anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca tehnologia, si evolutia tehnologiei, este un lucru bun, sau un lucru rau pentru omenire, si cum afecteaza (pozitiv/negativ) aceasta tehnologie, fiinta umana?

17 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

E buna cu o anumita limita, dar in ziua de azi multi, dar in special copiii sunt rupti de realitate, traind virtual totul.Copiii sunt invatati de mici la mofturile moderne si mai incolo devin zombie din cauza ca tehnologia ii zapaceste. E Ok sa o folosesti cu cap/

| RainmakerX a răspuns:

Daca porneste un razboi nuclear atunci iti dai seama ce pateste lumea.

In trecut nu aveai nicio sansa *tu, ca om* sa distrugi omenirea dar acum... cate posibilitati! happy

Uita-te ce a ajuns lumea in care traim...
Fiecare generatie a avut bune si rele.
Noi avem tehnologie dar o folosim ca sa vanam Rattate prin padure *e un pokemon veverita super slab*.

Stramosii nostri nu aveau ei cine stie ce tehnologie dar macar vanau veverite adevarate.

| UzOm a răspuns (pentru RainmakerX):

Dacă tu ai impresia că un focos nuclear poate fii lansat la comanda unei persoane, înseamnă că ai greșit lumea. Nu vreau să mă cert cu tine, însă ca să poți lansa respectiva bombă, trebuie să ai codul complet. Cod care este împărțit la mai multe persoane (cu funcții în stat sau militare) pentru a evita un eventual război, doar din cauza unui nebun care s-a gândit să prăjească un oraș sau o unitate militară. Oricum focoasele nucleare sunt folosite mai mult în scop defensiv, decât ofensiv pentru a intimida adversarul. PS: Omenirea n-are cum să fie distrusă, deoarece la câte experimente nucleare au fost efectuate prin deșerturi și oceane, trebuia să dispărem de mult. PACE!

| UnBroken2016 a răspuns:

Asta ne diferentiaza de oamenii care locuiau in pesteri dar daca te uiti in ziua de azi, nu ai spune ca multi au iq mai mare. Copii obsedati de telefoane, de Facebook de toate rahaturile astea. Sunt si ele bune, dar ca orice, cu o limita. In viitor o sa creasca rata de obezitate. Toata ziua stai in casa pe pc sau cand iesi afara te duci in parc stai ca boul pe banca si din nou pe telefon sau tableta. Voldemort mai sus are partial dreptate. Ma uitam la bunicii mei. Bunicul nu face parte din marea de ratati buni de nimic care cum se trezeau la 5 dimineata hop palinca pe gat dar totusi a avut probleme cu inima toata viata. Bunica pe alta parte are 74 de ani si a trecut in ultimii 4 ani prin 2 operatii destul de grele ( una in care i-a taiat jumate de ficat ) si acum e bine mersi. De ce? Pai nu a baut / fumat / mancat aiurea toata viata ei. La 74 de ani a trecut prin operatii care altii la 30 ar fi murit. Nu pot spune asta si de cei din ziua de azi care multi au corpul praf.

| Deaad a răspuns:

Este distructiva.

Pe fiinta umana o afecteaza cel mai rau pentru ca tehnologia avansata ne-a luat unul dintre cele mai de pret lucruri:vitalitatea.

Suntem mai mult roboti decat oameni,mai mult niste chestii dependente de altele decat fiinte in adevaratul sens al cuvantului.

Cand vine vorba de medicina,de exemplu.
Cum puteau trai stramosii nostri fara cacaturi artificiale? Acum cum avem o boala cum trebuie sa luam pastile ca sa ne treaca.
Oamenii nu isi dau seama dar am ajuns datorita lumii moderne,a tehnologiei si a conceptului infect de "sa ne fie mai usor" niste dependenti de tot.

Ne-am pierdut abilitatea de a merge mile pe propriile picioare(acum avem masini,autobuze,metrou),ne-am pierdut cum am spus vitalitatea fiind dependenti de doctori si de medicamente, vitamine, vaccinuri etc.


Iar cand vine vorba de electricitate, nu va tine mult.
Stii ca daca ne va lovi o furtuna solara in viitorul apropiat se va sfarsi cu electricitatea?
Nu sunt impotriva lor, pentru ca daca eram nu tastam pe calculator.Fiind valabile, le folosim.

Nu suport tehnologia inutila, gen telefoane performante si alte cacaturi.Am unul pentru ca am nevoie de waap, ca oamenii din ziua de azi au waap, ce sa te faci.

Mi-ar fi placut foarte foarte mult sa ma nasc in antichitate sau macar in secolele trecute.

