anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, un prieten al meu cel mai bun este momentan intr-o relatie foarte toxica. Fata respectiva (mai mare cu 4 ani, el 18 si ea 22) il abuzeaza emotional saptamanal cu certuri si scandaluri inventate si irationale. Urla la el ca nu se poate lasa de fumat si sute de motive de toata jena, un jaf de persoana. Ma suna si plange in sughituri ca se simte o persoana oribila si ca o raneste pe fata respectiva prin faptul ca nu se poate lasa de fumat. Respectiva il face sa se simta vinovat de orice scandal inventat. Pe langa astea recurge la trucuri emotionale josnice. Ii zice ca il vrea afara din viata ei iar ziua urmatoare il suna plangand si ii zice ca ea si cu pisica ei il iubesc. El stie ca e toxic si ar vrea sa renunte dar...este puternic atasat de ea si ii este foarte greu sa renunte. Cum il pot ajuta sa scape urgent de mizeria asta de relatie? Este o relatie la distanta asa ca ar trebui sa fie mai usor dar vreau sa il ajut urgent sa termine

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

N-ai cum să-l ajuți, dacă atât simte că merită, lasă-l să-și iriosească viața plângănd după o proastă. Mă gândesc că de discutat ai discutat cu el și încercat să-i bagi mințile în cap, e fix problema lui dacă nu te ascultă.

| tzionut a răspuns:

Cu lasatul de fumat sunt de acord (un viciu care consuma multe resurse ce pot fi folosite mai util), cu abuzul emotional deloc. Cea mai simpla cale e sa ii spuna abuzatorului ca nu merge si sa se nu cedeze deoc santajului. Cand aceasta realizeaza ca metodele ei nu mai marg va incerca altceva sau va intrerupe relatia.

| NarcisIfrim a răspuns:

Cel mai ok e sa nu te bagi, dar fiind mai mic el nu isi da seama de gravitatea situatiei. Daca nu o face el, respectiva isi va bate joc de el pana cand nu mai poate, si dupa il va lasa.Stiu va fi greu la inceput,o luna,dar dupa va fi foarte bine si liber. Daca nu va face el pasul asta, ori il va insela in curand, ori va pleca.
Daca el pleca de tot, poate pe viitor ea isi va da seama si se va schimba.
Dar acum trebuie urgent sa o lase, daca nu face asta, va suferi de 10 ori mai mult cand il va lasa ea.

| alexandruenache a răspuns (pentru NarcisIfrim):

Trebuie sa ma bag, este asa de 6 lunisad

| NarcisIfrim a răspuns (pentru alexandruenache):

Da-mi mesaj pe ___narcis_

| alexandruenache a răspuns (pentru NarcisIfrim):

Unde sa iti dau? Aici?

| NarcisIfrim a răspuns (pentru alexandruenache):

Pe Instagram sa discutam