| Andreea249 a întrebat:

Buna TPU
Am o dilema,poate e cineva care a trecut prin asta
Mi-am pierdut cardul bancar contactless acum ceva timp, cineva l-a găsit și a efectuat câteva tranzacții bune de pe el, am depus plângere la poliție, s au sesizat, le am dat toate actele necesare|dovazile, iar ieri am primit un plic de la poliție ca care spune ca trebuie sa merg in maxim 7 zile la tribunal pentru ceva acte, sau ceva de genul, citez ‘va comunicam ca sunteți in drept sa va prezentați după o zi de la Afișarea prezentei, dar nu mai mult de 7 zile pentru înmânarea actelor de procedura pa sediul instanței.....De asemenea menționam ca, in cazul in care fără motive temeinice nu va prezentați pentru comunicarea actelor in termen de 7 zile, actele de procedurale vor considera Comunicate la împlinirea acestui termen"
Dacă nu reușesc sa ajung acolo in acest termen(pentru ca e Paștele, am și eu problemele mele și planurile mele) ce sa întâmpla? Și ce fel de acte? Cum este procedura? Dacă nu merg se anulează plângerea? Sau ce anume? Multumesc

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vor sa iti dea niste documente pentru continuarea cazului
Daca tu nu le iei ei considera ca i le au inmanat si continua procesul / ancheta depinde in ce stadiu esti.
Totusi mie mi se par mai importantii banii mei furati decat planurile de Paste, dar mna fiecare cu a lui.

| Jassmina a răspuns:

Lasa Pastele ca-i abia duminica si este urgent sa ajungi saptamana asta la tribunal sa-ti rezolvi problema, ca nu sta nimeni dupa tine cand ai tu chef.

| Jassmina a răspuns:

Inca ceva, ca sa stii pe viitor:
Cand iti pierzi un card bancar, in secunda aia pui mana pe telefon si suni banca sa blocheze cardul, ca sa nu se poata scoate bani de pe el, sau face tranzactii online.

| InYourMind a răspuns:

Dacă Paștele e mai important decât banii pierduți, înseamnă că faci la fel de mult într-o zi si nu le duci lipsa. Felicitări, ai făcut fericit un sărac.

| apoIIo a răspuns (pentru InYourMind):

Mai mult ca sigur e "pocait"

| InYourMind a răspuns (pentru apoIIo):

Măcar de găseam eu cardul îmi făceam de cap de Paști...asta e, o șansă ratata sad

| Dintrebare a răspuns:

Instanta vrea sa iti comunice documentele care au fost stranse la dosar (cererea de chemare in judecata, probe, hotarari, etc.). Actele de procedura se comunica tuturor partilor (deci o sa primesti aceleasi documente si tu si inculpatii care au nevoie de ele pentru a-si pregati apararea eventual). Procesul va continua fie ca mergi sa ridici documentele, fie ca nu. Dar ar fi util sa vezi despre ce e vorba. In afara de situatia in care nu esti in localitate in cele 7 zile, nu vad un motiv care sa justifice neprezentarea.

| NunuNini a răspuns:

Nu cred ca a trecut cineva prin asta.
In primul rand nu inteleg de ce nu ai anuntat imediat Banca pentru blocarea cardului pierdut. "In secunda doi" cum spuneti voi. Fiind contactless, il poate folosi oricine.
Daca pentru tine e mai important Pastele decat banii din cont (in clusiv salariile care vor mai intra), atunci nu te du. Se va considera ca ai renuntat la plangere.