| Curious2 a întrebat:

Buna tuturor, presedintele Donald Trump retrage SUA din Organizatia Mondiala a Sanatatii, pe motiv ca organizatia nu a gestionat bine situatia pandemiei de coronavirus.
Ce credeti despre asta?
O fi bine sau rau?
Pentru cine e bine si pentru cine e rau?
De ce e bine si de ce e rau?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Trump e un idiot. E imagine perfecta a americanilor, o gloata de naționaliști prosti. El incearca acum sa distraga atentia de la cat de prost a gestionat toata treaba in tara la el.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa o luam cu inceputul. Dai un link la o intrebare a unui user care s-a gandit ca ar fi mai bine sa imi dea ignore ca nu i-a convenit raspunsul.
Logic ca nu aveam cum sa iti mai raspund, dar vad ca si tie ti a fost rusine de ce ai scris pe acolo ca ti ai sters raspunsurile...
Asa ca mai bine nu faceai prima remarca inainte sa stii de ce nu am raspuns.

In al doilea rand tu fiind un mare fun Trump presupun ca esti genul de votant american clasic a lui Trump... redneck, ultra nationalist si rasist caruia degeaba iia rgumentez ceva ca el crede orbeste in modelul erolui lui

Si acum sa iti zic de ce Trump e un idiot.

Incepem cu sfatul si indemnul de a iti injecta dezinfectanti. Da da, stiu ai sa zici ca nu asta a zis... doar ca fix asa s-a exprimat si s-a exprimat in fata unui popor nu foarte inteligent, drept dovada ca au fost o groaza de cazuri, in 48 ore se dublase deja numarul de intoxicari.

Continuam cu exemplu extrem de negativ pe care il da nepurtand masca. E unul din cele mai la indemana si practice metode de a te autoapara de virus, dar cand presedintele SUA ignora aceste masuri e clar ca da un semn ca il doare in plua de americani.

Continuam cu obsesia lui pentru Chiana ceea ce a facut sa inchida calatoriile cu acest stat dar l-a durut la plua de Europa unde Italia era deja un focar si a luat decizia aia pe la mijlocul lui martie. Era mai interesant sa ii invinovateasca pe chinezi decat sa se uite si la alte focare. Si uite sa New York a fost cuprins de virus

Continuam cu indemnurile lui agresive de a deschide economia in moemnte in care SUA era intr-un varf al pandemiei. Crezi ca i-a pasat lui de oameni? Nu, a vrut doar sa nu fie el de vina pentru recesiune. Tweeturi precum cele in care scria liberate si o groaza de indemnuri in a nu purta masca si a ignora distantarea sociala iar denota o durere in plua de la problemele economice. Redeschiderea rapida a economiei avea de a face cu imagine lui nu cu problemele americanilor.

Continuam cu tot ce inseamna ignorarea sfaturilor medicilor. De la propriile statistici cu maxim 100.000 morti si tratamente cu medicamente blamate de mai toate asociatiile medicale la indemnuri constante de a reporni economia desi riscurile se vad acum cand SUA are 50k cazuri pe zi. Poate da ii asculta pe specialisti la inceput nici nu mai era acum situatia asta.

Continuam cu celebrul "hoax". Presedintele cele mai puternice natiuni nu are voie sa fie ignorant. Cand 2 continente erau deja in lockdown si stari de urgenta el zicea ca e o mica raceala si nu e nicio problema.

Mai vreo argumente ca Trump e un idiot?

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

"dar vad ca si tie ti a fost rusine de ce ai scris pe acolo ca ti ai sters raspunsurile..."

Mi-a fost rusine cu ele, drept urmare, mai devreme, in raspunsul care mi-a fost sters, le-am aratat spunand "uite ce am zis acum cateva luni". Logica de pietroi.
Raspunsurile alea au fost date cu o luna jumate inainte sa imi fac contul de pe care scriu acum. Apar ca anonime pentru ca am sters contul respectiv.
Imediat ai sarit cu concluzia care iti convine tie, desi e absurda, desi ar mai fi fost o multime de alte explicatii.


"In al doilea rand tu fiind un mare fun Trump presupun ca esti genul de votant american clasic a lui Trump... redneck, ultra nationalist si rasist caruia degeaba iia rgumentez ceva ca el crede orbeste in modelul erolui lui"

Nu sunt fan Trump. Nu ala e profilul votantului lui Trump, n-ai nimic cu care sa sustii asemenea afirmatii.

Absolut tot ce ai spus pana acum se numeste mizerie de cal.


