| Jany123Jane a întrebat:

Bună, TPU! Am vorbit 4 luni cu cineva din alta tara, pe o aplicatie. Vorbeam in fiecare zi, cate 10-12 ore pe zi despre orice. Problema mea este ca ma atasez foarte repede de oamenii cu care vorbesc (nu chiar de toti), deoarece eu nu am prieteni in viata reala. Si de persoana asta m-am atasat. Acum o saptamana, pentru ca m-am enervat pe el, i-am spus ca nu mai vreau sa vorbim, deoarece noi nu putem fi prieteni. Mi-a dat seen si cam de atunci ma cam gandesc la el, il consideram "prieten". Stiu ca este ciudat cum gandesc, ca apreciez pe cineva doar ca nu cere/trimite nudes, imi arata ce mananca, ce face, povesteste de job, familie, etc. Apreciez asta pentru ca nu prea multi imi arata ce fac. Era cam sigura persoana care statea atatea ore sa vorbim, daca ma simteam rau, ma intreba in fiecare zi cum sunt, sau intreba si voia sa imi vada pisicile. Trimitea video-uri cu animalute, cand nu ii raspundeam la mesaje, imi tot trimitea mesaje, chiar am apreciat astea, stiu ca e penibil, dar nici eu nu stiu ce sa fac. Am mai multe intrebari. Sunt ciudata ca apreciez asa ceva? Ce sa fac sa ma schimb? Mereu cand imi aduc aminte ca unele poze pe care mi le trimitea erau neclare, parca imi vine sa ii scriu, chiar daca a dat seen. E atat de ciudat sa zic ca o persoana la peste 9000 de km imi este prieten, dar daca asa simteam. Ce e gresit cu mine? Vreau sa ma schimb si nu stiu cum.

3 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

De ce sa te schimbi? E f bine ca apreciezi astea, nu e nici o problema.
Si de ce i-ai zis ca nu poti fi prietena cu el?! Ca nu inteleg.

| Unknownzgw a răspuns:

Ai nevoie de prieteni.
În rest, nu e nimic în neregulă.
Dacă ți se pare mai confortabil să faci asta cu cineva aflat la distanță, fă-o.
Dar eu îți recomand să te orientezi spre realitate și să reduci pe cât posibil contactul cu tehnologia, pentru relații sociale autentice.

| Miruna334 a răspuns:

Buna! Nu e nimic gresit cu tine, stai linistita. Tu ai spus ca nu ai prieteni, nu? In general oamenii care nu au prieteni, se ataseaza foarte repede de oricine le ofera aceasta posibilitate, asa ca, desi nu e un lucru tocmai ok, te inteleg, nu e nicio problema cu tine. Atata tot ca trebuie sa inveti eventual sa fi mai rationala, sa nu te lasi dominata de sentimente. E normal sa apreciezi ca se comporta dragut cu tine, dar chiar si asa, nu e ok sa te atasezi atat de mult de o persoana pe care n-ai cunoscut-o face to face niciodata.
Si, sa incerci sa traiesti in lumea reala, nu cea virtuala, pentru ca te asigur ca e mai frumos sa-ti faci un prieten real decar unul virtual! Si sunt sigura ca poti❤❤