|

Salutare! Vreau sa imi modific casa astfel:

-ridic pereti de caramida pe langa cei vechi din pamant, care se crapa din ce in ce mai rau;

-construiesc inca 2 pereti sa maresc suprafata casei (momentan are forma de "L", si dupa terminarea lucrarilor, sa aiba forma dreptunghiulara);

Intrebarea mea este daca e legal... daca nu, de ce autorizatii am nevoie? trebuie sa fac proiect pentru 2 pereti?

Daca aveti cunostinte in acest domeniu, va rog sa ma ajutati! Multumesc anticipat!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai trebuie sa obtii autorizatii pentru orice fel de modificare a casei. Mai intai iti trebuie un proiect pe care il depui pentru obtinerea certificatului de urbanism. Dupa ce iti iese certificatul de urbanism vei stii exact de ce autorizatii ai nevoie. Normal ca pentru autorizatiile care iti sunt cerute in certificatul de urbanism ai nevoie sa pregatesti alte dosare.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa faci proiect, ai nevoie de autorizatie de construire cu toate cele aferente. In final toata afacerea te va costa probabil mai mult decat o constructie de la zero, iar rezultatul va fi mai putin multumitor, datorita constrangerilor (nu te vei putea ridica prea mult cu fundatia, nu vei putea modifica inaltimea interiorului, nu vei putea modifica prea mult compartimentarea, iar in final va ramane tot un fel de carpeala).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

HAHA. 1. Ai nevoie de proiect.
2. Ai nevoie de autorizatie.
3. (de ce rad) Ce-o fi in capul tau? Acoperisul pe ce sta? Nu pe peretii vechi? Ce crezi ca s-ar intampla cu el cand ii darami? O consolidare si o extindere nu se face DELOC asa cum iti imaginezi tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da. cu siguranta ai nevoie de proiect nou. pentru orice modificare ai nevoie de proiect daca vrei sa faci totul ca la carte. sunt niste pasi care trebuie urmati. Dupa ce ai obtinut certificatul de urbanism, acolo se va mentiona ce autorizatii ai nevoie (in functie de locatie, vecini, etc) Cel mai sigur iti vor cere autorizatie de construire, acord de mediu, salubritate, etc. Felul in care pui problema este un pic ciudat. Peretele trebuie mai intai daramat, in locul lui se face o sustinere provizorie, abia apoi se construieste noul perete.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Casa a fost construita de bunicii mei, din materiale de pe acea vreme (pamant, caramida nearsa). Peretii se fac felii, mai ales datorita faptului ca stau langa o sosea pe unde trec multe camioane. Am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie e sa refac peretii de la zero. Adica sa construiesc un nou perete pe langa cel vechi, iar apoi sa il daram pe cel vechi. De exemplu: reconstruiesc peretele din spatele casei, apoi il daram pe cel vechi... iar construiesc un perete si il daram pe cel vechi, si tot asa. la final, fac si peretii interiori. Pe de alta parte, vreau sa maresc suprafata, adica sa mai fac o camera sau doua legate de casa veche. Vreau sa stiu daca am nevoie de proiect nou, sau vreo alta autorizatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

X, iti multumesc pentru raspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează