| Mihai_Baiatu_1999 a întrebat:

Salutare TPU! Nu imi gasesc de munca. Am mai incercat joburi dar stateam doar 2 3 zile. Un singur job am avut doar 1 luna. Tatal meu spune ca nu am sa reusesc niciodata! Ca imi vor "manca cainii din traista". Vreau o indrumare plina de compasiune! Primiti funda!

Răspuns Câştigător
| FreddieM a răspuns:

Mai Mihai, daca incepem sa-ti plangem de mila ai rezolva problema? Toti avem abilitatile de a a face exact jobul care ni se potriveste, trebuie sa ai mai multa incredere si respect de sine. Sunt 100% sigur ca si tu ai aceste abilitati, dar poate nu le-ai descoperit inca. Incepe sa cauti pe ramura care-ti reflecta personalitatea si anume costructiva, creativa, ambientala, sociala. Doar ca trebuie sa urmazi cu rabdare toti pasii spre cresterea ta.Da-mi un indiciu despre ce stii sa faci, sau care ar fi vocatia ta si ti-as transmite si alte sugestii si de ce nu, vreun link cu vreo companie care cauta colaboratori. Doamne-ajuta

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la forțele de muncă, acolo ei au liste cu firme si i ti poti gasi de muncă. Ce varsta ai?

| alina2k18 a răspuns:

De unde esti?

| Thesinger92 a răspuns:

Bagate paznic la un mall sau o banca sau fa-te maseur sau lucrator comercial part time 4 ore doar aranjezi marfa sau casier full time.sau fa ti un curs si fate frizer sau receptioner hotel.

| Wizard99 a răspuns:

Trebuie sa îți găsești ceva ce o sa îți placa sa faci, un domeniu. Sau pur și simplu ești prea infantil și crezi ca mama și tata vor trai o veșnicie de aceea ii vezi pe ei sursa de venit în casa. Cred ca părinții tăi prea te-au ținut în puf, ți-au oferit prea multe și de asta ți-e greu sa te acomodezi cu locul de muncă și oamenii de acolo. În viață nu prea ai gustat din necazuri, poate nu prea ai știut ce e foamea pentru ca, dacă treceai prin toate acestea, munceai vrei, nu vrei. Problema e la tine, ar trebui sa te maturizezi. Ai stat numai 3 zile la locul de munca pentru ca nu ai un pic de bunăvoință, ești nehotărât și pari ca nu vrei nimic de la viață. Ar trebui sa îți alegi un drum pe care sa mergi, pentru ca apoi vei ajunge la o vârstă și vei posta tot aceeași întrebare.

Sau poate ești tu leneș și nu îți place să muncești.

| Mihai_Baiatu_1999 explică (pentru Wizard99):

Nu boss, nu e asa. De mic fost invatat cu greul. Am invatat bine la scoala. Am luat note bune. Parintii nu m-au crescut in puf. Nu mi-au dat bani decat 1 leu pe zi la scoala, cateodata nici ala. Daca nu m-ai cunoscut nu ai dreptul sa ma judeci.

| Wizard99 a răspuns (pentru Mihai_Baiatu_1999):

Tu ai postat o întrebare, eu ți-am răspuns din punctul meu de vedere. Și ți-o spun sincer ca ești infantil în gândire pentru ca un om matur nu întâmpină astfel de probleme în societate. Dacă erai asa trecut prin greutăți cum zici, te adaptai ușor condițiilor dificile. Dar tu arăți contrariul, iar dacă nu schimbi ceva la tine atunci poți întreba unde vrei pentru ca asa vei rămâne o viata întreagă.

Iar eu am crescut și mai în sărăcie ca tine, am avut un tata alcoolic care o bătea pe mama, iar mama care m-a crescut singură dintr-un salariu de bugetar. Eu nu mi-am continuat școala la timp, in schimb îmi continui studiile la 28 ani. Dar ideea ca eu și fără școală, însă am avut locuri de muncă în diferite domenii și nu am stat numai o lună de zile. Am reușit să mă integrez și chiar dacă am întâmpinat multă bătaie de joc din partea angajatorilor, dar m-am înțeles cu toți colegii de muncă. Nu reușești pentru că nu vrei tu asta. Nu mai vinde castraveți la grădinar și încerci a-mi arata mie ce bărbat matur ești pentru că ți-o spun sincer... Ești total inmatur. Eu chiar dacă îmi continui școala mai târziu, dar totuși știu către ce direcție să merg pentru că știu ce îmi place. Tu doar te învârti ca lebăda pe lac.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Care e motivul real pentru care stai doar 2-3 zile?

| Ale5184 a răspuns:

Nu trebuie sa te iei dupa parerile altora. Daca nu iti place un job, il schimbi. 2-3 joburi e ok. Deja de la al 4-le-a schimbat, poate fi o problema la tine. Poate esti prea pretentioasa. Poate ai alte asteptari de la un job. Incearca sa lasi si de la tine.

| DeniKun a răspuns:

Rompetrol,

| Bogdan_5729 a răspuns:

Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si in propriile forte ca ai sa reusesti ceva. Si nu uita stima de sine conteaza foarte mult in toata chestia asta. Trebuie sa te gandesti la ce iti place sa faci.