| AlexandraSc a întrebat:

Deci nu mai pot de nervi, îmi vine să plâng! Să vă povestesc o întâmplare ce se tot repetă.

Părinții mei sunt angajați în străinătate, au dublă cetățenie. Eu încă sunt în România la facultate, acum termin anul I. Faptul că ai mei au niște ani buni de angajare acolo, am avut șansa de a beneficia de alocație din străinătate încă de când eu aveam vreo 7-8 ani. Față de cea din România, e foarte ok!

Am spus că sunt la facultate, iar atâta timp cât încă studiez, cei din țara respectivă oferă alocatie și pe durata anilor de studii chiar dacă eu am împlinit vârsta de 18 ani, și mai mult de atat, suma a crescut puțin.

Părinții mei alocația o trimit în țară pe numele bunicii fiindcă doar așa se poate, așa au făcut de la bun început când noi (eu și surorile mele) eram mici, minore, nu puteam scoate cu cardul atunci. Iar acum asta cică momentan nu se poate schimba.

Bunica mea toacă toți banii, nu mă întreabă niciodată când intră alocația lunar dacă am nevoie de bani sau macar de jumătate din suma lor. crying

Mă doare a naibii de tare, fiindcă am nevoie la facultate să mă întrețin. Practic acum mă descurc doar cu ce îmi mai trimit ai mei pe card și mă gândeam să îmi caut ceva de lucru.

Cu alocația mea, își plătește datoriile. crying Măcar de mi-ar da jumătate în fiecare lună. N-am văzut nici un ban de atâția ani când iau alocatie. Imi vine sa înnebunesc când mă gândesc.

Pur si simplu o sa-mi ies din minți. crying E dreptul meu pe care ea mi-l fură! Și la facultate am nevoie de bani. Mai bine să îmi oprească alocația cei din străinătate decât să se bucure ea de ei! Sunt foarte frustrată. crying Nu e corect!

17 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Da, si in loc sa vorbesti cu ai tai, ai zis hai sa pun o intrebare pe TPU ca ei stiu mai bine decat parintii mei...

Stii cum vad eu situatia asta? Parintii tai nu au incredere in tine deoarece le-ai pierdut increderea in trecut facand ceva ce nu trebuia, si evident ca ti-e frica sa le vorbesti pentru ca te simti cu musca pe caciula, si asta si meriti.

| Sn4k3 a răspuns:

Pai vorbeste cu parintii sau direct cu ea, n-ai ce altceva sa faci. Nu rezolvi nimic daca stai si te plangi.

| Hammurabi a răspuns:

Tu locuiești singură?
Sau în casa bunicii tale care te și întreține? (gen mâncare, utilități plătite, etc)

| AlexandraSc explică (pentru Hammurabi):

Acum sunt la facultate în oraș. Nu am locuit niciodată la bunica, ci la mine acasă, la părinți. Ei cum sunt plecați de ceva timp, se întorc doar în concediu. Cu surorile mele mai mari locuiesc acum, acasă la noi. Practic nu am nici o legătură cu ea sau vreun motiv pentru care să îmi ia banii.

| Hammurabi a răspuns (pentru AlexandraSc):

Părinții tăi nu vor ca banii să ajungă la tine.
E o mare minciună că nu-ți pot trimite ție banii. Ești majoră, poți primi banii fară nici o problemă, exact ca bunica. Nu există nici un impediment legislativ care să împiedice asta.

| AlexandraSc explică (pentru Hammurabi):

Ei așa spun, că nu se poate momentan. Bunica mea e cea trecută de la bun început acolo, cu semnătură, de când eram minoră și clar, atunci nu aveam cum să primesc eu banii. Am vorbit cu ei de multe ori și le-am spus să rezolve ca să pot primii eu banii direct și au zis că nu se poate. Nu vreau să cred că ei mă mint. straight face

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Buna! Crizele de nervi te ajuta doar sa imbatranesti mai repede. La M`c Donald`s se angajeaza part -time, precum si la alte firme.

| Emma30555 a răspuns:

Nu mai gândi asa, e bunica ta, poate are nevoie de ei, cum adică mai bine sa nu primească deloc? Preferi sa i ia statul decât sa i cheltuie bunica ta? Vorbește cu părinții și bunica sa ajungeți la o înțelegere. Părinții tăi știu ca bunica ta cheltuie banii ăștia și sunt de acord, ar putea sa i spună bunicii sa ți i dea ție. Nu mai privi ca e dreptul tău, e dreptul părinților care au muncit și au făcut în asa fel încât sa poată sa trimită acești bani în tara.

