|

Salut TPU, mama mea a pus din greseala benzina in loc de motorina, a mai avut putina motorina cat sa ajunga acasa(aprox 1km de la benzinarie). Cand a parcat a trebuit sa dea in spate si a inceput sa se aude urat masina si dupa s-a oprit. Masina nu mai porneste si nici nu mai incearca sa o porneasca. Cam ce ar trebui facut si cam cat ar costa toata reparatia. Multumesc!

P.S Modelul masinii este un Hyundai i20.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Golit instalatia complet (rezervor, conducte, rampa injectoare), inlocuit filtrul, pus macar 20l de motorina, recomandarea mea ar fi sa puneti si 100-150 ml de ulei 2T, amestecat cu motorina, pentru ca benzina este foarte uscata, si poate gripa injectoarele diesel, iar uleiul asta din contra, le unge.
Filtrul nou se umple cu motorina la montaj, apoi se da mult la automat, pana cand porneste.
Asta in cazul in care nu s-a stricat nimic, ca e posibil sa cedeze pompa de inalta si injectoarele, de la asa ceva.

1 răspuns:
| a răspuns:

Poti s-o faci si tu da trebuie timp, golesti rezervoru, schimbi filtru de motorina, dai la automat si porneste bine no sa porneasca din prima de aceea ai nevoie de inca o baterie, rezervorul se goleste prin conducta ce vine de la rezervor in filru, punand contactu si luand contactu(nu dat la automat doar pui contactu) Cel mai recomandat ar fi SERVICE AUTO vreo 150 lei