| M.T a întrebat:

Am 17 ani si invat cam greu adica retin greu lectiile la scoala ma puteti ajuta cu ceva sfaturi cum pot invata mai usor? sau ce pot lua ca sa imi stimuleze memoria? va multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| juniper a răspuns:

1. Pune-ti la treaba subconstientul!

Dupa o zi intreaga de invatat si luat notite, este preferabil sa te intorci acasa si sa te relaxezi. O pauza de o ora, pe care o acorzi propriei persoane, nu poate sa iti faca decat bine. Dupa aceasta perioada de deconectare, vei reusi sa "absorbi" mai multe informatii si vei da un randament mai mare.

Organizarea si revizuirea notitelor este importanta inainte de a merge la culcare. In acest fel, subconstientul tau va "acumula" mai multe idei, pe care le va "depozita" proaspete in memorie, pentru a doua zi.

2. Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu

Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu reprezinta un procedeu de echipa cu ajutorul caruia elevii care studiaza acelasi domeniu, tema sau subiect se sprijina, se sustin si se ajuta unul pe celalalt in eforturile lor de invatare. Este bine ca echipele sa fie alcatuite din trei pana la maximum cinci persoane - cu cat grupul este mai mare, cu atat va fi mai dificil sa ii implici in aceasta activitate pe fiecare in parte.

Fiecare membru al grupului il "imputerniceste" pe celalalt sa vorbeasca si sa contribuie la efortul comun si, de asemenea, cauta solutii pentru rezolvarea problemelor si pentru extinderea cunostintelor legate de subiectul studiat.

3. "Ustensile" de recapitulare foarte practice

Cardurile, notitele sau post-it-urile iti testeaza atat abilitatea de a recunoaste informatiile importante, cat si abilitatea de a le retine. Aceasta metoda este ideala in cazul definitiilor, a formulelor sau a listelor. Scrie subiectul sau intrebarea respectiva pe una dintre fetele foii de hartie (sau bucatii de carton) si raspunsul pe cealalta parte.

Este o metoda perfecta pentru studentii care invata pe fuga sau care au de invatat un volum urias de materie, care necesita recapitulare. De ce nu, o alta solutie este sa creezi o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei, pentru o scurta trecere in revista a acestora, pe drumul spre scoala sau facultate.

4. Atitudinea pozitiva

Adesea, se spune despre oameni fie ca vad jumatatea plina a paharului, fie pe cea goala. Atunci cand inveti, pastreaza-ti mintea deschisa si renunta la atitudinea pesimista si depresiva impusa de... jumatatea goala a paharului. Studentii au obiceiul de a percepe temele pentru acasa, testele si studiul cu o atitudine negativa. Totusi rezultatele satisfacatoare in acest domeniu te vor ajuta sa ajungi cu un pas mai aproape de cariera mult visata si dorita.

5. Invata pe branci si alimenteaza-te inteligent!

Afirmatia "Esti ceea ce mananci" contine foarte mult adevar. Ca atare, cu o noapte inainte de un examen, nu incepe sa te indopi cu mancare nesanatoasa, de la fast-food sau cu snack-uri. De asemenea, prea mult zahar iti poate "incetosa" creierul si te va face sa te simti lenta si obosita in ziua examenului.

Pestele nu face parte din meniul preferat al adolescentilor, insa nutritionistii iti recomanda sa mananci din plin peste. Carnea de peste este plina de vitamine care sunt benefice activitatii cerebrale si reprezinta o mancare ideala pentru seara dinaintea examenului.

Foloseste-te in mod eficient de capacitatile tale de memorare - doar in acest fel vei crea o baza perfecta pentru cunostintele pe care le acumulezi. Prostul obicei al amanarii momentului somnului, in noaptea dinaintea examenului, este aspru criticat de catre psihologi. Orele de odihna te ajuta sa te relaxezi si sa iti "fixezi" mai bine cunostintele.

La fel de criticat este si prostul obicei al "ingrasarii porcului in ajun", practicat frecvent de catre studenti. Psihologii ii incurajeaza pe studenti sa se foloseasca de resursele educationale pe tot parcursul anului scolar si nu doar in perioada imediat premergatoare examenelor. Doar in acest fel iti poti asigura note maxime in sesiunile de examene!

| MisterKat a răspuns:

Incearca sa fii mai atent la scoala si ai grija si la alimentatia ta! Conteaza foarte mult! Nu esti singurul care are probleme de concentrare, multi adolescenti au aceste probleme.
Incearca sa vorbesti si cu un psiholog (nu te speria, oricine trebuie sa mearga la psiholog si nu inseamna ca e ceva grav.).

Mult Succes!

O seara buna!

Daniel.

| rrrrrrrrrrrrrrrrrr a răspuns:

ASCOLECITINA, este pentru refacerea memoriei, dar consulta si un medic sa nu fie alte cauze!

| M.T explică:

Is fata ma!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Lipsa antrenamentului, asta este.
Nu-i nevoie să te îndopi cu medicamente!
Stai relaxat la orele de predare, fii atent la ce se spune la clasă și trei sferturi din lecție deja ai înțeles-o de acolo. Acasă doar mai repeți lecția și faci exercițiile care ți le-a dat profesorul ca temă pentru acasă.
Trebuie să fii activ/ă la ore.
Medicația pentru memorie se dă după o vizită medicală în prealabil (medic de familie, medic psihiatru).
Mult succes.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca e nevoie de medicamente... Poti sa fi foarte atenta in clasa in loc sa trancanesti cu colega /colegul de banca, sa trimiti biletele sau sa visezi la cai verzi pe pereti( daca nu te numeri printre acesti elevi e ok pentru ca e spre binele tau ). Daca esti foarte atent in clasa acasa nu mai e nevoie sa te stresezi invatand. Gandeste-te cat de bine te vei simti la sfarsitul anului scolar daca esti foarte atenta in clasa, repeti fiecare lectie acasa, si iti faci temele cum trebuie, cand ai teze vei parcurge mai usor materia iar la sfarsitul anului poti avea o medie mare d ecare sa fi mandrawinking SUCCES!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa gandesti pozitiv si sa te concentrezi doar pe ce ai de invatat pentru ca si eu sunt una dintre acele persoane care retin greu dar ai incredere in tine si vei reusi