplică foarte greu, căci este gros, însă avantajul este că se usucă în contact cu aerul, iar gelul simplu se aplică mult mai ușor, dar se usucă la lampă UV.
Baftă!