| InAfaraTiparelor a întrebat:

Ieri am vorbit cu un om care detine o afacere (cofetarie cu laborator propriu) si am discutat despre postul de lucru de cofetar, bazat pe CV-ul meu. Totul bine pana cand azi mintea mea a sesizat ceva in neregula din vorbele lui : " Munca de birou de atunci nu se pupa cu munca de cofetar."(bazat pe CV-ul meu) De cand reorientarea profesionala a devenit ceva rau? Sunt multi care se reorienteaza profesional, li se permite la angajare noul domeniu, iar mai tarziu se dovedeste a fi cea mai buna varianta dar la mine a spus-o de parca eram suspecta de infractiune. Unde scrie in lege ca e ilegal sa te reorientezi profesional?

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu e nimic in neregula. A zis ca nu se pupa. E si normal. Si eu daca mi-ar veni un gunoier sa se angajeze content editor m-as mira. As admira faptul ca vrea sa urce personal si profesional, poate chiar i-as acorda o sansa, dar tot m-as mira.

| InAfaraTiparelor explică (pentru GabiDumitrescu):

Fereasca, a innebunit societatea, ma jur! Cum de nu se ia in seama ambitia omului spre mai bun? Suspiciuni si iar suspiciuni, sa-mi bag pl in ea de viata!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru InAfaraTiparelor):

Societatea e nebuna de mult. Unde ai vazut tu suspiciuni? Eu nu suspectez pe ala de ceva, doar ca ma indoiesc ca va fi capabil sa faca ce am eu nevoie. Am cautat un an intreg pe cineva cu adevarat bazat pe limba germana, crede-ma. Si au picat la test inclusiv angajati care lucreaza la corporatii fix pe germana, teoretic super-pe felie. In cazul tau, omul cel mai probabil a vrut sa se refere la faptul ca o sa ai de umblat un pic ici-colea ca si cofetar, per total o munca mai activa ca munca de birou. Pina la urma te-a angajat/chemat la o perioada de proba sau nu? Nici nu vreau sa ma gindesc cit 2100 ron si bonuri de masa oferea salariu...

| InAfaraTiparelor explică (pentru GabiDumitrescu):

Mi-a spus ca ma va contacta in cazul in care ar avea nevoie de mine si daca nu ma va contacta, inseamna ca va trece la urmatorul candidat. Rareori sunt angajatori, recrutori sau patroni care spun de dinainte daca te va cauta sau nu. Toti si toate(99% ) te ignora ca si cum ai fi mort sau dispar ca magarul in ceata(promit ceva,fac altceva-adica tacere mormantala). De completare,nu e prima data cand angajatorul/recrutorul/patronul au sesizat schimbarea mea brusca profesionala,fie ca a fost spusa cu voce tare mie sau au gandit-o in sinea lor, dar totusi cum de altii s-au reorientat si le-a mers iar altora prezinta suspiciuni, printre care si eu? Asta era problema la mine, un fel de "sclipire filozofala" ca sa-i spun asa, ca n-am gasit alt termen.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru InAfaraTiparelor):

Daca tu ai avut experiente nasoale, nu generaliza. Eu nu am lasat niciodata pe cineva fara raspuns. In cel mai rau caz, poti sa spui omului "daca nu te cautam in x zile, atunci nu ai fost ales, dar iti pastram cv-ul in baza de date, multumim pentru interesul si timpul acordat"

| KovacsB a răspuns:

Ai macar idee ce trebuie sa faci intr-o cofetarie?
Trebuie sa te misti si sa stai in picioare non-stop.Este o munca epuizanta.

| InAfaraTiparelor explică (pentru KovacsB):

Se rezolva din mers toate in plus am facut practica 6 luni laolalta cu teoria. Acum sincer, ce munca placuta exista pe lumea asta? Nici una, dar e necesara.