"Incepem cu sfatul si indemnul de a iti injecta dezinfectanti. Da da, stiu ai sa zici ca nu asta a zis... doar ca fix asa s-a exprimat si s-a exprimat in fata unui popor nu foarte inteligent, drept dovada ca au fost o groaza de cazuri, in 48 ore se dublase deja numarul de intoxicari."

I se adresa unui doctor si a spus: "And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute, one minute and is there a way we can do something like that... by injection inside or almost a cleaning? Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs so it would be interesting to check that, so you're going to have to use medical doctors, right? But it sounds... it sounds interesting to me."

https://www.youtube.com/watch?v=0wcQYA-ol_A

Dupa cum vezi, nu "s-a exprimat fix asa", nu i-a indemnat sau sfatuit pe americani sa isi injecteze dezinfectanti. Puteai sa verifici si tu inainte sa te apuci sa preiei orbeste tot ce auzi pe oriunde iti iei tu stirile.
Nu ca asta ar dovedi ceva, dar arata-mi si mi-e groaza de cazuri despre care ai vorbit.


"Continuam cu exemplu extrem de negativ pe care il da nepurtand masca. E unul din cele mai la indemana si practice metode de a te autoapara de virus, dar cand presedintele SUA ignora aceste masuri e clar ca da un semn ca il doare in plua de americani."

Nu e deloc clar asa ceva.


"Continuam cu obsesia lui pentru Chiana ceea ce a facut sa inchida calatoriile cu acest stat dar l-a durut la plua de Europa unde Italia era deja un focar si a luat decizia aia pe la mijlocul lui martie. Era mai interesant sa ii invinovateasca pe chinezi decat sa se uite si la alte focare."

A interzis intrarea in SUA a strainilor cu istoric de calatorie in China pe 31 ianuarie. Primele cazuri din Italia au fost confirmate in aceeasi zi, nu era deloc "deja un focar" cand a luat decizia.
https://en.wikipedia.org/......c_in_Italy
Ideea ca in europa oamenii mureau pe capete in timp ce Trump lua decizia de pe 31 ianuarie e o idiotie.


"Si uite sa New York a fost cuprins de virus"

Niciun "uite asa", si ti-am spus de ce.


"Continuam cu indemnurile lui agresive de a deschide economia in moemnte in care SUA era intr-un varf al pandemiei. Crezi ca i-a pasat lui de oameni? Nu, a vrut doar sa nu fie el de vina pentru recesiune."

Care indemnuri agresive? Numeste unul.
De unde stii tu ca acele indemnuri agresive nespecificate nu le-a facut gandindu-se la milioanele de oameni care au ramas fara locuri de munca?


"Tweeturi precum cele in care scria liberate"

A zis asa ceva in timpul protestelor de prin mai. Mare caccat.


"groaza de indemnuri in a nu purta masca si a ignora distantarea sociala iar denota o durere in plua de la problemele economice."

Arata-mi si mi-e groaza de indemnuri.


"Redeschiderea rapida a economiei avea de a face cu imagine lui nu cu problemele americanilor."

Cum sa nu aiba de a face cu problememe americanilor cand milioane de americani ramasesera fara slujbe, ceea ce ii facusera pe unii dintre ei sa iasa in strada?


"Continuam cu tot ce inseamna ignorarea sfaturilor medicilor."

Care sfaturi? Ca nu a purtat masca?


"De la propriile statistici cu maxim 100.000 morti"

Care statistici?


"tratamente cu medicamente blamate de mai toate asociatiile medicale"

A impus asemenea tratemente sau despre ce vorbesti tu acolo?


"la indemnuri constante de a reporni economia desi riscurile se vad acum cand SUA are 50k cazuri pe zi"

Numarul cazurilor zilnice a crescut din cauza protestelor, nu din cauza indemnurilor lui Trump... Indemnurile nu provoaca covid-19, sute de mii de persoane care se aduna in strada fara protectie, da.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/cases-in-us.html


"Poate da ii asculta pe specialisti la inceput nici nu mai era acum situatia asta."

Ia explica despre ce anume vorbesti.


"Continuam cu celebrul "hoax". Presedintele cele mai puternice natiuni nu are voie sa fie ignorant."

"Now the Democrats are politicizing the coronavirus. Coronavirus. They’re politicizing it. We did one of the great jobs, you say, "How’s President Trump doing?" They go, "Oh, not good, not good." They have no clue; they don’t have any clue. They can’t even count their votes in Iowa. They can’t count their votes! One of my people came up to me and said, "Mr. President, they tried to beat you on Russia, Russia, Russia. That didn’t work out too well. They couldn’t do it. They tried the impeachment hoax. That was on a perfect conversation. They tried anything, they tried it over and over. They’ve been doing it since you got in. It’s all turning, they lost, it’s all turning. Think of it. And this is their new hoax.""

