| Anonim420420 a întrebat:

Salut, dupa ce se intampla in ultimul timp in Romania, ma gandesc tot mai mult ca in viitor cand voi creste sa ma mut din tara, vreau sa ma mut intr-o tara in care se vorbeste limba engleza, vreau sa va intreb daca iau bacul, ca sa aplic la o facultate acolo unde vreau sa ma mut trebuie sa merg acolo sa aplic un dosar? Daca as termina facultatea in Romania ar trebui sa-mi gasesc online un job acolo ca sa ma pot muta? Cum as putea si unde as putea sa ma mut cat mai usor, eu mi-as fi dorit sa fiu pompier, dar in România salariul este de... Si in plus in Romania nu exista viitor. Nu vreau raspunsuri de genul nu-ti parasi tara etc/ Cel care imi explica cel mai bine unde si cum este cel mai usor sa ma mut are Funda, Multumesc

19 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poți aplica liniștit online la facultățile din afara. Cat despre job trebuie sa îți găsești dacă nu ai cu ce sa te intretii

| MadRaven a răspuns:

Înscrierea la o facultate în Marea Britanie de exemplu o poți face din clasa a11a. Te înscrii de regulă online sau la o agenție și ei te cheamă la un interviu, dar poți susține interviul și prin Skype.
Apoi ei îți dau niște condiții (de ex: să iei bacul cu nota minim x și ești acceptat) sau pot să te accepte direct, tu doar să iei bacul și să te duci.
Mai multe detalii poți găsi pe britishcounsil, sau dacă vrei să vezi toată gama de oferte, intră pe https://consiliere.edmundo.ro/ro/

| Yurisa a răspuns:

Buna! Cati ani ai?

| Doja a răspuns:

Ce se intampla in ultimul timp in Romania?

Romania este tara cu cel mai mare potential din Europa. Societatea, chiar daca este distrusa sitematic de media, INCA mai are baze sanatoase care nu mai exista in afara.

Vrei sa te duci in tarile care te baga in puscarie pentru tweet-uri si posturi de Facebook? (Germania, UK, Irlanda, Franta, Suedia)

Vrei sa te duci in tarile care printeaza moneda (prin ECB) la infinit pentru a sustine sistemul de ajutor social (Germania, Franta, Suedia, Spania

Vrei sa te duci in tari in care pentru a activa in anumite zone ca first responder (adica exact ca pompier, ce vrei tu sa fii) iti trebuie echipament de razboi? (Suedia, Germania, Franta)

Depinde ce vrei. Iar daca vrei sa te faci pompier, e laudabil Dar asta nu o faci pentru bani, o faci pentru ca vrei sa lucrezi pentru binele oamenilor.

| Yurisa a răspuns (pentru Doja):

Copilul care a pus intrebare are motive egoiste, clar. Oamenii ca el sunt motivul pentru care Romania se regenereaza greu. E mai usor sa te duci in alta tara pentru un ban in plus decat sa stai in tara ta si sa ai ambitia si sa schimbi ceva. Schimbarea nu vine de sus si nu vine peste noapte, nu vreau sa par cliseica dar da, "schimbarea incepe cu tine". Nu stiu cine a zis ca in Romania nu exista oportunitat, exista cum sa nu, stiu multe persoane care au ajuns bine si au ramas in tara. Eu am ales sa urmez facultatea aici pentru ca nu am motive sa plec. Pentru unii, tarile din occident sunt "taramul fagaduintei", dar mie chiar nu. Am fosti colegi care s-au dus la facultati in Marea Britanie (nu la Cambridge sauOxford, sa ne intelegem) ci la Universitati de care nu a auzit nimeni laughing Mai platesti si o caruta de bani. Imi e sila sa vad adulti care stau pe canapea cu bale in coltul gurii si afirma ca tara e un rahat pierdut in derizoriu, este asa din cauza celor care asteapta totul pe tava.

| Yurisa a răspuns (pentru Yurisa):

Scuzati greselile gramaticale facute in graba

| suntserios a răspuns (pentru Doja):

Noroc de România ca da niște lecții de economie, infrastructura și democrație Germaniei, Suediei, Franței. Niște fraieri aia în Germania și economia lor de că.cat

| venividivici2017 a răspuns (pentru Yurisa):

Nu stiu in baza caror dovezi, te afli comentand aici, despre situatia lui, mai ales cu asta :"Oamenii ca el sunt motivul pentru care Romania se regenereaza greu". Uite ca si eu sunt ca el si nu imi pare rau pentru nimic ca am parasit acum 4 ani Romania.Si stii de ce?! Fiindca am absolvit o facultate tehnica, am lucrat 5 ani in Romania, avand o oarecare functie.Multe raspunderi,favoritisme, bani putini pentru ceea ce faceam in comparatie cu altii care erau mai bine platiti, mai slab pregatiti si vazuti mult mai bine.Ti-ai dori sa treci si tu prin asa ceva de dragul Romaniei? Oare, de dragul Romaniei, ti-ai dori sa platesti 30 de ani pentru un credit la o locuinta? Eu nu, categoric! Aici unde ma aflu, sunt mult mai bine vazut si apreciat, sefii iti multumesc pentru "hard work", chiar si daca nu facem nimic.Managerii,cand e nevoie, fac munca de jos, ajuta, se implica, nu au fite si aere ca cei din Romania.Sa mai continuam?

| Doja a răspuns (pentru suntserios):

Da, intr-adevar. problemele ilustrate de mine in care oamenii sunt arestati pentru posturi de Facebook care spun adevarul sunt fix lectii de democratie. La noi nu ai inca asa ceva, deci poti fii linistit.