Si nu uita ca tehnologia prosteste omul, nu il face mai destept.
Dovada generatia de **** in care traim.

| anonim_4396 explică (pentru Deaad):

Nu poți spune că toată tehnologia e distructivă.
În trecut se murea de la unele boli care acum pot fi tratate și eradicate cu medicamente și vaccinuri, fără mijloace de transport rapide îți ia mult să mergi pe distanțe foarte lungi, mai repede dai un mesaj sau vorbești cu cineva la telefon decât să vă faceți timp să vă întâlniți când trebuie să rezolvați o problemă etc.
Faptul că există idioți care nu știu să-și scoată ochii din ecrane, care iau un pumn de pastile dacă tușesc de două ori și toată folosirea în exces a tehnologiei, ține și de educație.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bun si rau.
Bun in medicina.
Rau pentru ca... idk, uita-te si tu la hype-ul cu Pokemon Go.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tehnologia se dezvoltă în ambele direcții. Atât pentru a perfecționa lucrurile necesare (în transport, pentru producție, în medicină, în știință, în comunicare etc.), cât și pentru a satisface mofturile oamenilor leneși, care nu se complică să se miște din fotolii dacă tot își pot lua un robot să le aducă mâncarea în față.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adevarul e ca a facut mai mult rau decat bine.
Dar nu ea, omul, ca nu stie sa o foloseasca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rău rău tău rău rău rău. Au supraviețuit pana acum fără tehnologie.
Înapoi la bețe și pietre!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tehnologia este 'o sabie cu 2 taisuri', cat despre efecte negative si efecte pozitive...ei bine, conteaza cum si de catre cine si in ce scop este folosita!

| UzOm a răspuns:

Negativ. Deoarece omul, în special minorii, nu pot face diferența dintre realitate și virtual.

Pozitiv. Ne ușurează viața.

| LostInPark a răspuns:

Despre ce tehnologii vorbim? Telefoanele nu se pun, alea sunt chestii frumos colorate pentru cleptomani.
Cand e vorba de tehnologii, ma gandesc la retele "off the grid" de electricitate, organe biomecanice, motoarele cu ardere interna schimbate cu cele electrice.
Pana la scenariile apocaliptice, prefer sa consider tehnologiile actuale un pas important in perioada asta de tranzitie.Inca ucidem pentru resurse ca sa punem in miscare economia bazata pe transporturi.
Pana la terminatorii care o sa-ti bata in usa si o sa te intrebe daca te numesti Gheorghe Connor, inca mai avem de invatat.Sa nu uitam ca tehnologiile sunt active din cauza unui grup restrans de oameni. Daca doamne feri' patesc aia ceva, nu numai pupam nimic, ne intoarcem foarte usor in evul mediu.
Acum ma intorc la telefonul meu de j'de mii de euro ca sa meditez si sa ma intreb de ce nu are aplicatie pentru gratar.Incap lejer 4-5 mititei pe ecran, why not?

| HandaSei a răspuns:

( Ar fi interesant să-i pui întrebarea asta și lui "Dmitri Itskov", cine e ăla? Bună întrebare!

Ei bine un miliardar Rus, dar ce vrea să facă?

Ei bine nimic special, știți și voi, ca orice om normal, vrea și el să descopere nemurirea... ^.^

Da! Ați auzit bine! Poate acum mulți râd, cum am făcut și de altfel când am văzut câteva articole pe internet despre asta, dar aparent omul chiar e foarte serios cu asta și se pare că vrea să-și facă visul realitate prin transmiterea datelor din creier într-un avatar artificial, adică da, mai pe scurt o să devenim o planetă de domeniul SF-ului, populată de roboți. Proiectul derulează deja și vrea să fie totul gata până în 2045.

Puteți căuta "Itskov's 2045 Initiative" pentru cei interesați!

De asemenea de menționat că mai sunt încă vreo 5 miliardari în lume care investesc la momentul actual în astfel de proiecte. )

Și revenind la întrebare... răspunsul meu este:

Ce rost are să-ți pui o astfel de întrebare stupidă, când oricum ne îndreptăm spre un viitor mai SF decât ne-am putea imagina!
Cred că ar trebui să accepți realitatea și să te obișnuiești cu ideea că tehnologia face parte din viețile noastre, fie că vrem, fie că nu! Bucură-te că te-ai născut acum și nu prin 1800 sau mai rău! Spun asta pentru că lumea de obicei nu știe să aprecieze prea mult ceea ce are deja!
Eu unul iubesc tehnologia și sper să prind cât mai mult din acest început al dominației tehnologice!

Sau cine mai știe ce va face domnul "Dmitri Itskov"! ^.^

| Mayhem666 a răspuns (pentru HandaSei):

Si eu iubesc tehnologia, si ma bucur ca traiesc in era tehnologiei, m-as fi bucurat mai mult, daca m-as fi nascut peste vreo 5000 de ani, macar atunci tehnologiile ar fi mult mai avansate decat acum, acum noi suntem doar la inceput, imagineaza-ti ce va fi peste 100000 de ani. Sincer sa fiu, sunt foarte gelos pe cei care nu s-au nascut inca, dar o vor face peste 100000 de ani, ei vor fi mult mai avansati ca noi, si se vor uita la era in care traim noi, exact cum noi ne uitam acum la erele in care stramosii nostri invatau sa faca focul si unelte din lemne si pietre si traiau in pesteri. Mi-as dori sa ma fi nascut si eu in viitor, dar acum nu am ce face, trebuie sa traiesc in era in care sunt. Abia astept sa vad cum va arata viitorul, macar sa apuc anul 2095 si o sa am 100 de ani, sau 2100 si o sa am 105 ani, dar nu cred ca apuc sa traiesc atat de mult. In orice caz, imi place mult tehnologia, si vreau sa avanseze cat mai mult si cat mai repede.

| HandaSei a răspuns (pentru Mayhem666):

Ahaha... serios că gândim la fel! ^.^

| starro a răspuns:

Depinde cum e folosita, in ce scop.