| alma200033 a întrebat:

Hey! După terminarea unei facultăți cu durata de trei ani, poți profesa după obținerea licenței sau trebuie sa continui cu masterul?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da.
Ai nevoie de master în foarte puține cazuri

| Violleta2022 a răspuns:

Masterul il faci numai daca vrei tu!
Important este licenta de la terminarea facultatii, ca sa poti sa te angajezi pe ce profesie ai terminat tu la facultate.
Masteratul este ca un bonus, dar nu te plateste nimeni mai mult, doar pentru ca ai facut si un master.

| sierra1 a răspuns:

Poți profesa și acum doar să vrei. De ce să aștepți masterul?

| relian a răspuns:

Facultate de 3 ani, numa facultate nu e, sa faci master trebuie sa faci o facultate, nu 3 ani, ce faci tu, ori ce intrebi, aia este ceva asa postliceala, genul ala.
Cel putin eu asa stiam, o facultate are min 4 ani, dar na in RO orice este posibil, poate or fi si de astea doar 1 an si esti academician doctor laughing

| alma200033 explică (pentru relian):

La tehnica dentara faci 3 ani

| relian a răspuns (pentru alma200033):

Asa faci 3 ani si iesi dentist cumva? Iesi tehnician laughing. Nu mak confundati studiile superioare cu alte povesti ce se mai fac pe la unele scoli, universitati etc.

Toate scolile sa mai faca un ban mai fac si alte cursuri, uneori si de cateva luni, aia nu inseamna ca daca faci o scoala la o univresitate, dupa spui ca ai facut nu stiu ce universitate sau facultate laughing

Hai sa zic de licee in RO.Tot la acel liceu se fac si profesionale, sau se facea, nu mai stiu acum, iar cei care erau acolo, dupa nu aveau liceul facut.
Eu cand intrebam pe unia, spuneam am facut scoala la liceul X laughing sau am facut liceul laughing facuse pe bunicasa.

Alt exemplu, intreb pe unu, ce e ma nevastata? Contabila.wow si cum de tea luat aia pe tine? Adica? Pai una cu facultate sa te ia pe tine? Zice n-a facut facultate, a facut 2 saptamini ceva cursuri laughing dar omu deja avea femeie contabila.

Unia confunda niste clase facute mai sti eu la ce scoala cu acea scoala.

| dullcat a răspuns:

Buna.Poti profesa foarte bine si fara master.Multi care aleg sa faca masterul si lucreaza intre timp, nu pierde nimeni vremea aiurea.Succes.

| Frank51 a răspuns:

Studiile de master sunt pentru aprofundare.