| laviniaaaaaaaaa a întrebat:

Hei! Ce părere aveți de facultatea de psihologie? Mi-aș dori să o fac în țară, după masterul în străinătate și să-mi găsesc de muncă în domeniu acolo. Sau poate să fac masterul aici și după să plec. Ai șanse să pleci să lucrezi în afară cu această facultate? Dacă aș rămâne în România ce oportunități ar fi?

7 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Cred că psihologia e singura specialitate inutilă. Psihiatria da, are o valoare.

| timidu89 a răspuns (pentru sabin89):

Psihologul e un fel de apa de ploaie la multe afectiuni, dai banul degeaba. Am fost o data si zicea ca sunt ok laughing) Faza e ca nu eram ok mai deloc

| relian a răspuns:

Daca ai de gind sa pleci pe undeva, artunci mergi ac olo si fa acolo o scoala, ai mai multe sanse sa gasesti de munca acolo decat cu scoala din RO.

Nu ai spus in ce tari vrei sa pleci.In UE dfa gasesti de munca la curatenie la mai stiu eu ce munci de genul asta, cu facultatea facuta in RO.
Mi se pare normal ca tarile respective sa isi protejeze cetatenii lor, sa dea joburile la ai lor, la cei care au facut scoala acolo.

Pt cei care is super buni si se cauta acel job, stai linistit ca vin aia sa te caute.
In meseria asta, poti sa fii sigura ca no sa te caute nimeni mai niciodata laughing de fapt asta nu e o meserie, e ceva gen cum erau cei care vindeau ceva, is mai buni aia decat cei care fac scoala asta.

Un vinzartor de masini, sau un pastor de ala din america va da lectii voua astora cu psihologia laughing

| RoCkKiD a răspuns:

E foarte populara in ultimii ani si iti da destule variante pentru cariera, pentru ca se poate practica in cabinet personal, armata, politie, judiciar si chiar in corporatii pentru partea de recrutare si selectie.

Sanse ai in strainatate doar ca trebuie sa te pregatesti sa scoti ceva bani din buzunar pentru master.

Răspuns utilizator avertizat
| MironMihaela a răspuns:

Stiinta sufletului.Trebuie sa ai har sa profesezi ca psiholog, ca si preotul.E dificil sa profesezi in afara, pentru ca acolo vor sa te formeze ei. Poti lucra atat ca angajat la stat ( spitale, centre de plasament, protectia copilului sau a adultului, primarii, in armata, politie, psihologie judiciara sau la asociatii, fundatii sau cabinete individuale de psihologie.Succes!

| doctorandus a răspuns (pentru MironMihaela):

Te inseli. La Universitatea din Amsterdam, primul curs din anul I de psihologie, ne-a spus clar ca daca vrem sa cunoastem sufletul omului trebuie sa studiem teologia sau studiile religioase si in niciun caz psihologia. Psihologia nu e ocupa cu "sufletul", ala e un etimologism de doi bani.