| Littledoctor26 a întrebat:

O prietena buna imi tot zice adesea ca foarte multi oameni ma vorbesc de rau si nu ma suporta. Deja nu mai suport eu situatia asta. Nu fac rau la nimeni, sunt amabila, uneori chiar retrasa si nu inteleg de ce toti vorbesc lucruri urate si de multe ori neadevarate despre mine. Am ajuns sa sufar in mine si sa ma simt a nimanui. Oare de ce se intampla lucrurile astea? Ce sa fac sa fiu mai placuta? sad

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu fac rau la nimeni,
Dar bine faci, sau nu faci nimic nimănui?
de ce toti vorbesc lucruri urate si de multe ori neadevarate despre mine.
Toți? Cum de toți? Cum de toți își centrează interesele asupra ta?
De ce nu afli cine ce vorbește să discuți cu el direct problema?

| batranulintelept77 a răspuns:

Prietena ta exagerează, practic te crede mai importantă decât ești. Atâta timp cât tu nu ai auzit aceste vorbe sau nu ai nicio altă sursă, cred ca îți cam faci griji degeaba. Dacă tot are atâtea informații prietena ta, de ce nu vorbește cu persoanele în cauză? Sau măcar să îți facă legătura să vorbești tu. Mi-e că ea te vorbește cel mai mult pe la spate.

| Littledoctor26 explică (pentru batranulintelept77):

Nu stiu... imi povesteste intamplarile in detaliu. Toti oamenii au ceva cu mine, eu nu le-am facut nimic, eu sunt contra barfei si mereu opresc oamenii care incep o barfa despre cineva. Dar cu mine toti au ceva. Poate pentru ca am succes si reusesc tot ceea ce imi propun? Dar e munca mea, ma straduiesc, nu fur, nu dau in cap.

| Gabriela19loredana77 a răspuns:

Esti sigur/a ca nu minte prietena ta?

daca nu te minte atunci nu iti bate capul sa fi pe placul tuturor

vor exista mereu invidiosi si barfitori

Fate ca ploua

Asculta sfatul unei fete de 19 ani

Oamenii obisnuiau sa ma barfeasca si sa ma jigneasca

Nu eram felul care sa zica "ba sa moara mama te sparg daca ma ma-i jignesti"


Dar fi sigur/a ca atunci cand eram nervoasa era ca si cum vine tsunami

in liceu obisnuiam sa ma bat (apar)

Dat findca vroiau sa ma bata multi oamenii (adolescenti)

aveam probleme cu furia dat fintcă la 6 ani m-a calcat mama mea in picioare

Am si acum umflaturi in cap (de atunci sunt. Irascibila si nervoas. Tot de atunci o cam. urasc)

Dar la cata bataie am luat am invatat ca eu sa nu fac asa cand voi avea copii

crede-ma ca oamenii ce barfesc au invidie. Si ura necontenita

Nu te pune la mintea lor sunt doar niste nimeni care nu au bun simt

Unii erau invidiosi pe mine ca eram cea ma-i buna la sport, muzica, etc...

Si acum in facultate unii ma dispretuiesc dar nu ma pun la mintea lor

Nu te coborâ la nivelul lor

happy

| Nemeessis a răspuns:

Salut. Sunt două variante. Ori prietena ta exagerează/minte, ori spune adevărul. În orice caz, tu nu ai de ce să suferi. Știu că nu e plăcut să auzi vorbe rele despre tine, dar încearcă să nu bagi asta în seamă, mai ales dacă multe vorbe nu sunt nici măcar adevărate. Nu are rost să suferi pentru inconștiența unora.
De ce ai vrea să schimbi ceva la tine doar pentru a fi pe placul persoanelor care te critică? E greșit să faci asta. Cine te place, te place așa cum ești. În momentul în care ție nu îți convine ceva la comportamentul tău, atunci da, poți încerca să schimbi acel lucru, dar nu să o faci pentru cineva anume.
Nu toți te vorbesc de rău. Garantat sunt și persoane care au o părere foarte bună despre tine, sunt persoane care adoră să își petreacă timpul cu tine. Dacă nu ți-a spus nimeni asta, nu înseamnă neapărat că nu există acolo o persoană care să se simtă bine în preajma ta.
Încearcă să nu te mai încrezi în oricine și ignoră bârfele, oamenii tot or să bârfească, oricât de bună ai fi cu ei. Chiar și cea mai apropiată persoană a ta te poate vorbi de rău fără să îți dai seama (acum nu zic să te ferești de toate persoanele, doar să nu ai încredere maximă, în sensul să nu povestești chiar totul despre tine). Dacă bagi în seamă fiecare bârfă, îți vei face rău. Cel mai bine e să încerci să ignori, niște cuvinte neadevărate nu ar trebui să te afecteze așa tare.

| luigifan a răspuns:

Poate exagerează, sau te minte. Mai sunt oameni care nu zic tot adevărul ca să ne simțim prost, dar nu trebuie sa faci nimic, pentru că este bine așa cum ești și mi-e milă de tine. Am trecut și eu prin asta și încă mai trec, adică mi se mai zice că sunt urât sau prost, etc, dar eu am devenit puternic pe fortele mele. Nu mai crede tot ce zic ceilalți (comentarii, lucruri urâte, etc.), că tu suferi mai rău dacă ești credulă. Be fearless. (Nu vreau să te supăr sau ceva, doar vreau să te ajut)