Salvați Copiii vă invită să creăm împreună „O lume fără frică"!

Salvați Copiii vă invită să creăm împreună „O lume fără frică"!

1 din 2 copii adolescenți spun că au trecut printr-o situație de cyberbullying. Hărțuirea online poate lua mai multe forme, însă indiferent dacă vorbim despre trimiterea de mesaje jignitoare, răspândirea de zvonuri, dezvăluirea secretelor sau a mesajelor private, spargerea conturilor sau ridiculizarea și excluderea intenționată a cuiva dintr-un grup online, toate aceste comportamente agresive cauzează emoții neplăcute de însingurare, teamă sau tristețe. Mai mult, spre deosebire de situațiile clasice de bullying, în care comportamentul se oprește la un moment dat iar situația umilitoare sau agresivă se încheie, hărțuirea online are o amploare mai mare și pare să fie fără sfârșit.

Pentru a preveni și combate aceste efecte, Organizația Salvați Copiii a lansat în cadrul proiectului Ora de net, campania „O lume fără frică”. Acestui demers i s-au alăturat Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric si Alex Dărăgiu aka Alpaca Legion. Fiecare dintre ei a ales să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și să încurajeze copiii să ceară ajutorul specialiștilor.

Ne dorim ca „O lume fără frică” să fie un spațiu sigur, unde copiii care au experimentat sau au fost martorii fenomenului de cyberbullying să împărtășească experiențele lor, să ceară ajutorul și să îi încurajeze pe ceilalți care trec prin asta. Împreună putem construi o lume în care copiii se pot exprima liber, fără teama de a fi criticați sau judecați pentru felul în care arată, lucrurile pe care le spun sau modul în care gândesc.

În numai două săptămâni de la lansare, sute de mesaje au venit pe pagina special creată pentru a strânge încurajări, dar și zeci de apeluri la linia de consiliere. Vă invităm și pe voi să accesați site-ul www.farafrica.ro unde puteți lăsa mesaje de încurajare sau puteți cere un sfat legat de mediul online la linia de consiliere ctrl_AJUTOR.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Mulțumesc de informație.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"1 din 2 copii adolescenți spun că au trecut printr-o situație de cyberbullying".
V-ați gândit să le explicați ce înseamnă cyberbullying mai întâi și abia apoi să-i întrebați dacă au trecut prin asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează