| Thecurious a întrebat:

Buna tuturor, cum ati descrie un om care se adapteaza noilor vremuri (un om cu mintea deschisa) decat unul inadaptabil?
Spre exemplu, putem spune, ca cei care cred, ca "Pe vremea comunismului era mai bine" sunt inadaptabili?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cei ce au trăit atunci, nu au dispărut brusc, ci au continuat să trăiască. Astfel au fost nevoiți să se adapteze, de voie, de nevoie.
Așa că, noile vremuri nu mai sunt noi demult pentru nimeni. Să te uiți pe situri de pe You Tube unde se comemorează vechile timpuri, să vezi că nu erau toate așa de rele cum sunt prezentate azi, ca să fie condamnat comunismul. Vechile timpuri nu sunt prezentate acum obiectiv, ci deformat. În miile de fabrici care acum nu mai există munceau milioane de oameni, care câștigau o pâine să pună pe masă. Dacă s-ar întoarce acum toți emigrații, ar fi în țară 5 milioane de șomeri. Așa că încetați să mai denigrați vechile timpuri dacă nu le-ați trăit.

| Freya1 a răspuns:

Si da si nu.
Dar te intreb pe tine.Am ajuns in zilele in care nu mai apasam nici pe butonul de la centrala sau masina de spalat ci fac aplicatiile asta, mașinile se conduc singure si noi am ajuns sa nu mai facem nimic nici chiar sa mergem pe picioarele noastre, e mai bine?

| Celcestietot a răspuns:

Un om cu mintea deschisa este un om care accepta adevarul si face ceea ce trebuie atunci cand are situatia pusa in fata, nu un om care este adaptabil unei mizerii de secol (ex: 21) din punctul de vedere al mentalitatii majoritatii. Turma de oi, mortii care ies pe gura, ce sa faci, ei sunt OPEN MIND (It's as if the entire world's fallen in love with their insanity) rolling on the floor!

| Apokales a răspuns:

Nu, nu poti spune ca cei nascuti pe vremea comunismului sunt doar inadaptabili, este mai mult de atat. Ei nu inteleg capitalismul si democratia, cred ca au suferit un soc precum un copil de 10 ani alungat de acasa caruia ii spun parintii : "acum ai grija de tine singur". Pe vremea lor nu trebuia sa cauti un job, nu exista concurenta la nivelul firmelor ( ca toate erau de stat ) sau angajatilor ( ca nu aveai ce dracu sa faci cu banii). Ca unii aveau privilegii era adevarat, dar nu iti bateai capul ca in ziua de astazi, chiar daca nu aveai libertate si lux, in acea saracie exista o oarecare egalitate.