Economiile lor sunt in prabusire, infrastructura la fel. Desigur, sunt in prabusire de la o inaltime foarte mare pe care noi nu am atins-o, dar daca te uiti la ce vorbesc oamenii de rand. o sa vezi ca incet incet se pling si ei de somaj, salarii proaste, limitarea libertatilor, drumuri degradate.

Dar asta inseamna sa nu-ti mai iei stirile doar de la Digi si Hotnews

| RAY a răspuns (pentru Doja):

Amandoi aveti dreptate, dar e adevarat salariul nu a mai crescut de mult, salariul scade din cauza strainilor, nu inteleg de ce merkel a adus 1 milion de asistati social

Statistici privind sărăcia în Germania
În 2016, 19, 7% dintre persoanele din Germania au fost afectate de sărăcie sau de excluziunea socială. Rata sărăciei este un indicator pentru măsurarea venitului relativ scăzut, și este definită ca proporția persoanelor care au un venit echivalent mai mic de 60 la sută din media venitului echivalent Federal al populației din gospodăriile particulare. Venitul egalizat este un venit pe cap de locuitor pe venit pe cap de locuitor calculat pe baza venitului net al gospodăriei. Este folosit pentru a face veniturile gospodării diferite dimensiuni rezultate comparabile din suma veniturilor tuturor membrilor gospodăriei, care este apoi împărțită printr-o valoare, care este de obicei determinată de „noua scala de echivalență OECD". Rata sărăciei este de 60% din venitul mediu median al ponderii ponderate pe bază de cerere a populației din gospodăriile private. Uniunea Europeană folosește de asemenea această definiție. Cei care câștigă mai puțin de 12.726 de euro pe an în Germania sunt considerați a fi în pericol de sărăcie după anul 2016.

Pentru a asigura un venit minim pentru persoanele din Germania, există un sistem de asistență financiară din partea statului. Aceasta include beneficii de bază pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Prestația de șomaj II (ALG II) reprezintă serviciile de securitate de bază pentru persoanele nevoiașe utilizabili sub SGB II și a fost recent creată de legea Hartz IV la începutul anului 2005 prin comasarea fosta ajutorului de șomaj și asistență socială. Alg II este disponibil tuturor persoanelor eligibile care beneficiază de prestații la vârsta de 15 ani până la vârsta legală de pensionare de 65 până la 67 de ani. Beneficiile sociale primesc persoane inactive care au nevoie de muncă dacă cel puțin o persoană care lucrează în nevoie de asistență locuiește în comunitatea de nevoi. Ajutorul pentru ajutor de șomaj II și alocația socială sunt beneficii în temeiul SGB II, care sunt de asigurare a securității de bază a mijloacelor de subzistență. Oamenii din comunitățile de nevoie (aceasta include beneficiarii în conformitate cu SGB II și non-beneficiari) sunt adesea numite colocvial destinatari Hartz IV. În 2017, aproximativ 6, 15 milioane de persoane au primit beneficii în Hartz IV în Germania (din iulie 2017). Rata standard a fost de 409 de euro în acest moment. În 2017, în Germania existau în medie o sumă de 0, 91 milioane de șomeri pe termen lung. O altă prestație este asistența socială, care servește ca ajutor pentru a trăi în afara instituțiilor și ca o garanție de bază în limită de vârstă și capacitate redusă de câștig (SGB XII). Mai mult decât atât, care se încadrează, de obicei, beneficiază în solicitanților de azil Legea privind prestațiile (AsylbLG) și beneficiile actuale ale victimelor de război în conformitate cu Legea federală de Pensii (BVG) sub securitatea socială minimă.

Copiii și persoanele în vârstă sunt adesea afectate de sărăcie. În 2016, rata riscului de sărăcie pentru copiii cu vârsta sub 18 ani în Germania a fost de 20, 2%. În 2015, 14, 7% dintre copiii cu vârsta sub 18 ani locuiau în familii cu statut SGB II (Comunitățile de Vecinătate). Printre cei cu vârsta de 65 de ani și peste, 14, 8% au fost afectați de sărăcia relativă a venitului în acel moment. Dacă piața forței de muncă se dezvoltă negativ, rata riscului de sărăcie pentru anii 2031-2036 este estimată la 21, 7%.

