| Mădă0611 a întrebat:

Deci, functioneaza ceva, asa cum trebuie, in tara asta? Tarom era tot in pierdere, ca angajatii erau neamuri, fara pregatire, desigur. Voiculescu a zis ca nu exista nivel in sanatate care sa nu fie corupt. Directorul de la DSVSA a mers la mare pe banii statului, "in interes de serviciu".

Puteti da exemple de lucruri negative de care v-ati lovit, si clar, pozitive, daca exista.

1 răspuns:
| Naty1 a răspuns:

Ca isi angajaza neamurile in functi astea sunt nimic, ca asa e de cand lumea.Dar faptul că nu te angajează nimeni daca esti tanar pentru ca nu ai experienta si bătrân pentru ca nu mai esti capabil.Sau faptul că faci scoli sau pregătiri degeaba pentru ca nu te ia nici naiba decat la fast food, e deja ridicol.
Sa nu mai vorbim de faptul că dacă mergi la urgente stiindute cu o boală si le spui ca iti e rau de la aia te tin până iti mai fac 50 de controale lasandu-te chinuit, iar daca mergi ca iti e rau fara sa stii de la ce iti dau pastile sau perfuzi înainte de o ecografie, o analiză etc.
Sa iti dau niste exemple din medicina.Cineva ce suferea de diabet a mâncat cam prea mult dulce si i s-a facut rau.O dată ajuns la spital ne având cine sa zica, ca omul suferă de diabet aia i-au băgat direct o perfuzie cu glucoza.De ce nu au facut mai multe verificări nu stiu.
Eu personal am fost la urgente cu rau de la stomac si vomă excesivă si nu mi-a facut nimeni o ecografie, analizele au venit abia după ce am vrut sa plec, nu m-au întrebat dacă sunt alegica la ceva sau sa vada daca nu cumva sunt însărcinată si nu stiu.Mi-au băgat direct o perfuzie (habar nu am cu ce ca nu iti spune) si am facut o criză de spasmofilie pentru ca eu eram foarte dezhitratata si aveam o lipsa acută de vitamine (ce am aflat mult mai tarziu).Dar cei de la urgente mi-au scris pe foaie ca am avut un atac de panica si mi-au dat si o pastilă, un sedativ efectiv sa poata sa mi se termine perfuzia in timp ce eu le spuneam celor de acolo ca imi amorteste mana si simt o sete extrem de mare.Am intepenit acolo pe masa lor, m-au cablat, mi-au pus masca de oxigen atunci cand am avut criza si pe la jumătatea perfuziei am zi ca eu nu mai stau nici bătută si am plecat cu "lamurirea" ca nu mi-au gasit nimic, doar ca globulele albe sunt mai multe decat cele roși si mi le cam mănâncă.Eu ce sa fi inteles din asta? Ca asta poate fi si cancer.In tot timpul asta iubitul meu o intreba pe asistenta ce vazuse ce mi s-a intamplat daca sunt in regula si ea sa zica "da, e bine, asteapta sa i se termine perfuzia" dar eu ma dadeam de ceasul morti țeapănă si inconștiență.
Iubitul meu cand a fost recent la stomatolog să își facă programare zicând că il doare extrem de tare o măsea si are nevoie de o extracție, ne-a chemat abia a doua zi ca sa ne puna sa asteptam pana a terminat o coada de oameni si ne-a luat abia pe la 6 seara, după vreo 3 ore de nu mai bine de asteptat timp în care s-a dat cu capul de pereți pe acolo.La luat si i-a facut anestezie ce nu ia prins pentru ca a avut puroi la rădăcina, iar la final i s-a facut rau.Ca sa zica doctorita ca de știa il lua mai repede, iar asistenta sa stea cu mâinile în sold, sa rada si sa zica "nah ia si la asta, ce ai ba?" (De faptul că i s-a facut rau).Iar cand am plecat a zis "daca auzim bufnituri pe scări (adică daca o sa cada de la rau) sa coboram?".
Dar ce sa faci, asa functionam si nu e tara de vina.Suntem noi oameni de cac.at.