| AlexandraSc explică (pentru Emma30555):

Am 20 de ani, iau alocație din străinătate de la vârsta de 7-8 ani. Când am spus că nu am primit niciodată nici un ban din ei, înțelegi? NICIODATĂ în toți anii ăștia. Dar ce eu am fost făcută pentru alocație? straight face Nu accept așa ceva. Măcar jumătate din sumă mi se cuvine mie. Am cheltuieli la facultate, nu e așa ușor cum vi se pare. Nici nu am spus că vreau toți banii, ca sunt ceva bani. Dar la jumătate nu am dreptul și eu? Alocația e pentru copil, pentru cheltuieleie lui. Nu pentru alții. Bunica mea nu are nici un drept sa imi ia banii!

| Emma30555 a răspuns (pentru AlexandraSc):

Mai dai incolo de bani, familia e mai importanta. Daca parintii tai ar vrea i ar impune bunicii sa ti dea acei bani. Procedeaza asa cu permisiunea lor. Daca ei i ar spune clar sa ti dea tie, ti i ar da. Pe de o parte ma mir de situatia asta, bunicii mei aveau pensie mica si tot reuseau cumva sa mi dea niste banuti din pensia lor din cand in cand. Eu mi am iubit foarte mult bunicii si mi e dor de ei, din acest motiv poate parea ca i tin partea ei dar cel mai bine tu stii, eu cred ca trebuie vorbit, cu patintii

| HadesSs a răspuns:

Nu e sfarsitul lumii, vorbeste cu parintii tai si explica-le situatia, iar pana la urma te poti angaja sunt multi studenti care lucreaza in timpul facultatii.

| AlexandraSc explică (pentru HadesSs):

E ușor de zis. Cum ar fi să îți ia cineva lunar salariul? Nu ar fi plăcut. E doar un exemplu. Desigur, pot lucra. Dar cu alocația acopăr mare parte din cheltuieli cu facultatea (mâncare, întreținere). De ce să nu fie așa dacă e dreptul meu? Numai mă enervez când mă gândesc. straight face

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Vorbeste cu parintii, povesteste-le.

| FruttiFresh300 a răspuns:

Vorbeste cu parintii tai sa nu ii mai trimita ei banii sau sa schimbe contul in care intra efectiv alocatia, sa-l puna pe al tau.
Sau de la anul, nu ii mai dai adeverinta de la facultate ca sa se vada ca esti studenta ca la studenti trebuie facuta dovada ca iti continui studiile in fiecare an. Le spui ca daca tot nu primesti banii aia, de ce sa mai dovedesti ca iti continui studiile.

| AlexandraSc explică (pentru FruttiFresh300):

Am vorbit cu ei și au zis că e exclus asta, doar pe numele ei pot să trimită banii în țară, încă vreo 2 ani de acum. Abia după 2 ani pot să schimbe. Mersi pentru sfat, o să țin cont. Anul viitor, nu mai semnez nimic, nu mai am nevoie de alocație că oricum nu primesc nimic din ea, se bucură altul și nu îmi convine. Da, la fiecare început de an primesc un plic din străinătate ce trebuie completat la facultate și pusă ștampila pe el după care trimis înapoi la ei, ca dovadă a continuării studiilor.

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru AlexandraSc):

Exact, acele foi nu le mai duci la facultate, iar ei nu vor putea face nimic. Asta cu dupa 2 ani pot schimba, e o minciuna! In plicul ala ce-ti vine an de an, este si o foaie unde trebuie trecut un nr de cont si titularul, deci se poate schimba sa puna numele tau si nr tau de cont direct. Si atunci cand trimiti bani dintr-o alta tara, nu te obliga nimeni sa trimiti de fiecare aceleasi persoane.

| AlexandraSc explică (pentru FruttiFresh300):

Eu am mers pe încrederea părinților, însă o să mă uit mai cu atenție la plicul respectiv, când o să vină din nou. Eu am insistat de câteva ori să îi pună pe numele meu, și de fiecare dată m-au descurajat spunând că nu se poate. De ce ar face asta? Mersi pentru ajutor.