| ThePrinceOfAllSaiyans a întrebat:

Daca nu am deloc empatie fața de oameni, inseamna ca sunt sociopat?

Răspuns Câştigător
| Thesinger92 a răspuns:

Cred că ai o deviere de comportament mai exact ești schizoid ...invoci pretexte că ești urat ai un mecanism de apărare uriaș, tu de fapt eviți relațiile sociale și mai trântești cate un motiv că sa te justifici dar tu de fapt nu ești interesat de relațiile interpersonale preferi singuratatea chiar o iubești și cred că ești lipsit și de emoții nu sunt sigur daca ai aceasta tulburare da cam bati pe acolo e grav nici nu realizezi cred că și dacă ți ai alege un serviciu ai prefera sa lucrezi cu cât mai puține persoane cred că nici cu familia ta nu ai tangente...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Thesinger92):

E de preferat unul care ii detesta sincer pe cei din jur decat "relatii sociale" cu niste mincinosi nenorociti care te vorbesc pe la spate non-stop si te urasc instant daca te ridici mai sus ca ei, asa cum sunt vreo 90% dintre cei din jur...

41 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

De ce nu te duci la un psiholog?

Răspuns utilizator avertizat
| Thesinger92 a răspuns:

Tu nu ești deloc sociopat crede-mă acei oameni sunt foarte vicleni și periculoși se folosesc de orice să își atingă scopul și nu îi interesează consecințele nu au frica de nimic.bat, fura,mint constant, se folosesc de alții, nu au constinta, sentimente, milă sunt persoane ostile și sunt sensibili la critici caută mereu să fie admirați. Am cunoscut careva persoane care cam aduceau a sociopatie tu nu ești în stare nici o musca sa omori așa că nu ești nici psiho maico nici sociopat, ai o deviere de comportament atât tot

| Hecate a răspuns:

Ce înțelegi tu prin "deloc empatie"?

| ThePrinceOfAllSaiyans explică (pentru Hecate):

Adica nu-mi pasa de oameni si chiar mi-ar placea sa fie exterminati cu totii.

| Dalmore1996 a răspuns:

Stai liniștit, nu ești singurul lobotomizat, e epidemie de narcisism și de lipsă de empatie, empatia e o calitate tot mai rară laughing și asta din cauza izolării sociale și a rețelelor sociale, să nu mai zic de mass-media, care promovează numai rahat-pansat.

Mie îmi pari inofensiv, pari doar o persoană singuratică. Dacă nu ai prieteni, e normal să ai dificultăți emoționale, dar asta nu te face un sociopat.

| Dalmore1996 a răspuns:

Jus7t, nu am empatie pentru oameni care își fac rău cu mâna lor, după ce au fost avertizați și au făcut pe deștepții cu mine big grin

Uite asta nu înțelegi tu și de asta te bagi în seamnă aiurea, ele nu s-au dus la cabinetul unui doctor. Au avut consultații pe Instagram! Cu o cosmeticiană care a spus CLAR într-un interviu vechi că schimbă formula cremelor tot timpul. În traducere pentru proști: face experimente pe clientele ei big grin
Dacă ți se pare normal să primești ''consultații'' pe Instagram, fără ca ''medicul'' să-ți vadă tenul și să te întrebe de sănătate, probabil n-ai nici tu mai mult de 2 neuroni în cap.

Știi de ce mi-au zis unele că au ales Plush Bio? Pentru că medicii sunt scumpi rolling on the floor. Știi cât costă kiturile lor? 1000-2000 lei, chiar și mai mult. Nici dacă se duceau la cel mai bun dermato din România nu ajungeau la prețurile astea.

Una dintre maimuțe îmi spunea mie că tipa e DOCTOR și când i-am zis să-mi arate dovada a zis că nu trebuie, pentru că toată lumea știe asta (poftim gândire). Acum s-a aflat că tipa e o farmacistă care încă nu și-a terminat studiile. Efectul de turmă se plătește.

Am purtat destule discuții cu tipele astea pe la diverse postări ale divelor care promovau Plush Bio în perioada când încă nu exista scandalul, nu doar pe YouTube. Majoritatea nu știu să scrie și cred că tot ce li se spune cât timp vine de la o pițipoancă cu mulți followers. Așa că mamele lor le-a făcut cretine, nu eu. N-au nevoie de empatia mea, au un grup al lor acum în care pot să smiorcăie și pot să se pupe în fund sărăcuțele toooată ziua.