Dacă nu aveți o locuință închiriată în Germania, sunteți considerat a fi fără adăpost. Cu toate acestea, nu există rapoarte de situații de urgență privind locuințele la nivel național, așa că Grupul Federal de Lucru privind persoanele fără adăpost (BAG W) prezintă în mod regulat o estimare a numărului de persoane fără adăpost. Pentru 2016, BAG Asistența pentru persoanele fără adăpost estimează numărul persoanelor fără adăpost din Germania, la aproximativ 860.000. 436.000 dintre ei sunt refugiați recunoscuți, care sunt tolerate (de către solicitant pentru refugiați) pentru locuințe în taberele de refugiați, în ciuda schimbărilor de stare, deoarece acestea nu au încă un apartament. Dintre persoanele care nu sunt refugiați, proporția persoanelor fără adăpost cu migrație fără cetățenie germană este estimată la aproximativ 29%. Motivele pentru pierderea unei locuințe sunt, printre altele, evacuarea, în mare parte datorită chiriei sau anulării de către proprietar.
https://de.statista.com/themen/120/armut-in-deutschland/

| Yurisa a răspuns (pentru venividivici2017):

Stiu pe cineva care este la o universitate tehnica si acum, in anul 2, lucreaza la o companie facand un training, este platit si lucreaza full time. Ii place ce face si doreste sa ramana aici in continuare. De ce? Pentru ca este bun in ceea ce face si ii place. Daca esti mediocru si reusesti sa treci prin facultate in mod superficial fara sa stii sa te promovezi, sa te impui si dupa te plangi ca lumea nu te apreciaza, apai scuze, nu este vina nimanui.
"sefii iti multumesc pentru "hard work", chiar si daca nu facem nimic". Imi pare rau sa aud ca unde lucrezi tu se apreciaza statul degeaba. Lumea care ramane nu ramane de dragul tarii, cel putin eu nu sunt patrioata, dar daca pot sa imbunatatesc ceva, sa ma gandesc la copiii care in viitor vor sa raman aici, de ce sa fiu egoista? Nu am nevoie de aprecierea altora daca stiu sa ma apreciez pe mine insami, nu am nevoie sa ma pupe lumea in fund "chiar daca nu fac nimic".
Nu stiu daca observi, dar Romania din cauza comunismului a ajuns asa, legal si normal dupa prabusirea unui regim trebuia sa se revina la cel de dinainte: monarhia. Inca de atunci a fost inradacinata coruptia, dar e mult mai vizibila datorita liberii exprimari. Dupa cum spuneam, trebuie sa existe generatii care sa se sacrifice pentru ca cele viitoare sa aiba mai putine griji. Nu ai fost dispus sa schimbi ceva la tine, sa ii ajuti si pe cei din jurul tau pentru ca tu faci parte din categoria celor care au parasit de mult barca. Binele personal e mai important decat cel al comunitatii in care te-ai nascut si care te-a format, nu? Sunt destui ca tine

| suntserios a răspuns (pentru Doja):

Haha, idioți nemții ăștia, baga km de autostrada pe luna... Se chinui ca idioții și habar nu au ca o sa le dispară infrastructura. Sa învețe idioții de la noi. Am făcut 20km în 3 ani. Nici în visele lor cele mai umede nu construiesc nemții atât.

Ba și noroc ca în România nu îți face nimeni dosar penal ca ai un număr legal dar indecent la mașină.

Ba și încă ceva, am traversat Germania de la nord la sud cumasina devreo 6 ori. Ma pis in groapa lor, ca da, au una singura în câteva mii de km de autostrada, idiotii

| Doja a răspuns (pentru suntserios):

Lipsa ta de logica deja este binecunoscuta. Precum si imaturitatea ta. Am mai discutat-o in alte thread-uri, si o demonstrezi de fiecare data.

O sa-si dea oamenii seama de calitatile tale intelectuale mai usor asa cand vor remarca cum te refugiezi in derizoriu si comportament infantil de fiecare data cand nu ai argument.

| suntserios a răspuns (pentru Doja):

Guie Mermania cu autostrazile lor, ca se duc la vale

| venividivici2017 a răspuns (pentru Yurisa):

"Draga" mea daca treceam prin facultate ca "rata prin apa" nu cred ca rezistam 5 ani, sa rezist si la restructurari iar apoi sa plec ...prin demisie.C-asa am vrut,intelegi?! Stai tu in Romania cu atitudinea aia a ta, aici cel putin, chiar si de jos, in timp poti sa ajungi cineva.Da, sa vedem peste vreo 2 ani, ce o sa mai fie prin Romania si apoi sa te auzim cu plecatul!

| Yurisa a răspuns (pentru venividivici2017):

Din tot ce am zis eu numai asta ai inteeles laughing Deschide-ți mintea, nene laughing Cred ca de aia te si plac sefii pe acolo, esti usor de manipulat

| venividivici2017 a răspuns (pentru Yurisa):

Nu sunt usor de manipulat dragutawinking Citesc doar ce imi place, fac doar ce imi place, iar in cazul tau, imi cer scuze, nu am avut timp suficient sa iti citesc comentariul in totalitate.My apologize sad

| anonim_4396 a răspuns (pentru Yurisa):

Ce studiezi?

| Yurisa a răspuns (pentru anonim_4396):

Secretwinking