anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce credeți că Selly scoate clipuri și piese unde vorbește numai despre bani și femei, dar în același timp vorbește cu cuvinte "mari" despre sistemul de învățământ din România? Nu credeți că se contrazice? Adică tocmai el, care promovează incultura și superficialitatea, să dea lecții de educație foștilor miniștri ai educației? P.S Nu întreb din ură, nu am nimic cu Selly, doar vreau să văd și părerea altora.

Răspuns Câştigător
| Impersonal a răspuns:

Intr-adevar, frustrarea lui vad ca se axeaza mai mult pe finante decat pe cultura.
O chestie destul de aparte este ca oamenii astia considera ca vand un produs, pana si ne'a Dani Mocanu a spus asta, problema este alta: produsul lor are consecinte pe termen lung, dauneaza mentalitatii si stilului de viata.
Si se intreaba smelly de ce rata promovabilitate si de ce plozii nu prefera scoala. Efectiv, acum, la 00:32, aud manele cancerigene din parcul care nu este la mai mult de 200 de metri de casa mea. Iar el nu isi da seama cum am ajuns asa. Pe naiba.
Inteleg ca produsul vandut nu ii reflecta, insa asta nu inseamna ca cei care cumpără produsul nu vor avea alta perspectiva, combinata cu realitatea Romanicii, cum sa nu avem plozi care urmeaza anti-modele cand ei nici macar nu sunt constienti daca ce fac este bine sau nu?

Solutia: oprirea prostirii plozilor de la sursa: regulatii in ceea ce priveste fondul moral promovat de fiecare. Insa cum chestia asta ar suna mai mult a dictatura de extrema stanga, slabe sanse ca ciclul sa se opreasca vreodata.
Si hai sa facem clara o chestie: cand a fost buna libertatea in realitatea noastra? Poate este vina noastra acum, poate este vina noastra de dinainte de civilizatia primala, insa cu siguranta ar fi trebuit sa existe ceva care sa ne opreasca de la auto-distrugere. Ma rog, de aici se desprind destul de multe, pana la urma poate chiar asta este realitatea si trebuie acceptata; sa acceptam ca suntem vulnerabili si incompetenti in a mai repara ceva.

6 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

A ajuns Selly sa fie modelul tau de urmat?

| Anonim explică (pentru Drimmero):

În nici un caz!

| Celcestietot a răspuns:

Face continut pe YT si daca il scoate nu isi alege abonatii, ci ei pe el datorita modului de gandire si a altor factori. Poate sa spuna ce vrea, poate sa vorbeasca si singur ca televizorul si doar sa faca spam aberativ, tu dai click pe videoclip. Eu nu il urmaresc, nu vad rostul.

| Intum a răspuns:

Eu pe Selly nu l urmaresc, am urmărit totusi clipurile legate de sistemul de educatie, si sunt de acord cu el, de fapt am aceeasi parere ca si el, dinainte să îsi expună el părererea. Realitatea e că sistemul de invatamând produce ratati pe bandă rulantă, realitatea e că in afară de chestiile uzuale de cultură generală, scoala chiar nu te invata chestii aplicabile in viata reala, informațiile primite nu te pregătesc sa dai piept cu viața, si asta e un fapt. Eu am terminat liceul in 2016, cu ce crezi că am ramas din cunoștiințele procurare in liceul? Dar, hai că eu sunt caz subiectiv, dar ce facem cu miile de esecuri pe banda rulantă, care termina liceul dar nu ajung sa realizeze nimic? Ce facem cu rata majora de analfabetism din tară? Sunt chestii cunoscute deja, si răs-discutate, Selly e doar trompeta care spune cu voce tare, ce zic si elevi, si profesori de ani de zile. La final las totusi ideea asta care a expus-o: "Nu fi se pare ciudat că la bacul de informatică se scriu linii de cod pe foaie?", e o întrebare bună, dar în țara dosarului pe șină, totul e normal. Nu discut pesonajul Selly, cât probleme expuse, care sunt legit si deja arhi-cunoscute.

| AC4S4 a răspuns:

Am tot auzit in ultimul timp de "Omul nou", "viitoarea generatie". Eu vad aceleasi vorbe politicianist-populiste. Omul face videoclipuri de 30 de minute in care spune niste lucruri generale, doar ca se axeaza mai mult pe bani, valoare, business. Nu e nimic special.
Daca ajung oameni ca el sa conduca Romania, inlocuim manelele cu stilul lor la fel de incult, inlocuim dictatura in care nu puteai vorbi de rau partidul, cu dictatura in care nu poti vorbi de rau LGBT-ismul, inlocuim tabloidele de CanCan cu clickbait-ul de pe Youtube, inlocuim drama si prostia de la televizor, cu drama si prostia de pe Youtube.

Pe scurt, inlocuim incultura veche cu incultura noua. Nu sunt promovati artistii, ci manelistii/trapperii, nu sunt promovati oamenii de cultura, ci cocalarii/hipsterii. Ca popor, ar trebui sa ne dorim sa crestem in inteligenta, in cultura, in respectul fata de semeni. Selly promoveaza fix opusul, la fel si majoritatea "partenerilor" sai.

| Speranta12 a răspuns:

El doar face continut despre ceea ce se cere pe piata. Daca oamenii se uita la tot mai multe video-uri despre gansteri, smecheri cu femei, bani, toale si gadgeturi scumpe si el observat ca din trendul asta se scot multi bani, atunci pe asta s-a urcat. E o modalitate facila de a face bani urmarind trendurile. Daca altele erau trendurile, le-ar fi urmarit pe alea.

Iar faptul ca a zis si el ceva de invatamant, aia e doar o opinie ca a oricarui alt om. Orice om are o opinie despre ceva, doar ca el are si un canal de Youtube unde o poate afisa. Doar ca avand atatia followeri, s-a creat ideea ca selly a zis x si y si toata lumea s-a uitat in gura lui. E o opinie ca oricare alta, printre alte mii si sute de mii din tara asta. N-ar trebui sa-i dam mai multa importanta decat e normal.

Si sa nu confundam ceea ce face ca sa iasa banul cu opinia. Omul a intuit trendurile si le exploateaza, iar treaba cu opinia e ca s-a trezit si el la realitate, dupa multi altii, si a tinut sa evidentieze asta si el in ultimul ceas. Ceva de genul, ba e weceul murdar, hai sa-l spalam. Pe cand restul lumii care s-a pus pe weceul ala e ceva gen been there, done that, didn't work. Doar ca weceul ala e sistemul de invatamant.