Nu a spus niciodata ca coronavirusul e "hoax". Cu acest termen s-a referit la afrimatiile democratilor care sustineau ca administratia Trump nu face o treaba buna in a proteja SUA de virus.


"Cand 2 continente erau deja in lockdown si stari de urgenta el zicea ca e o mica raceala si nu e nicio problema."

https://www.youtube.com/watch?v=ciUnyfriz-k
Trebuia sa fi spus asa ceva? Nu, dar e stupid sa faci din asta o tragedie de proportii cosmice.
Tarile din europa au inceput sa intre in stare de urgenta la vreo doua saptamani dupa comentariile lu Trump.
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_France#Lockdown
https://en.wikipedia.org/......c_in_Spain


"Mai vreo argumente ca Trump e un idiot?"

Ce ai facut tu se numeste improsacare cu tampenii, nu argumentare.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Rescriu asta da?

"In al doilea rand tu fiind un mare fun Trump presupun ca esti genul de votant american clasic a lui Trump... redneck, ultra nationalist si rasist caruia degeaba iia rgumentez ceva ca el crede orbeste in modelul erolui lui"

Deci un idiot mai mare decat un presedinte care spune ca ar trebui sa se injecteze cetatenii cu dezinfectant nu mai exista. Mai ales cand cetatenii aia sunt mai limitati mintal.

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

Https://images.app.goo.gl/JhVi75oZaBPjoGkg8

Rescrie-o, ma, cat vrei, da sa stii ca n-o face mai putin stupida.

Ar fi fost bine daca ai fi citit si priceput ce ti-am scris in loc sa-ti rumegi propria-ti idiotie. Asa functioneaza o discutie, nu urlandu-mi din nou in fata "ba esti fan Trump" dupa ce ti-am spus ca nu sunt.
Ti-am mai si dat mura-n gura ce a spus Trump despre dezinfectant si e evident ca nu i-a indemnat sau sfatutit pe americani si-i injecteze. Da tu o tii tot pe a ta.

Nu esti sanatos la cap.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Fix asta le-a suferata... si uite ca prostalaii au luat-o de buna.

https://whdh.com/......nfectants/

https://time.com/5835244/accidental-poisonings-trump/

https://www.forbes.com/......ronavirus/

https://www.independent.co.uk/......83786.html

https://www.healio.com/......infectants

cand esti persoana publica in pozitia lui Trump nu faci afirmatii din astea. CLAR. Atfel esti doar un idiot

| Anonim a răspuns (pentru suntserios):

"Even before Trump’s comments, accidental poisonings from bleach and other disinfectants were on the rise from Jan. 1 to March 31 of this year, according to the U.S. Centers for Disease and Control and Prevention’s Morbidity and Mortality Weekly Report."

"Norman didn’t reveal exactly whose advice the man was following, but the incident unfolded just days after Trump said "it would be interesting to check" if injecting disinfectants can prevent the coronavirus from doing a "tremendous number on the lungs.""

N-am contestat ca au existat oameni care s-au apucat sa se trateze cu dezinfectant pentru ca l-au auzit pe presedinte vorbind despre asta.

Problema mea era cu ideea neadevarata cu Trump i-a "sfatuit si indemnat" pe oameni sa faca asa ceva, si cu https://imgur.com/a/lwP5sBg

| sierra1 a răspuns:

"Ce credeti despre asta? O fi bine sau rau?"

i se rupe lu' Trump de noi și părerile noaste și ale chinezilor și ale lumii in general. Face (incă) ce vrea mușchiul lui

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Donald Duck asta e un tampit. Sunt indiferent fata de subiect, dar initial a ignorat avertismentele si nu a prevenit nimic, apoi a dat vina pe WHO.
Nu am studiat problema, sa stiu daca e bine sau rau, dar cu siguranta ratusca asta da cu piciorul in foarte multe lucruri facute de altii in US, conduce foarte prost, si ia decizii de adolescent frustrat.

| StrongHeart a răspuns:

Nu stiu, dar e mai bine sa te preocupi cu ce se intampla in jurul tau decat cu ce se intampla peste ocean, e mai productiv.

| Dorotheea21 a răspuns:

Rau o sa fie pentru O.M.S.
Aceste organisme nu traiesc din donatii, fiecare tara membra varsa anual, o suma la bugetul lor. Romania de exemplu, a dat la O.M.S. 947.360$ pentru exercitiul financiar 2020-2021, iar America a fost cel mai mare finantator.