Cea mai rea sunt, cea mai lipsită de empatie, o psihopată și ce te mai face pe tine să te simți bine. Sper ca într-o zi să poți trece peste.

| Dalmore1996 a răspuns:

Jus7t

Foarte puține au fost în laborator și asta la început, când încă nu era popular brand-ul. Grupul acela e format din fete din toată țara și chiar și din afara țării. Câte laboratoare crezi că are ea? Aha, exact: unu. Kanal D, această liotă de intelectuali laughing da, cu argumentul ăsta m-ai convins. Dacă era vorba de un rimel sau un produs inofensiv, aveam altă părere, dar când e vorba de o problemă medicală, n-ai cum să fii în halul ăsta de bip, așa că părerea mea rămâne aceeași. Naive e puțin spus, produsele nu sunt de un an pe piață, etichetele nu s-au inventat nici ele ieri ca să zici că în ziua de azi nu știi să citești așa ceva. Nu dau chef, stai liniștit, nu știu ce-ți imaginezi tu, nu-mi pasă atât de mult de ele. Râd puțin și-mi văd de viață.

| Dorotheea21 a răspuns:

Psihopatul nu are empatie, sociopatul este altceva.
Daca nu suporti rasa umana dar pentru alte fiinte manifesti empatie, atunci poate ca ai un gen mai special de mizantropie. Exact sociopat, sigur nu esti.

| CleanHeart a răspuns:

Nu iti pune singur etichete, mai bine faci un control ca sa fii sigur, exista si teste.

| Jus7t a răspuns:

Dalmore1996, deci dai sfaturi altora să citească ca să își dezvolte empatia, e un sfat bun și e de apreciat.

Dar ce fel de empatie ai tu când Plush Bio distruge fețele atâtor oameni (din ce am înțeles nu au fost doar fete), unele din ele mergând la cabinetul "doctorului" pentru tratament și tot având probleme iar reacția ta e :

în 28 Mai | Dalmore1996 a răspuns:
Eu mă gândeam și înainte. Mi se par niște cretine cele care au apelat la PlushBio. Tu ai văzut ce prețuri au? Dacă ai o problemă cu tenul mergi la dermatolog, nu iei consultații pe Instagram și Whatsapp rolling on the floor Când am zis asta pe YouTube acum câteva luni într-un comentariu, mi-au sărit 10 maimuțe în cap. Sunt curioasă câte dintre ele smiorcăie acum în cor.

După ce și-au distrus fața tu te bucuri că ai avut dreptate pe YouTube în comentarii, le faci cretine și maimuțe. laughing
Apoi mai zici că ești și curioasă câte se smiorcăie în cor, atâta răutate ai în tine încât te amuză că se smiorcăie și au fața distrusă doar pentru că ți-au sărit ție în cap la comentarii. laughing

Nu zic că ești lipsită de empatie, dai și răspunsuri în care arăți că ești om ok, dar ăsta nu ți se pare cam deplasat? Puțin așa.

| Jus7t a răspuns:

Dalmore1996

Tot ce ai spus a fost adresat tuturor celor care au folosit produse de la Plush Bio, nu ai dat de înțeles că te referi doar la tipele care au fost avertizate și care au făcut pe deșteptele cu tine.

Nu toate au fost consultate pe Instagram :

"Am folosit produsele cam 6 luni, timp. Pe mine m-a văzut doamna Marinescu la laborator la ea. Mi-a recomandat nişte produse şi am început să le folosesc. Faţa mea arată din ce în ce mai rău. Când îi scriam, spunea să mai încerc, să am rabdare. Într-un final mi-am dat seama că mi-au făcut mai mult rău şi că mi-au distrus faţa şi nu le-am mai folosit", a povestit Georgiana pentru MEDIAFAX.

E un grup foarte mare pe Facebook format din destule tipe care au fost la cabinet dar și care nu, în caz că nu e de încredere sursa.

Nu mi se pare normal să te consulte cineva pe Instagram sau WhatsApp, deci am trecut testul și am mai mult de doi neuroni în cap, ura! big grin

Au fost naive tipele, dar au fost mai mulți factori care au contribuit la asta (acea farmacistă care pretinde că e medic a fost și la o emisiune de la Kanal D, la Teo dacă nu mă înșel, plus mulți alții care promovau, deci nu au fost precaute și s-au luat după alții).

Rămân la părerea mea și anume că nu mi se pare ok să te bucuri de răul altora doar pentru că au fost naivi și tu ai fost și ești mai precaută.

Și spre surprinderea ta nu am nimic personal cu tine, nu am peste ce anume să trec, știu că am exagerat ultima dată și m-am simțit vinovat că ți-am aruncat toate jignirile alea, fie că mă crezi sau nu.
Și nu am zis că te cred psihopată sau rea, dacă am o părere diferită de a ta sau consider că ai greșit într-un anumit aspect nu te definesc doar prin lucrul ăla.

| Jus7t a răspuns:

Dalmore1996.

Când am zis de Kanal D, mă refeream că au fost influențate, nu mă uit la tv deloc aproape, iar când o fac mă uit la filme, documentare, etc.
Unii cred orice rahat, de oriunde.
Nu mă interesează cât de naivi sunt unii, eu nu găsesc amuzant că și-au distrus fața, prefer să mă amuz de alte lucruri.

Bine atunci laughing

| Justme79 a răspuns:

Buna nu neapărat posibil nici față de tine nu a fost foarte multe persoane sau anturajul in care te învârți nu este unul tocmai ok nu știu poate greșesc uneori tu ești cel care trebuie sa găsească răspunsul prin felul tau cum ești și după aceea vei ști de de anume ești așa happy

| ThePrinceOfAllSaiyans explică (pentru Justme79):

Nu am un anturaj pentru ca am 0 prieteni, nu stau afara cu nimeni

| Justme79 a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Super atunci pot fi prima ta prietena dacă vreihappy

| ThePrinceOfAllSaiyans explică (pentru Justme79):

Stii ca fizicul conteaza. Nu mai vorbi aiurea

| Justme79 a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Hey nu ți am zis ca te iubesc și ca te iubesc i-au acasă pur și simplu am zis sa fim prietenii nu știu de ce ești așa în defensiva și cine a vorbit de fizic aici

| Justme79 a răspuns:

Hey nu ți am zis ca te iubesc și ca te i-au acasă pur și simplu am zis sa fim prietenii nu știu de ce ești așa în defensiva și cine a vorbit de fizic aici

| ThePrinceOfAllSaiyans explică (pentru Justme79):

Pai cand cauti sa te imprietenesti cu oamenii, nu te uiti prima data la fizic? De ce crezi ca am 0 prieteni? Exact

| Justme79 a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Pai și eu ți am văzut cumva fizicul și după ți am zis hai sa fim prietenii ....hey învață să gândești un pic mai altfel fizicul nu înseamnă totul în viața asta, eu voiam să fim prietenii că ai spus că nu ai happy

| EntertainYou a răspuns:

Nu chiar.
Trebuie sa existe lipsa de remuscare/vina/rusine, agresivitate, un istoric greu de fapte antisociale, doar asa.
Iar astea tot din lipsa de empatie deriva, dar insasi lipsa de empatie nu e indicator suficient doar de psihopatie sau narcisism.

| MelodyEuphoric a răspuns:

Nu, înseamnă că poți avea mai mult succes decât ceilalți. Empatia este doar o slăbiciune pe care majoritatea o posedă. În lipsa ei poți spune că vei "călca pe cadavre" pentru a-ți atinge scopul.

| EntertainYou a răspuns (pentru MelodyEuphoric):

Spui niste tampenii. Si mai pune mana si invata.

| Anonim a răspuns (pentru EntertainYou):

Învăț cu drag... ce-mi recomanzi?

| Hecate a răspuns (pentru MelodyEuphoric):

Mereu mi-a plăcut expresia asta.

| Clint a răspuns (pentru Hecate):

Empatia nu-i slăbiciune, ci bunătatea până în punctul când oamenii te iau de fraier.
Suna bine in teorie, dar în practică aduce numai nefericire și depresii. Nu ești nici prima, nici ultima persoana care a mers pe mentalitatea asta.

| Hecate a răspuns (pentru Clint):

Empatia este o slăbiciune.Are si avantaje, si dezavantaje.Ai nevoie de empatie pentru a avea relatii(de orice fel).Dar te face si vulnerabil.
In practica aduce nefericire si depresii? Lipsa empatiei e incompatibila cu depresia.

| Dalmore1996 a răspuns (pentru Hecate):

Empatia este o calitate. Devine o slăbiciune atunci când o duci la extrem, ca orice altă trăsătură de caracter. Îți recomand să te apuci de citit, literatura dezvoltă empatia big grin

| Clint a răspuns (pentru Hecate):

*Dar te face si vulnerabil*
Mi-ar place sa știu și de ce consideri vulnerabilitatea o maaare problema, dupa mine vulnerabilitatea ne aduce in mare avantaj in majoritatea cazurilor sau cel puțin mie îmi aduce de fiecare data. Nu cred că sunt vreo excepțe. poți să menții relațiile și cu manipulări și sa fii ditamai narcisistul, sa dai partenerului exact ce vrea sa audă/ce vrea în general, dar e greu de mentinut pe termen lung. Așa că e mai bine sa fi tu.

| Hecate a răspuns (pentru Dalmore1996):

E ca si cum ai zice ca avea 2 maini e o calitate. Empatie e ceva firesc.Toti(aproape) ne naștem cu ea.Nu poți s-o numești calitate din moment ce e o trăsătura universala. Empatia este o slăbiciune atunci când ajungi sa ții la altcineva si suferința respectivei persoane te afectează pe tine.Chestie care se intampla tutoror(aproape)si din punctul meu de vedere e o slăbiciune
Literatura nu mi-a dezvoltat pana acum empatia, ma indoiesc ca o va face in viitor.Dar cine știe

| Hecate a răspuns (pentru Clint):

Știi deja de ce consider vulnerabilitatea o asa maaare problema.Si nu văd ce e asa ciudat.E ca si cum m-ai intreba de ce nu-mi place sa fiu lovită. Raspunsul e același.Pentru ca doare.Vulnerabilitatea te face neputincios, dependent de o alta persoana.Nu vreau asta.Nimeni nu vrea.
Vulnerabilitatea altora îți aduce un avantaj.A ta nu prea văd cum. Daca erai tipa sa zicem ca putea sa constituie un avantaj,dar asa nu prea.
Dacă prin "poti" te teferi la mine, da, pot. Daca te referi la un "tu" impersonal, nu, nu oricine poate.Si oricum aia nu se cheamă relație. Adica nu e o relație adevarata, chiar dacă pare.Pentru o relație de reciprocitate ai nevoie de empatie.

| Emma30555 a răspuns (pentru Hecate):

Dacă ești puternica nu te va durea când un om te dezamăgește. Nu te va durea vulnerabilitatea și nici empatia. Aceste lucruri te fac mai frumos ca om. Marii creatori ai acestei lumi dacă se fereau de emoții nu mai puteau creea tot ce ne place azi, artiștii sunt mult mai vulnerabili decât noi și totuși asta nu i-a speriat. Arta e minunata iar oamenii buni ajung sa fie apreciați și devin ei motive de dependenta pentru alții. Empatia nu te face dependent de nimeni, alea sunt alte probleme, oamenii nesiguri și fără încredere în ei dezvolta temeri și dependenta fata de alții. Marii lideri ai lumii au avut empatie, pentru asta au luptat. În plus faptul ca ești uman pe lângă pierderea pe care ți o provoacă îți aduce câștiguri mult mai mari, fiindcă poți găsi oameni de la care sa înveți, te poți dezvolta ca om etc. Ști cum e? Dacă nu suferi niciodată poate ți se pare un câștig dar poate asta sa însemne ca nici nu ai fost fericit vreodată. Teama te face sa te închizi în tine și sa pierzi experiente plăcute. Ți e teama sa fii dependent de cineva? E simplu, nu deveni. Și chiar dacă te dezamăgește o persoana, pur și simplu îți trece, vei cunoaște alții

| Hecate a răspuns (pentru Emma30555):

"dacă ești puternica nu te va durea când un om te dezamăgește" Ba da. Daca sunt puternica înseamnă ca voi trece peste fără sa plâng sau sa-mi tai venele.Dar tot ma va durea. Iubirea te face dependent de o anumită persoana.

| Emma30555 a răspuns (pentru Hecate):

Asa este. Dar merita... Dacă devii dependent nu contează ca și asta se schimba. Chiar și suferința pe care ți o provoacă o iubire se uita, asta e cumva trist pe de o parte. Eu nu mi as face griji de dependenta fiindcă întâlnim atât de rar iubirea încât merita, mai trist e pentru cei ce nu o întâlnesc.