|

Sal.cum se calculeaza cat BCA imi trebuie pentru constructia unei case?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

BCA-ul se vinde la metru cub, deci tot ce trebuie sa faci este sa calculezi volumul total al zidurilor. Acesta se afla inmultind lungimea zidului cu grosimea si cu inaltimea lui si scazand golurile pentru usi si ferestre, ba chiar si stalpii si centura exterioara. Eu as folosi ca unitate de masura metrul, chiar daca ai virgule, pentru ca rezultatul final va fi direct in metri cubi. Daca folosesti cm, rezultatul va trebui impartit la 1.000.000.
Prima data faci calculul pentru peretii exteriori, intrucat acestia vor avea inaltimea si grosimea mai mare, apoi pentru peretii interiori.
La BCA nu ai pierderi, prin urmare nu este recomandat sa comanzi mai mult decat ai nevoie, pentru ca vei gasi mult mai usor un furnizor dispus sa iti livreze (fara costuri de transport) 2-3 paleti suplimentari, decat unul care sa vina sa ridice unul sau doi paleti pe care nu i-ai folosit.
Atentie cand alegi dimensiunile. Diversitatea este destul de mare, ideal este sa folosesti aceiasi calupi si la interior si la exterior, deci acestia trebuie sa aiba inaltimea/latimea egala cu grosimea peretilor interiori/exteriori. La interior nu merita sa folosesti mai mult de 20 de cm, la exterior 25-30. Un zid exterior de 60 cm te-ar scuti de termoizolatie, dar ai pierde foarte mult la suprafata utila.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Calculezi volumul, lungimea inmultit cu inaltimea si grosimea peretilor. Din acesta scazi volumul golurilor(usi si ferestre). Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu ai un proiect la dispozitie, presupun ca stii deja dimensiunile casei. Uite cea mai simpla metoda:masori lungimea si latimea casei si inmultesti cu 2 rezultatul.Transformi in cm. Obtii X cm, ceea ce reprezinta cati cm liniari ai pe un rand exterior, perimetrul casei.Masori apoi, tot in cm, lungimile tuturor peretilor interiori care v-or forma camerele.Aduni toate lungimile peretilor interiori +X, care este suma peretilor exteriori si obtii lungimea unui rand total de boltari.Ca sa afli cati bca iti trebuie pentru acest rand, presupunem ca folosesti bca 60x30x20-din care 60cm=lung bca, 30=inaltimea si20 grosimea.[Poti folosi 20 ca inaltime, daca vrei un perete mai gros.] Imparti suma obtinuta ca lungime totala a unui rand, la 60 si afli nr bca necesari pentru un rand complet. Odata ce stabilesti inaltimea zidului, imparti aceasta inaltime, transformata in cm, la 30, cat este inaltimea unui bca si afli cati bca ai de la baza la pod.Acest rezultat il inmultesti cu nr de bca pe care l-ai obtinut pentru un rand complet si obtii nr de bca necesari constructiei.Sa-l numim Y.Mai departe masori suprafata pentru usi si ferestre, socotind cati bca intra la fiecare si nr de bca care-ti iese ca ocupand spatiu acestora il scazi din nr.total de bca pe care l-ai obtinut ca fiind necesari constructiei.Toate masuratorile le transformi in cm, ca sa nu ajungi la zecimale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cati mp de bca imi trebuie la o casa de 70 mp

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sorin_Dumitriu_1972):

Chiar nustie nimeni cati mp de bca imi trebuie la o casa de 70 mp sau cati paleti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar nu poate nimeni care sa stie exact cati paleti am nevoie? va rog ajutati-ma

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cati bca sant intr-un palet

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut.cum se calculeaza cit BCA imi tr pentru construirea unui garaj mai maricel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează